YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 14:43

PROF. DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA, MÜSİAD ERZURUM ŞUBESİ`NİN KONUОU OLDU

A
A
A
PROF. DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA, MÜSİAD ERZURUM ŞUBESİ`NİN KONUОU OLDU

İslam Tarihi Profesörü İhsan Süreyya Sırma, MÜSİAD Erzurum Şubesi`nin misafiri oldu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ``Ebedi Gençlik Yolunda Hasan El Benna`` konulu konferans için Erzurum`a gelen Sırma, MÜSİAD Erzurum Şubesi`nce organize edilen akşam yemeğine katıldı. Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Sırma, bazı akademisyenlerin de katıldığı yemekte önemli tespitlerde bulundu.
Hasan El Benna`yı anlattığı konferansla ilgili değerlendirmeler yapan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, toplumların kaderini ancak dertli insanların çizebileceğini söyledi.
Sırma, ``Bir asır önce Osmanlı hariç Müslüman dünyası sömürge halindeydi. Bu durumdan kurtulmak için birilerine ihtiyaç vardı. Her coğrafyada böyle insanlar çıktı. Hasan El Benna da bunlardan birisiydi`` dedi.
Konferansa Erzurum`dan gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Sırma, bu vesileyle Erzurumlularla bir araya gelmiş olmaktan da mutluluk duyduğunu dile getirdi.
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli ise, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma`nın, İslam tarihi alanında onlarca eseri ve yüzlerce ilmi makalesi bulunan değerli bir araştırmacı, ilim ve irfan insanı olduğunu vurgulayarak, ``Değerli hocamızla yeniden bir araya gelmiş olmaktan bizim de çok büyük bir mutluluk`` diye konuştu.
Güvenli, daha sonra Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma`ya Erzurum ziyareti ve MÜSİAD yöneticileriyle birlikte katıldığı akşam yemeğinin anısına bir plaket takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş: "TOKİ 2004 yılından bu yana 1 milyon 750 bin toplu konutu vatandaşlara teslim etmiştir" Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından düzenlenen iftar programında sanayicilerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "TOKİ 2004 yılından bu yana 1 milyon 750 bin toplu konutu vatandaşlara teslim etmiştir" dedi. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri OSB’nin düzenlediği iftar programına katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Kentteki bir balo salonunda sanayicilerle birlikte iftar yapan Elitaş, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası 2 buçuk yılda 455 bin 300 konutu tamamlayarak, sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. TOKİ’nin son 22 yılda 1 milyon 750 bin konut yaptığını ifade eden Elitaş, "Türkiye’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2004 yılına kadar yapılmış toplamda 16 bin konut vardı. Yani 20 yılda 16 bin konut yapan TOKİ, 2004 yılından 2026 yılına kadar 22 yılda 1 milyon 750 bin toplu konut yapmış ve vatandaşlara teslim etmiştir. 20 yılda devlet ancak 16 bin konut yaparken, 6 Şubat’ta evlerini kaybeden vatandaşlarımıza 2 buçuk yılda 455 bin 300 konutu teslim ettik" ifadelerini kullandı. Sanayicilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Elitaş, "Sanayicilerimize kapımız her zaman açık. Kayseri sanayisi olarak önce metal üzerine, sonra madeni eşya üzerine üretim yaptık. Türkiye’nin en çok soba üreten imalatçılarının bulunduğu bölge Kayseri’ydi. Tava, düdüklü tencerede Türkiye’de bir numaradaydı. Şimdi mobilya ve kapıda bir numarayız. Ancak artık kabuk değiştirmemiz lazım. Artık farklı noktalara doğru gitmemiz lazım. Artık savunma sanayiine gitmemiz lazım. Burada üretim yaparak, çıraklarımızın, ustalarımızın nevasını görmemiz lazım, sonuçlarını almamız lazım. O sonuçları almak için de hep birlikte gayret göstermemiz lazım, birlikte hareket etmemiz lazım. Kayseri’de bunu yapan 4-5 firma var. Onları örnek alarak, ürettiğimiz ürünün patronu değil, lideri olmak için gayret göstermemiz lazım" dedi.