EKONOMİ - 12 Haziran 2025 Perşembe 09:23

ETSO’da yönetim kurulu toplandı

A
A
A
ETSO’da yönetim kurulu toplandı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Haziran ayının 2. yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.


Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda 11 Haziran 2025 tarihinde haftalık olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın başkanlığında yapılan toplantıda, gündemdeki konular ele alındı.


Toplantıda görüşülen başlıca konular: ETSO’nun oda mevzuatları, mevcut projeleri ve katılım sağlanacak faaliyetler hakkında Yönetim Kurulu üyeleri bilgilendirildi, istişarelerde bulunuldu. TOBB’dan gelen yazılar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Ticaret Bakanlığı tarafından 24 Haziran 2025’te İstanbul’da Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat’ın da katılımı ile gerçekleşecek olan HİSER Konferansı hakkında yönetim kurulu üyeleri bilgilendirildi.


Toplantı, dilek ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.



ETSO’da yönetim kurulu toplandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.