POLİTİKA - 19 Mart 2026 Perşembe 16:48

İçişleri Bakanı Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Tekin Erzurum’da

A
A
A
İçişleri Bakanı Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Tekin Erzurum’da

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ahde Vefa" iftarına katılmak üzere Erzurum’a geldi.


İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Havalimanı’nda Vali Aydın Baruş, AK Parti milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.


Havalimanında karşılama için gelen vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Çiftçi ve Tekin, Erzurum Bar ekibinin gösterisini izledi. Daha sonra Erzurum Valiliğine geçen Bakan Çiftçi ve Tekin’e, Vali Baruş tarafından brifing verildi.


İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bakanlık öncesi görev yaptığı Erzurum Valiliği sırasında "Valiliğimizin gülleri" olarak adlandırdığı down sendromlu özel çocuklar Çağla Okyay ve Elif Ademoğlu ile valilik girişinde selamlaştı.



İçişleri Bakanı Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Tekin Erzurum’da

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da "zimem defteri" geleneğiyle 73,5 milyon TL borç kapatıldı İstanbul Valiliği koordinasyonunda, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan ayı boyunca mahalle bakkallarındaki veresiye borçları kapatıldı. Zimem defteri geleneği kapsamında 2 bin 150 mahalle bakkalında toplam 32 bin 345 ailenin borcu ödenirken, toplamda 73 milyon 500 bin TL’lik borç kapatıldı. Osmanlı dönemine dayanan zimem defteri geleneğinde, hayırseverler mahalle bakkallarına giderek ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kim olduklarını bilmeden kapatıyor. Yüzyıllardır sürdürülen bu gelenek, Ramazan ayında yeniden canlandırılarak yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yaşatıldı. Vali Gül bakkal ziyaretinde bulundu Uygulama kapsamında İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir mahalle bakkalını ziyaret eden Davut Gül, zimem defterindeki borçları bizzat kapattı. Vali Gül, yapılan çalışmanın hem yardımlaşma kültürünü yaşattığını hem de ihtiyaç sahiplerine doğrudan destek sağladığını belirterek, "İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda kaymakamlarımız, hayırseverlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hemşehrilerimizin bakkallara olan borçlarını ödemeye gayret ediyoruz. Ramazan yardımlaşma ve paylaşma demek. Bayrama girerken vatandaşlarımızı borçsuz bir şekilde bayrama kavuşturmak istiyoruz" dedi. Yardımların şeffaf şekilde yapıldığını vurgulayan Gül, "Muhtarlarımız, kaymakamlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızla birlikte borçlar tespit edilerek tutanak karşılığında ödeniyor. Böylece hem hayır sahiplerinin emanetlerini doğru şekilde yerine ulaştırıyoruz hem de zimem defteri geleneğini yaşatıyoruz" ifadelerini kullandı. "Beklemiyordum, çok şaşırdım" Bakkal esnafı Ferdi Sungur yaşadığı şaşkınlığı dile getirerek, "Sabah geldiler, hesapları topladık ve miktarları belirledik. Hepsinin ödeneceğini söylediler. Böyle bir şey beklemiyordum, görünce çok şaşırdım. Sosyal medyada görüyorduk ama buraya geleceklerini düşünmemiştim. Toplamda 151 bin liralık borç vardı, hepsi kapatıldı. Vesile olan herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun" dedi. İstanbul genelinde yürütülen çalışma ile binlerce dar gelirli ailenin borç yükü hafifletilirken, Ramazan ayının dayanışma ruhu da bir kez daha yaşatıldı.