ASAYİŞ - 28 Nisan 2012 Cumartesi 13:11

ERZURUM`DAKİ KADIN CİNAYETİ

A
A
A
ERZURUM`DAKİ KADIN CİNAYETİ

Erzurum`da önceki gün kocası ve yakınları tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen Elif Karanlıkbulut`un 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.
Yakutiye ilçesi Aşağı Sanayi semti 1. Bağcılar Sokak üzerinde önceki gün meydana gelen olayda; 20 yaşındaki 1 çocuk annesi Elif Karanlıkbulut, iddiaya göre eşi Ömer Karanlıkbulut ve yakınları tarafından doğum gününde bıçaklanarak öldürüldü. Olay sonrası kaçan Ömer Karanlıkbulut ve üç yakını M.S.K., A.E., ve T. K., polis tarafından yakalandı. Emniyet Müdürlüğü`nde 1 gün sorgulanan 4 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde "pişman mısın?" şeklindeki soruya Ömer Karanlıkbulut, "Neden pişman
olayım. Ben öldürmedim ki" diye cevap verdi. Mahkemeye cinayet olayı ile ilgili azmettirdiği iddiasıyla ifade veren dayıoğlu A.E., "Ömer ile Elif sürekli kavga ederlerdi. En son Nisan ayında kavga ettiklerini biliyordum. Ömer, babası Sıddık amca ile birlikte Elif`i almak için babasının evine gidiyor. Kavga burada başlıyor. Ben başka bir şey bilmiyorum. Suçsuzum" dedi.
İfadelerin ardından Cumhuriyet Savcısı`nın tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi`ne sevk ettiği sanıklardan Ömer Karanlıkbulut, kasten adam öldürmek suçundan, M.S.K. ile T.K. de cinayete azmettirme iddiasıyla tutuklandı. Ömer Karanlıkbulut`un amcaoğlu A.E. ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
ELİF 2 AYLIK BEBEОİYLE BİRLİKTE ÖLMÜŞ
Önceki gün Erzurum`da baba evinde kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Elif Karanlıkbulut`un Sığınma Evi`nde bir hafta kaldıktan sonra dilekçe vererek, `kocamla barıştım` diyerek ayrıldığı ortaya çıktı. Talihsiz kadının yapılan otopside iki aylık hamile olduğu belirlendi.
Yaklaşık 4 yıl önce baba evinden kaçarak evlenen Elif Karanlıkbulut ile eşi Ömer Karanlıkbulut çifti arasında son zamanlarda geçimsizlik başladı. At arabasıyla taşımacılık yapan eşi Ömer`den sürekli şiddet gördüğünü öne süren Elif Karanlıkbulut, polise şikayetçi oldu. Gözaltına alınan koca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, genç kadın 3 yaşındaki oğlu Berat ile sığınma evine yerleştirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Elif`i geçici olarak yanında bulunan 3 yaşındaki oğlu Berat ile
Dadaşkent semtinde bulunan sığınma evine yerleştirildi. Elif Karanlıkbulut, 19 Nisan günü `kocamla barıştık` diye dilekçe vererek sığınma evinden ayrılıp babası Necati Koçak`ın evine yerleşti.
Olay günü, kayınpederinin kapısını babası Mehmet Sıddık Karanlıkbulut ile çalan Ömer Karanlıkbulut, eşini evlerine götürmek istedi. Elif`in, "Gelmek istemiyorum, defol` diyerek tepki göstermesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, iddiaya göre, üzerinde taşıdığı ekmek bıçağı ile eşini kalbinden ve göğsünden bıçakladı, araya giren kayınpederini de yaraladı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tüm müdahalelere rağmen
kurtarılamadı ve doğum gününde hayatını kaybetti. Kocası Ömer Karanlıkbulut tarafından bıçaklanarak öldürülen Elif`in yapılan otopsisinde iki aylık hamile olduğu belirlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bakan Çiftçi, operasyonda yaralanan özel harekat polisiyle görüntülü konuştu İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kayseri’de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bacağından yaralanan özel harekat polisi ile görüntülü konuştu. Bakan Çiftçi, kahraman polise geçmiş olsun dileklerini iletti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri operasyonda bacağından yaralanan özel harekat polisini hastanede ziyaret etti. Ziyarete Vali Çiçek’in yanı sıra Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan da eşlik etti. Ziyaret sırasında İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de, tedavi altındaki polisle telefonda görüntülü konuştu. Bakan Çiftçi, konuşmasında kahraman polise geçmiş olsun dileklerini iletti. O anları sosyal medya hesabında paylaşan Vali Gökmen Çiçek, "Sabah saatlerinde, Polis Özel Harekat ekiplerimizce gerçekleştirilen operasyonda yaralanan kıymetli komiserimizi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik. Ziyaret sırasında İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi ile kahramanımızı telefonla görüntülü görüştürdük. Sayın bakanımız da kahramanımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Milletimizin huzur ve güvenliği için büyük bir fedakarlık ve cesaretle görev yapan tüm kahramanlarımıza şükran borçluyuz. Çok şükür ki sağlık durumu iyiye gidiyor. Kendisine acil şifalar, ailesine ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.