EKONOMİ - 27 Nisan 2025 Pazar 11:28

İş dünyası ETSO’da buluştu

A
A
A
İş dünyası ETSO’da buluştu

Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzurum’da iş dünyası ile buluştu.


Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen buluşmaya Palandöken Ekonomi Forumu için Erzurum’a gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra TESK Başkanı Bendevi Palandöken’de katıldı.


ETSO’da iş dünyasının buluşmasında Erzurum’un stratejik konumu, genç iş gücü ve lojistik avantajları ön plana çıktı.


ETSO Başkanı Saim Özakalın, TOBB projelerini paylaşırken; Hisarcıklıoğlu da tarım ve turizmde Erzurum’un rolünü vurguladı.


Ziyaret sonunda misafirlere Erzurum’un yöresel ürünleri ve simgeleri hediye edildi.



İş dünyası ETSO’da buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bulduğu hediye kartlarını harcadığı, yakalanınca ortaya çıktı İstanbul’da bir kişinin kaybettiği zincir marketlere ait hediye kartlarını bulan şüpheli, kartları kendisine aitmiş gibi kullanarak alışveriş yaptı. Olayın ortaya çıkmasının ardından şüpheli yakalanırken, mağdur şahıs şikayetçi oldu. Edinilen bilgilere göre, çalıştığı şirket tarafından kendisine verilen iki adet büyük zincir markete ait hediye kartını iş pantolonunun cebinde kaybeden bir kişi, bir süre sonra kartların kullanıldığını fark etti. Durumu iş yerine bildiren mağdur, kartları iptal ettirirken aynı zamanda polis ekiplerine de ihbarda bulundu. Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Devriye Ekipleri Büro Amirliği’nin Yaptığı çalışmalar sonucunda kartları bulan ve alışverişte kullanan şüpheli tespit edilerek yakalandı. Şüphelinin kartları kendisine aitmiş gibi kullanarak harcama yaptığı belirlenirken, mağdurun uğradığı maddi zararın karşılandığı öğrenildi. "Kendi kartı gibi kullanmış" Yaşadığı süreci anlatan mağdur Ş.B., "Çalıştığımız şirket bize iki tane büyük zincir markete ait hediye kartı verdi. Ben bu kartları iş pantolonumun cebinde kaybettim. Kartları bulan kişi, sanki kendisine aitmiş gibi harcamaya başlamış. Durumu fark edince iş yerime bildirdim, kartları iptal ettirdim ve polise başvurdum. Polis ekiplerinin çalışmasıyla şahıs bulundu. Alışveriş yaptığı tespit edildi. Maddi zararımı aldım ancak bana yaşattığı durumdan dolayı kendisinden şikayetçi oldum" dedi.
İstanbul Eyüpsultan’da belediyeye "hız kesici kasis" tepkisi İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde iddiaya göre, sokakta olan hız kesici kasisin kazı çalışmalarının ardından yeniden yapılmaması kazaları da beraberinde getirdi. Vatandaşlar, aynı sokakta kazaların olduğunu durumu belediyeye bildirdikleri halde herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi. Öte yandan aynı noktada meydana gelen iki kaza güvenlik kamerasına yansıdı. İddiaya göre, Eyüpsultan ilçesi Topçular Mahallesi’nde bulunan Topçu Çeşmesi Sokak’ta bulunan hız kesici kasis, kazı çalışması nedeniyle kaldırıldı. Ancak kasisin çalışmaların bitmesinin ardından yeniden yapılmadığı öne sürüldü. Sabah saatlerinde ise yarım saat arayla aynı noktada iki trafik kazası yaşandı. İki kazada ölen ya da yaralanan olmazken, araçlarda hasar oluştu. Öte yandan kazalar güvenlik kamerasına yansıdı. Kazaların caddede kasis olmamasından kaynaklandığı iddia eden vatandaşlar, belediyeye başvurduklarını ancak buna rağmen bir çalışma yapılmadığını belirtti. Mahalle sakinleri, kazaların yaşanmaması için yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Kazayı gören Özcan Bozkurt, "Burada kazalar oluyor, başlıca sebebi burada kasis olmaması. Kasis olsa araçlar yavaşlayabilir. Daha önce belediyeye söyledik. Ama belediye yapmadı. Araçlar dikkatsiz ve hızlı geliyorlar. Buradan çıkarken dikkat etmiyorlar. İki tane kaza oldu" dedi. Nurhan Çetinkaya ise, "Burası hem yukarıdan hem aşağıdan geliş şeklinde. Daha önce kasisler vardı. Daha önce motosiklete çocuğa çarptılar. Dolasıyla yaptılar sonra kazılar oldu gelip değiştirmediler. Ben tweet attım anlattım, 4-5 defa aradım. Onlar beni aradı. Geliyoruz dediler. Kar zamanı yapamayız dediler. Gelin yapın şunu dedik ama bugün de iki kaza oldu" dedi.
Yalova Yan parseldeki inşaat nedeniyle evsiz kaldılar Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 78 yaşındaki İrfan Güngör’ün evi, yan parselde yapılan inşaat nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu yıkıldı. Yaşanan olay sonrası Göngör ve eşi, çocuk ve torunlarının yanında kalmaya başladı. Göngör ailesinin Koru beldesindeki evleri geçtiğimiz 2025 yılı kasım ayında yan persellerine yapılan inşaat nedeniyle zarar gördü. Ailenin evde olmadığı sırada evin yarısı toprakla birlikte kayarak yıkıldı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde ayakta kalan evinin, bitişiğinde başlatılan inşaat kazısının ardından zarar görmeye başladığını söyleyen Güngör, "3 metre derinliğinde kazı yaptılar. Kazıdan sonra toprak aşağı kaymaya başladı. Yetkililere söyledik ancak önlem alınmadı" dedi. İstinat duvarının geç yapıldığını belirten Güngör, yaklaşık iki buçuk ay boyunca yağan yağmurun da etkisiyle zeminin iyice kaydığını ve evinin tamamen yıkıldığını ifade etti. Olay sırasında