ASAYİŞ - 06 Ocak 2012 Cuma 11:03

HAYVAN HIRSIZLARI CEZAEVİNDE

A
A
A
HAYVAN HIRSIZLARI CEZAEVİNDE

Erzurum’un Büyük Orcuk köyünde yapılan büyükbaş hayvan hırsızlığının zanlıları yakalandı.
Olay, 28 Aralık 2011 tarihinde Oltu İlçesine bağlı Büyük Orcuk köyünde meydana geldi. Oltu İlçe Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu önce çalınan 20 büyükbaş hayvana ulaşılırken hırsızlığı gerçekleştirenlerde yapılan operasyonla yakalandı.
Oltu Jandarma ekipleri ile Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği operasyonda, Erzurum’da birer gün arayla yakalanan iki hırsız Oltu’ya getirildi.
İşlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan hayvan hırsızları E.K. ile R.B., Oltu T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı Eskişehir’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, fahri trafik müfettişlerinin katılımıyla bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Eskişehir’de yaşanan trafik sorunları konuşuldu. Elektronik ortamda trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenebilecek kanun maddeleri üzerinde duruldu. Fahri trafik müfettişlerinin toplam 58 farklı maddeden trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyebilecekleri belirtildi. Fahri trafik müfettişlerine, kural ihlali gerçekleştiren sürücülere, trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenirken dikkat edilecek hususlar anlatıldı. İhlal tespit tutanakları ve bu tutanakların trafik cezasına dönüştürülmesi sonucu oluşan idari para cezası, karar tutanaklarına ilişkin veriler ile mevzuat değişiklikleri hakkında fahri trafik müfettişlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Trafik kuralları ile ilgili videolar gösterildi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Solak bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, "Fahri trafik müfettişleri; Elektronik ortamda düzenledikleri tutanakları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne elektronik sistem üzerinden bir hafta içerisinde teslim ederler. Trafik güvenliği ile ilgili görüş ve öneri bildirebilirler. Yer ve zamanla sınırlı olmayıp, ülkenin her yerinde görevli sayılırlar. Görevlerini yaparken adil ve tarafsız olmak zorundadırlar. Araç durduramaz, sürücülerle muhatap olamazlar. Amacımız, sürücülerin ve şoförlerin trafik kurallarına uymasını sağlamaktır" dedi. Bilgilendirme toplantısına, 2. Sınıf Emniyet Müdürü İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özcan Arpacı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Sezai Yılmaz, Fahri Trafik Müfettişiliği Büro Amiri Komiser Döndü Akyıldız Atar, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Memuru Trafik Polisi Hatice Yanık ve fahri trafik müfettişleri katıldı. Toplantı verimli geçti, fahri trafik müfettişlerin soruları cevaplandırıldı.