GÜNDEM - 16 Ocak 2026 Cuma 09:08

Erzurum’da 1001 Hatim heyecanı

A
A
A
Erzurum’da 1001 Hatim heyecanı

Erzurum’da 1001 Hatim programlarının sonuncusu Hacı Ahmet Baba Camii’nde idrak edildi.


Erzurum’un kadim geleneği olan 1001 Hatim programlarının sonuncusu Palandöken İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Ahmet Baba Camii’nde düzenlendi.


İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Uzman İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, İstanbul Bağcılar İstoç Camii İmam Hatibi Sefa Taşkesenlioğlu, Erzurum Lalapaşa Camii İmam Hatibi Musa Dağ, Erzurum Yeni Camii Uzman İmam Hatibi Ahmet Çelebi, Erzurum Ebu İshak Camii Müezzin Kayyımı Engin Şahin ve Erzurum Yıldız Camii Müezzin Kayyımı Burhan Bozkurt tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Program, İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın yaptığı sohbetin ardından, Palandöken İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü’nün yaptığı dua ile son buldu.


2025-2026 1001 Hatim programları 16-17 Ocak 2026 Cuma günü Ulu Camii’nde yapılacak olan dua programıyla sona erecek.



Erzurum’da 1001 Hatim heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Tarımsal kalkınmayı güçlendirecek 4 projenin protokolü imzalandı Bereketli topraklarıyla tarımın önemli merkezlerinden biri olan Adıyaman’da, üreticilerin desteklenmesi ve tarımsal kalkınmanın güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan 4 projenin protokolü imzalandı. Valilik İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde; ürünlerin kalite ve veriminin artırılması, üreticilerin desteklenmesi, kırsalda yaşamın güçlendirilmesi ve köyden kente göçün azaltılması hedefleri doğrultusunda hazırlanan "Adıyaman’da Zeytin Üretiminin Yaygınlaştırılması", "Fiğ Ekimi ile Çelikhan’da Hayvancılığa Teşvik", "Adıyaman İli Arıcılık Proje Faaliyetlerinin Geliştirilmesi" ve "Adıyaman Fırınlarında Hijyenik şartların Artırılması" projelerinin protokolü düzenlenen törenle imza altına alındı. Projelerin protokolü, Vali Osman Varol’un himayelerinde, Vali Yardımcısı/ İl Özel İdare Genel Sekreteri Şükrü Alperen Göktaş ile Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Akkan arasında imzalandı. Yeni tarımsal üretim modeline uygun, kontrollü ve planlı tarım uygulamaları kapsamında hayata geçirilecek projelerle, hem üretimde verimin hem de üreticilerin gelirinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu kapsamda İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 15 bin adet zeytin fidanı, bin 500 adet arılı kovan, 2 bin 550 adet hamur pasası, 369 adet koruyucu elbise, 369 paket hijyenik malzeme ve 2 ton fiğ tohumu üreticilere dağıtılacak. Yetkililer, üretime değer katan çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, tarımı büyütmeye, üretimi çeşitlendirmeye ve bereketi artırmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti. İmzalanan projelerin Adıyaman’a, çiftçilere, üreticilere ve tüm vatandaşlara hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunuldu.