TEKNOLOJİ - 26 Eylül 2023 Salı 09:28

Erzurum’da mobil oyun akademisi açılıyor

A
A
A
Erzurum’da mobil oyun akademisi açılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi özellikle gençlerin vazgeçilmesi olan ve tüm dünyada ilgi gören bilgisayar oyunlarına merak duyanlar için bir proje geliştirdi. Mobil Oyun Akademisi’ne 15-35 yaş arası kişiler başvuru yapabilecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Genç kardeşlerim. Siz istediniz, biz yaptık. Geleceğin popüler oyunlarını Erzurum’da üretmek için “Mobil Oyun Akademisi’ni” başlatıyoruz. Erzurum’daki Mobil Oyun Akademisi, gençlerimize teknolojiyle eğitimi buluşturarak, bu anlamdaki yeteneklerini geliştirecek bir fırsat sunuyor ve şehrimizin geleceğine yatırım için önemli bir adım olarak karşımızda duruyor.” diye konuştu.


Mobil Oyun Akademisi’nde yazılım deneyimi olmasa bile, kişiler 3 aylık eğitim programıyla oyun geliştirici olarak hayallerini gerçekleştirecekler. Programın sonunda katılımcılar bitirme projesi olarak Savunma Sanayii temalı oyunlar geliştirecek ve savunma sanayii şirketleriyle buluşacaklar.


13 Ekim’e kadar başvuruların kabul edileceği projeye Erzurum’da okuyan veya yaşayan 15-35 yaş arası kişiler başvurabilecek. Programa katılım ücretsiz olacak, değerlendirme sonrası uygun görülen adayların katılımı sağlanacak. Program online olarak gerçekleştirilecek, açılış ve final etkinlikleri, proje çalışmaları ve buluşmalar yüz yüze olarak gerçekleşecek. Program için 250 kişilik kontenjan bulunuyor. Yedek katılımcılar da sürece dahil edilecek. Başvuru süreci bittikten sonra ön elemeden geçenler ile telefon mülakatı gerçekleştirilecek. Programa kabul edilenlere ve kabul edilmeyenlere mail ile değerlendirme sonucu iletilecek.



Erzurum’da mobil oyun akademisi açılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 1 - Galatasaray: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 59. dakikada Sara’nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Abdülkerim’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. 61. dakikada Sallai’nin ceza sahası içi sağ tarafından ortasında kale önünde bulunan Sane’nin vuruşuna meşin yuvarlak üst direğe çarpıp ağlara gitti. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Batuhan Kolak, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 66. dakikada Metehan’ın sol kanattan ortasında Koita topu takip etti ve pasını Traore’ye aktardı. Traore’nin pasında penaltı noktasında buluşan Niang, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2 80. dakikada Lang’ın sol kanattan ortasında arka tarafta kaleci Velho topu tokatladı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Torreira’nın sol çaprazdan vole vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 85. dakikada Lang’ın sol kanattan pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Yunus’un vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. Stat: Eryaman Hakemler: Batuhan Kolak, Furkan Ürün, Osman Gökhan Bilir Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Thalisson Kelven, Dimitrios Goutas, Zan Zuzek, Matej Hanousek, Dele Bashiru, Oğulcan Ülgün (Metehan Mimaroğlu dk. 46), Göktan Gürpüz (Adama Traore dk. 46), Franco Tongya (Samed Onur dk. 87), Sekou Koita (Cihan Çanak dk. 82), Mbaya Niang Yedekler: Erhan Erentürk, Arda Çağan Çelik, Dal Varesanovic, Ensar Kemaloğlu, Abdurrahim Dursun, Fıratcan Üzüm Teknik Direktör: Volkan Demirel Galatasaray: Uğurcan Çakır, Roland Sallai (Sacha Boey dk. 65), Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira (Kaan Ayhan dk. 87), Gabriel Sara (Mario Lemina dk. 77), Leroy Sane, Yunus Akgün (Eren Elmalı dk. 87), Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi (Noa Lang dk. 78) Yedekler: Batuhan Şen, İlkay Gündoğan, Ahmed Kutucu, Renato Nhaga, Noa Lang, Wilfried Singo Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Mauro Icardi (dk. 2), Yunus Akgün (dk. 35) (Galatasaray), Mbaye Niang (dk. 66) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Roland Sallai, Uğurcan Çakır (Galatasaray), Franco Tongya, Zan Zuzek (Gençlerbirliği)