YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 12:44

Mustafa Güvenli Lojistik Köy Merkezi Projesi’nin Peşini Bırakmıyor

A
A
A
Mustafa Güvenli Lojistik Köy Merkezi Projesi’nin Peşini Bırakmıyor

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Lojistik Köy Projesi ile özel olarak ilgilenen Mustafa Güvenli, konunun takipçisi olmaya devam ediyor. TCDD Erzurum Lojistik Müdürü Sebahattin Demir’le birlikte Palandöken Lojistik Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Güvenli, şantiye yetkililerinden bilgi aldı.
Lojistik Merkez’de, tesis inşaatı noktasında oldukça önemli bir mesafe kaydedildiğini belirten Güvenli, Başbakan Erdoğan’ın, projenin 2014 yılında tamamlanacağı yönünde verdiği sözü hatırlatarak, “Hiç vakit kaybedilmeden projenin ikinci etabı için ihaleye çıkılmalıdır” dedi.
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı döneminde üzerinde hassasiyetle durdukları projenin her aşamasını bugüne kadar yakından takip ettiğini belirten Mustafa Güvenli, “Palandöken Lojistik Köy Projesi kapsamındaki işler ödenek durumu göz önüne alınarak 2 kısma ayrılmıştı. Birinci kısımdaki işlerin bitirilmesini müteakip, ödenek durumu da göz önüne alınarak ikinci kısım ihalesine çıkılacak” dedi.
LOJİSTİK KÖY MERKEZİ 2. KISIM İŞLERİ…
Bu kapsamda yapılması planlanan işleri de sıralayan Güvenli, “İkinci kısımda Müşteri Stok Sahası, Ek Depolama ve Manevra Alanı, Müşteri Depo ve Konteyner Alanı Beton Kaplaması, Giriş Kontrol Binası, Bütün Tesisin Üstyapı yapımı (17 Km Ray Döşenmesi) ve Genişleme Alanının yaklaşık bin metrelik İhata Duvarı gibi işler bulunuyor. Ancak mevsim şartları da göz önünde bulundurularak ikinci kısım işlerin ihalesinin bir an önce yapılması gerekiyor” diye konuştu.
Söz konusu ihalenin yapılabilmesi için birinci kısım işlerin tamamlanmasını beklemeye gerek olmadığının altını çizen Güvenli, “İhalenin ivedilikle hazırlığının yapılarak yeni inşaat sezonuna yetiştirilmesi halinde eş zamanlı olarak 2014 yılı sonunda her iki kısmında tamamlanarak hizmete sokulması mümkündür. Konu hakkında TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşülmesi ve konunun hassasiyetle takip edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
LOJİSTİK TESİSLER VE OSB BAĞLANTISI…
Lojistik Köy Projesi kapsamındaki tesislerin Organize Sanayi Bölgesi bağlantısı ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD’ın 3. Dönem Başkanı Mustafa Güvenli, şunları söyledi: “Lojistik Köy’ün kuruluş amaçlarının başında, Organize Sanayilerde yer alan sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan hammaddenin ve üretilen ürünlerin sevkiyatının hızlı, güvenli ve ekonomik bir şekilde sağlamak gelmektedir. Buradan yola çıkılarak Organize Sanayi ile Tesis arasındaki araç yoğunluğunun hat safhada olacağı düşünülmektedir. Organize Sanayi ile Tesis bağlantı yolunun şu an projede olan kontrollü bir hemzemin geçitten ziyade, bir üst geçitle teşkil edilmesi tesisin araç yoğunluğunu ve araç geçiş güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca tesise giren çıkan ağır tonajlı araçların demiryoluna vereceği zarar ve oluşabilecek tehlikeli durumlar, böylece tamamen ortadan kalkmış olacaktır. Üst geçit yapımı için yine TCDD Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapılması gerekmektedir”
GÜVENLİ, PROJEYİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI
Öte yandan Lojistik Köy Projesi’nin Erzurum’a kazandırılması süreci çeşitli tartışmalara sahne olmuş ve projenin Kars’a kaydırılacağı ileri sürülmüştü. MÜSİAD’ın Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Güvenli, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemine kadar taşımış ve yine dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile birlikte proje üzerinde çeşitli çalışmalar yapmıştı.
Güvenli, “Biz bu proje için çok mücadele ettik. Projenin birinci kısmının tamamlanmasına çok az kaldı. İstiyoruz ki, vakit kaybedilmeden ikinci kısım işler ihale edilerek, bu yılsonuna kadar tesis hizmete girmiş olsun. Bu süreçte konunun çok ciddi ve yakından takip edilmeye ihtiyacı var” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir