YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 16:35

ERZURUM, MODERN VE ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR…

A
A
A
ERZURUM, MODERN VE ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR…

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da modern ve çağdaş şehirciliğin gereklerini yerine getirmeye devam ediyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı Kültür Kongre ve Fuar Merkezi’nin yapımına bu yıl başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle Erzurum’a yepyeni bir konsept kazandıracak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Doğu’nun en büyük Kültür Kongre ve Fuar Merkezi’ni yapmak için harekete geçti. Uygulanmasına bu yıl başlanacak olan projenin 2013 yılında tamamlanması planlanırken, söz konusu yatırım sayesinde Erzurum’a devasa bir kongre merkezi, yepyeni fuar, sergi ve seminer salonları kazandırılmış olunacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u bir kültür, kongre ve fuar merkezi haline getirmeye kararlıyız” dedi.
Başkan Küçükler, Erzurum’a kazandırılacak olan Doğu’nun en büyük Kültür Kongre ve Fuar Merkezi hakkında bilgiler verdi. Çat yolu üzerinde hayata geçirilecek olan projeyle Erzurum’un yepyeni bir vizyona kavuşacağının altını çizen Küçükler, “Erzurum’a öyle bir kongre merkezi kazandıracağız ki; değil bölgede, Türkiye’nin birçok kentinde bile aynı evsafta bir kongre merkezine daha rastlanamayacak” ifadesini kullandı.
KÜÇÜKLER, KÜLTÜR KONGRE FUAR MERKEZİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 3 bin 600 kişi kapasiteli Erzurum Kültür Kongre ve Fuar Merkezi’nin çok amaçlı bir kompleks olarak hizmet vereceğine dikkati çekerek, “Erzurum Kültür Kongre ve Fuar Merkezi, içerisinde devasa büyüklükte bir kongre merkezinin yanı sıra sergi, fuar ve seminer salonları bulunduracak. Merkezimiz, kapalı ve açık olmak üzere 500 araç kapasiteli otoparkı, çevre düzenlemesi ve modern mimarisiyle Erzurum’un gülen yüzü olacak.” diye konuştu.
Söz konusu yatırımın Erzurum’a kazandırılması noktasındaki çalışmalara geçtiğimiz yıl start verildiğini hatırlatan Başkan Küçükler, Kültür Kongre ve Fuar Merkezi’nin yapımına ise, bu yıl başlanacağını bildirdi. Küçükler, “Allah kısmet ederse Kültür Kongre ve Fuar Merkezi’nin yapımına bu yıl başlıyoruz. Bir yıl gibi kısa bir süre zarfında bu devasa yatırımı şehrimize kazandıracak ve ‘Doğu’nun Paris’i’ diye nitelendirilen Erzurum’u, Türkiye’nin belli başlı kongre merkezlerinden birisi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ASIL KİMLİĞİNE KAVUŞTURDUK…
Erzurum’un, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar sayesinde yepyeni bir vizyon kazandığını vurgulayan Küçükler, “Erzurum’da sadece asfalt, yol ve kaldırım çalışması yaparak günü kurtarma dönemine bir kere Büyükşehir Belediyesi olarak biz son verdik. Attığımız her adımla örnek olduk, yaptığımız her yatırımla bir ilke imza attık. Büyükşehir Belediyesi’ni hazırı tüketen bir kurum olmaktan çıkardık, üreten ve birbiri ardına yatırımlar yapan bir kurum haline getirerek asıl kimliğine kavuşturduk. Bu yatırımların Erzurum’a kazandırılmasında hükümetimizin elbette ki çok büyük bir desteği oldu. Bu hizmetler Erzurum’un hakkı olan hizmetler. Kadirşinas halkımız bu hizmetlere hem de fazlasıyla layık. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’a bu yatırımları kazandırmak bizim için büyük bir onur demek. Çünkü Erzurum halkı hizmetin en kalitelisini ve en güzelini hak ediyor” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’taki patlamada bir kişi hayatını kaybetti Tokat’ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evine bırakılan sandığın açılması sırasında içine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı olayda yaralılardan bağ evi sahibinin oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban (29), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında ilçeye bağlı Karayaka Beldesi Hürmüzlü Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Karaçoban (63) ile oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban, cep telefonuyla beldede devriye görevi yürüten jandarmaların komutanını arayıp, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını, ayrıca içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu belirtti. İhbar üzerine jandarma ekipleri, belirtilen adrese gitti. Ahşap sandığın kapağı açıldığında, içinde piknik tüpüne bağlı, 8 ila 10 santimetrelik inşaat demirleri ve 10’luk çivilerle parça tesirli hale getirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, bağ evi sahibi Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban ile askerler Uzman Çavuş Muhammed Avcı (25), Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), Uzman Çavuş Burak Muslurget (30), Uzman Çavuş Alperen Songül (28) ve Uzman Çavuş Sezer Ertürk (28) yaralandı. Yaralılardan Sefa Can Karaçoban, tedavi gördüğü Tokat Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olay sonrası aralarında eşiyle yasak ilişki yaşadığı için husumet bulunan İsmail G. ve ona yardım ettiği düşünülen Turgay Ö. şüpheli olarak yakalanarak adliyeye çıkarılmıştı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede iddiaları reddetmişti. Olayla ilgili inceleme devan ediyor.