GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 12:57

ERZURUM`DA BİNLER BARIŞ ŞEHİDİNİ UОURLADI

A
A
A
ERZURUM`DA BİNLER BARIŞ ŞEHİDİNİ UОURLADI

Afganistan`da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Erzurumlu uzman çavuş Önay Vurucu bugün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın da katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehit uzman çavuşun eşi Arsu Vurucu, 6 yaşındaki oğlu Emirhan, 1 yaşındaki kızı Azranur ve kardeşi Sinan Vurucu şehit uzman çavuşun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. 6 yaşındaki Emirhan babasının cenazesini selamlayarak uğurlarken, uzman çavuşun kardeşi askeri elbiseyle cenaze törenine katıldı.
Lala Paşa Cami`nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Cenaze namazının ardından şehit uzman çavuşun tabutu askeri top arabasına alındı. Binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşünün ardından şehit uzman çavuş Erzurum Şehitliği`nde toprağa verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Dikili’de yeni hastane hizmete açıldı Dikili Devlet Hastanesi’nin hizmete açıldığını duyuran AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, hastanenin ileri teknolojiye sahip donanımı ve kapsamlı hizmet birimleriyle bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Saygılı, ’’Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir’de de eser ve hizmet üretmeye devam ediyoruz.’’ dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Dikili’de hizmete başlayan yeni Devlet Hastanesi ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kentteki hükümet yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Başkan Saygılı, ’’Dikili’de hizmete alınan 75 yataklı yeni Devlet Hastanesi, milletimize verdiğimiz sözlerin, kararlılıkla hayata geçirilen vizyoner politikaların bir sonucudur. Sağlıkta dönüşüm hamlelerimizin öncüsü olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye bugün sağlık altyapısı, hizmet kalitesi ve erişilebilirlik bakımından dünyanın örnek aldığı bir noktaya ulaşmıştır. Yeni Dikili Devlet Hastanesi; modern mimarisi, ileri teknolojiye sahip donanımı ve kapsamlı hizmet birimleriyle bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Acil servisten yoğun bakıma, ameliyathanelerden diyaliz ünitesine kadar geniş bir yelpazede sunulan hizmetler sayesinde vatandaşlarımız sağlık hizmetine hızlı, etkin ve nitelikli şekilde ulaşacaktır. AK Parti hükümetleri olarak, İzmir’de de Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi eser ve hizmet üretmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak, sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve güçlü bir sağlık sistemi inşa etmek temel önceliğimizdir. Yeni Dikili Devlet Hastanesi de bu anlayışın önemli bir halkasıdır. Dikili’mize ve bölgemize hayırlı olsun.’’ ifadelerini kullandı.
Mersin Bölgenin siyah incisi üzümde hasat başladı Türkiye’nin turfanda meyve üretimiyle dikkat çeken Mersin’in Erdemli ilçesinde beyaz üzüm hasadı sürerken, ’siyah inci’ olarak bilinen kara üzümde de hasat başladı. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de turfanda örtü altı ve açıkta yetiştirilen ürünler hasat edilmeye devam ediyor. Daha önce kayısıdan eriğe, beyaz üzümden yenidünyaya kadar birçok meyvenin hasat edildiği bölgede siyah inci olarak bilinen kara üzümde de ilk hasat yapıldı. Yurt içi ve yurt dışına gönderilen erkenci üzümler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de üreticisini sevindirdi. Kara üzümde hasat yeni başlarken, 15-20 gün önce başlanan beyaz üzümün hasadı ise devam ediyor. Hasat edilen üzümler hem iç hem de dış pazara gönderilirken, kalitesine göre fiyatının 250 TL civarında olduğu öğrenildi. "İşçiliği az, getirisi iyi" Turfanda üzüm ürettiklerini söyleyen üretici İrfan Yanaroğlu, "Siyah inci, siyah altın diyelim. Şu anda iyi getirisi var, işçiliği az. Daha önce domates gibi sebze üretiyorduk. Domatesin süresi uzun. Ama üzüm öyle değil. Üzümün 20 gün sonra hasadı biter. Haftada veya 10 günde bir su verirsin, senden istediği bir şey yok başka. İki dönüm seraya bir adam yeter hatta on dönüm seraya yine bakar" dedi. "Hasat 15 gün gecikti ama verim iyi" Mersin’in Erdemli ilçesinde örtü altı turfanda üzüm üretimi yapıldığına değinen Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu ise, "Beyaz Yalova çeşidimiz var, siyah incimiz var. Yalova çeşidimizi 15 gündür hasat ediyoruz. Bugün itibarıyla da siyah incimize başladık. Siyah incimiz tatlı, sofralık bir çeşit, iri taneli. Bu yıl hasadımız 15 gün gecikti ama rekoltemiz çok iyi. Bol bol yağışlı günler gördük, güneşi az gördük, bundan dolayı biraz hasadımız gecikti" diyerek bilgi verdi.