GENEL - 13 Eylül 2019 Cuma 11:19

Atatürk Üniversitesi Esav İle Erzurum Tanıtım Günleri için bir araya geldi

A
A
A
Atatürk Üniversitesi Esav İle Erzurum Tanıtım Günleri için bir araya geldi

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Rektör Prof.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.


Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, ESAV’ın önümüzdeki ay Ankara’da düzenlemeyi planladığı Erzurum Tanıtım Günleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Atatürk Üniversitesinin bilgi, birikim ve tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade eden Genel Başkan Aksungur, düzenlemeyi planladıkları etkinlikte 62 yıllık geçmişiyle ülke yükseköğretiminde önemli bir konumda bulunan Atatürk Üniversitesinin sağlayacağı her türlü desteğin kendileri için oldukça değerli olacağını aktardı. Özellikle şehrin tanıtılması noktasında alanında uzman akademisyenlerce verilecek konferanslar ile halkın Erzurum’daki gelişmelerden daha da fazla haberdar olacağına vurgu yapan Aksungur, konuya gösterdiği yakın ilgiden ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.


Erzurum’un tanıtılmaya değer birçok güzelliğinin olduğunu belirten Rektör Çomaklı ise bu amaç doğrultusunda yapılacak tüm etkinliklere her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Sosyal yapısı, manevi havası, kültürü ve tarihi ile Erzurum’un benzersiz bir şehir olduğuna dikkat çeken Çomaklı, bu özellikleri ön plana çıkarmak için Atatürk Üniversitesi bünyesinde çalışmaların devam ettiği bilgisini de misafiriyle paylaştı. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşları ile sık sık bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum’un kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti. İstişare kültürüne sağladığı katkılardan dolayı ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur’a teşekkür eden Çomaklı, Erzurum Tanıtım Günleri için gereken desteği sağlayacaklarını da bir kez daha sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.