evde olmadıklarını anlatan Güngör, "Misafirlikteydik. Komşular aradı, ‘ev yok oldu’ dediler" diye konuştu. Maddi durumunun kötü olduğunu ve kalacak yer bulmakta zorlandığını belirten Güngör, "Şu an gidecek yerim yok. Çocuklarımın yanında kalamıyorum. Devletin verdiği yaşlılık maaşıyla geçiniyorum" dedi. Okuma yazmasının olmadığını da dile getiren Güngör, inşaat sürecinde kendisine boş bir kağıda imza attırıldığını öne sürdü. Olaya tanıklık eden komşusu Kadir Geçkin ise istinat duvarının en baştan yapılması gerektiğini belirterek, "Toprak çöktükten sonra duvar yaptılar. O saatten sonra zaten iş işten geçti" dedi. Geçkin, sürecin yargıya taşındığını ve davanın devam ettiğini söyledi. Bir diğer mahalle sakini Ayhan Bulduk da daha önce çekilen fotoğraflarla durumu yetkililere bildirdiklerini ancak herhangi bir müdahale yapılmadığını iddia etti.
Kayseri Kayseri’de STEM Çalıştayı başladı İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, YEĞİTEK Şubesi STEM Proje Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Kayseri Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı" bugün başladı. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan çalıştay, 6-9 Nisan tarihleri arasında dört gün boyunca devam edecek. Çalıştayın açılış programı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi İl Kütüphanesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda STEM eğitiminin önemi, eğitimde dönüşüm sürecindeki yeri ve öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri kazanmasındaki rolü vurgulandı. Açılışta konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, STEM yaklaşımının eğitim sistemine kattığı yeniliklere dikkat çekerek, öğretmenlerin bu alandaki yetkinliklerinin artırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Esen, "Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının bütüncül şekilde ele alındığı STEM eğitimi, öğrencilerimizin problem çözme, eleştirel düşünme ve üretme becerilerini geliştirmektedir. Bu tür çalışmalarla öğretmenlerimizin donanımını güçlendirerek eğitimde kaliteyi daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz" dedi. 4 gün sürecek program kapsamında katılımcı öğretmenler; STEM projeleri tasarlama, prototip geliştirme ve öğrenme senaryoları oluşturma gibi başlıklarda atölye çalışmalarına katılacak. Ekip çalışması ve üretim odaklı yürütülecek etkinliklerde öğretmenler, kendi projelerini geliştirerek uygulamaya dönük çıktılar elde edecek. Program sonunda hazırlanan projelerin sunularak değerlendirilmesi planlanırken, çalıştayın Kayseri’de STEM alanında farkındalık oluşturması ve eğitimde yenilikçi yaklaşımların yaygınlaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Kurban hizmetinde öncü, Türkiye’de sayılı belediyeyiz" Kocasinan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaptığı hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmeleri için ihale sürecini başlattı. 12 yıllık birikimle 13’üncü bayrama güçlü bir hazırlık süreci yürüttüklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesinin kurban hizmetinin Kayseri’de tek olduğunu, Türkiye’de ise sayılı belediyelerden biri olduğunu söyledi. Erkilet Bülbül Pınarı Mezarlığı ilerisinde yer alan modern kurban satış ve kesim yeriyle Türkiye’ye örnek olduklarını kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti. Başkan Çolakbayrakdar şunları kaydetti; "Erkilet Bülbülpınar mevkiindeki kurban kesim ve satış alanındayız. Öncesinde 12 yıl boyunca vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için hizmet veren bu tesisimiz, şimdi de 13. Kurban Bayramı’na hazırlanıyor. Allah nasip ederse, hazırlıklarına şimdiden başladığımız bu süreçte vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde kurbanlarını kesebilmeleri için büyükbaş ve küçükbaş kesim üniteleriyle hizmet vereceğiz. Burada ciddi bir tecrübe söz konusu. 12 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu hizmeti şimdi 13’üncüsü için tüm ekiplerimizle birlikte yeniden sahadayız. Bu tecrübenin üzerine yenilerini ekleyerek vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz." Kurban kesim organizasyon hizmeti için 27 Nisan Pazartesi günü belediye ihale salonunda ihale olacağını aktaran Başkan Çolakbayrakdar; "Hem sahada yürüttüğümüz faaliyetler hem de bayram günlerinde sunacağımız desteklerle tüm hazırlıklarımızı yerinde kontrol ederek ardından planlı bir şekilde uygulamaya geçeceğiz. Kurban satış noktalarımız, kurban kesim ünitelerimiz, vatandaşlarımızın bekleme alanları, hayvanların sağlık kontrollerini gerçekleştirecek olan Veteriner Müdürlüğümüzün denetimleri ve alandaki temizlik faaliyetleri ile birlikte vatandaşlarımızın kurbanlarını son derece hijyenik ve çevreye zarar vermeyecek bir ortamda kesmeleri sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. Vatandaşların "Kurbanımızı nerede keseceğiz, nereden alacağız?" gibi sorularına da açıklık getiren Başkan Çolakbayrakdar, "Tüm bu soruların cevabı Kocasinan Belediyesinin Bülbülpınar mevkiinde sunduğu kurban kesim ve satış alanında mevcuttur. Tüm hemşehrilerimizi gönül rahatlığıyla buraya davet ediyoruz." diye konuştu.