GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 09:18

2. Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

A
A
A
2. Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında 2.

Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili bir brifing toplantısı gerçekleştirildi.


Valilikte düzenlenen toplantıya; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan ilgili müdürler katıldı.


2.OSB Müdürü Karakaya, Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar olan gelişimi, Bölge’nin altyapısı, ihtiyaç ve sorunları hakkında Vali Memiş’e bilgi verdi


Vali Memiş, brifing sunumunun ardından yaptığı konuşmada, 2 Organize sanayi bölgesinin tamamlanmasıyla birlikte şehrin ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayacağını belirtti. Vali Okay Memiş, “ Burada yapacağımız iş sayesinde insanımızın evine helal yönden ekmek götürebilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda bölgenin tamamlanmasıyla şehrin istihdamı ve refah seviyesinde gözle görülür bir artış olacak, buda toplumun asayişini, maneviyatını, huzurunu, aile saadetini de olumlu yönde etkileyecektir ”şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce İşçilere 1 Mayıs sürprizi: Hayatlarında ilk kez rafting heyecanı yaşadılar DÜZCE (İHA) – Düzce Belediyesi, personeline 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla rafting etkinliği düzenledi. Melen Çayı’nda hayatlarında ilk defa rafting yapma fırsatı bulan işçiler, heyecanlı ve keyifli bir gün geçirdi. Düzce Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan işçiler, Melen Çayı üzerinde rafting yaparak 1 Mayıs’ı kutladı. Kısa bir eğitim alan işçiler, botları ve küreklerini alarak debisi yüksek Melen Çayı’na indi. Botlara binerek kürek çeken işçiler, unutulmaz bir 1 Mayıs yaşadı. Etkinlik hakkında bilgiler veren Düzce belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Bayrak, "1 Mayıs’ı unutulmaz yapmak için böyle bir etkinlik hazırladık. Bütün işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun" dedi. Düzce Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yasin Tüfekçi ise "1 Mayıs dolayısıyla Düzce Belediyesi’nin sahada çalışan personelini rafting etkinliğiyle kutlamak istedik. Geçen yıl da hiç rafting yapmamış 500 gencimize rafting organizasyonu düzenlemiştik" diye konuştu. "İlk defa rafting yapacağım" İlk kez rafting yapacağını söyleyen personel Orkut Ceylan, "Belediyemizden Allah razı olsun. Rakiplerimiz çok güçlü. İlk defa bineceğimiz için heyecanlıyız. İnşallah parkuru iyi şekilde bitireceğiz" diye konuştu. "Heyecanlıyım" Belediye çalışanı Fahrettin Dudak ise heyecanlı olduğunu belirterek, "İlk defa rafting yapacağım için heyecanlıyım. Bize böyle bir etkinlik yaptığı için Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Zorlu bir parkur eğitimi alarak suya ineceğiz" ifadelerini kullandı.
Yalova Müdür Kılıç’tan Yalova’ya yeni yatırım müjdesi Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, il genelinde spor etkinliklerine yaz aylarında da devam edeceklerini belirterek kente yeni yatırımları kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Kılıç, sporun gençlerin ve toplumun her kesiminin hayatında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Bu doğrultuda Yalova’da sporun yaygınlaştırılması ve desteklenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kılıç, sporun gençlerin sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağladığına dikkati çekti. Kılıç, gençleri spora teşvik etmek ve yeteneklerini keşfetmelerine destek olmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, “Yazın da spor etkinliklerimiz var. Okullar kapandıktan sonra hemen onları başlatıyoruz. Öğrencilerimizi yine yazın da sporla ilgilendiriyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projemiz kapsamında bütün okulları yazın kendi araçlarımızla havuzumuza taşıyoruz. Spora hiç ara vermiyoruz” ifadelerini kullandı. Gelecek dönemde yapacakları projeler ve Yalova’ya kazandırılacak iki tane yurt hakkında bilgi veren Kılıç, şöyle konuştu: "Şu anda ihale aşamasında, zemin etütleri bitti. İnşallah bu sene başlayacak. Projesi çizildi. Geriye başlaması kaldı. Bin 300 kişilik yurt yapılacak. Çınarcık’ta Hazine’den 500 kişilik bir yer il müdürlüğümüze devrettik. Üzerimize aldık. İnşallah oraya da 500 kişilik yurt projemiz başladı. Onu da yapacağız. Merkezde yıkılan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün karşısındaki kapalı spor salonu, oraya bir salon yapma projemiz var. İnşallah onu hayata geçiririz. Bizim şu andaki yeni il müdürlüğünün önünde bir boş alan var. Oraya da bir kapalı spor salonu ve açık tenis kortları yapmayı planlıyoruz. Projelendirdik. Yine su sporları alanımız var. Projeyi çizdirdik, ödenek bekliyoruz. Ayrıca Teşvikiye tarafında yamaç paraşütüyle ilgili bir alan belirledik. Orada da bir çalışma yapacağız.” Çiftlikköy’de Kapalı Spor Salonu ve Sentetik Çim Saha projesinin devam edip etmeyeceğine dair açıklamalarda bulunan Kılıç, “Spor Toto aracılığıyla yapılıyor orası. Belediye üzerinden yapılıyordu. Şimdi tabii belediye el değiştirdi. Devam edeceğini düşünüyorum yani” dedi.