KÜLTÜR SANAT - 26 Mayıs 2025 Pazartesi 09:35

Karayazı’da Ters Lale Festivali coşkusu

A
A
A
Karayazı’da Ters Lale Festivali coşkusu

Erzurum’un Karayazı ilçesinde, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Turizm Başkenti Erzurum etkinlikleri kapsamında başta ters lale fotoğraflama ve at yarışı olmak üzere çeşitli tanıtım programları düzenlendi.


EİT tarafından 2025 Turizm Başkenti seçilen Erzurum’un Karayazı ilçesinde başta ters lale fotoğraflama ve at yarışı olmak üzere çeşitli tanıtım programları düzenlendi. EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum etkinlikleri Karayazı’da devam ediyor. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından 2025 Turizm Başkenti seçilen Erzurum’un Karayazı ilçesinde başta ters lale fotoğraflama ve at yarışı olmak üzere çeşitli tanıtım programları düzenlendi. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karayazı Kaymakamlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında, ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi eşliğinde yüründü.



Keşfedilmeyi bekleyen ilçe: Karayazı


İlçenin farklı mahallelerinde düzenlenen etkinliklerde ters lale fotoğraflama, at yarışı, konserler, gökyüzü gözlemi, tarihi ve kültürel alan ziyaretleri ile havai fişek gösterileri yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karayazı Kaymakamı Onur Titiz, Erzurum’un "saklı güzellik" olarak tanımladığı Karayazı’nın her şeyin en güzelini hak ettiğini söyledi. Erzurum ve Karayazı için önemli bir gün olduğunu ifade eden Titiz, etkinliklere çevre il ve ilçelerden gelenlere teşekkür etti. Titiz, "İlçemizin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini ve yöresel lezzetlerini hep beraber tanıtarak ve en önemlisi Karayazı’mızın misafirperver, çalışkan ve mert insanıyla beraber bunu gerçekleştirerek bu güzel topraklarda hiçbir zaman unutmayacak iki güzel günü birlikte geçireceğiz. İlk defa yaptığımız festivalin her yıl üzerine koyarak daha büyük etkinliklere ev sahipliği yapmasını temenni ediyorum" diye konuştu.



Etkinlikler yıl sonuna kadar devam edecek


EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık da Erzurum’da yıl sonuna kadar etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Erzurum 2025 Turizm Başkenti kapsamında uluslararası birçok aktivitenin şehir merkezinde yapıldığını belirten Çığlık, şunları kaydetti:


"Kent merkezinde ve ilçemizde etkinliklerimiz yoğun şekilde devam edecektir. Turizm başkenti unvanının Erzurum’a verilmesi hususunda katkıları ve desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanı’mıza çok teşekkür ediyorum. Bu kadim şehirde, tarihin başlangıcının olduğu bu güzel coğrafyada bir arada olmak ve bu anı paylaşmak hepimizi çok mutlu etti. Birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel günü yaşamak hepimiz için ayrı bir mutluluk kaynağı."


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ise festivalin sürdürülerek gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Etkinliğe, Tekman Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın, Hınıs Kaymakamı Onur Bektaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Karayazı’da Ters Lale Festivali coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Genç kadın evde silahla göğsünden vurulmuş halde ölü bulundu Antalya’da yabancı uyruklu 25 yaşındaki sera işçisi kadın silahla göğsünden vurulmuş halde evde ölü bulundu. Polis ekipleri olay yerinde silah bulamazken, genç kadının ölüm haberini alarak gelen kız kardeşi sinir krizi geçirdi. Olay, saat 20.30 sıralarında Kepez ilçesi Şelale Mahallesi 7509 Sokak üzerinde bulunan müstakil evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ikamette bir kişinin silahla kendisini yaraladığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen sağlık ekipleri göğsünden silahla vurulmuş kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine olay yerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, motorize yunus timleri ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tabanca ve kovan bulunamadı Adrese gelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede ölen kadının Vahda Şevah (25) olduğu tespit edilirken, olay yerinde silah ve kovana rastlanmadı. Genç kadının şüpheli şekilde hayatını kaybetmesi üzerine cinayet büro amirliği ekipleri olay anında evde bulunan kayınvalidesi ve 3 çocuğu ile eşinin ifadesine başvurdu. Genç kadının kayınvalidesinin polise verdiği ilk ifadesinde namaz kıldığı sırada bir ses duyduğu, bir süre sonra odaya gittiğinde genç kadını kanlar içerisinde yerde yatarken gördüğü öğrenildi. Kız kardeşi sinir krizi geçirdi Vahda Şevah’ın eşi H.B.’nin (32) ise olay anında evde olmadığını, yemek yaptırmak için birkaç kilometre ileride bulunan bir iş yerine gittiğini söylediği öğrenildi. Şüpheli şekilde göğsünden silahla vurulmuş halde ölü bulunan Vahda Şevah’ın cansız bedeni olay yeri inceleme ve savcılık incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu sırada olayı haber alarak olay yerine gelen genç kadının kız kardeşi sinir krizi geçirirken, yakınları ve polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Polis ekiplerinin olayda kullanılan silahı bulmak için çalışması devam ederken, genç kadının eşi H.B. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından ifadesine başvurulmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Aksaray Oğul annesinin sevgilisini bıçakladı, anne ise polis memurunu tokatladı Aksaray’da 20 yaşındaki genç, annesinin sevgilisini bıçakla göğsünden ve sırtından bıçakla ağır yaraladı. Gözaltına alınan oğlunun yanına gelen anne ise, hastanede saldırdığı polis memurunu tokatladı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın 3. katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, annesinin evine gelen 20 yaşındaki Cumali M., evde annesini sevgilisi olduğu iddia edilen Gökhan I. (38) ile birlikte yakaladı. Eline bıçağı geçiren genç, Gökhan I’ya saldırıp göğsünden ve sırtından bıçakladı. Ağır yaralı şekilde evden çıkıp asansör boşluğuna kadar kaçabilen şahıs, kanlar içinde yere yığıldı. Kavga seslerini duyan apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi apartman içerisinde yaptı. Bu sırada apartman boşluğuna gelen eli bıçaklı genç, yaralı şahsı tekrar bıçaklamak istedi. Sağlık ekipleri gence müdahale ederken, polis ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Polisi gören genç, elindeki bıçakla kaçtı. Polis ekiplerinin takibi sonucu genç bir arka sokaktaki arazide yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı adam, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Cumali M., polis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. Hastaneye oğlunun yanına gelen anne Aslı D. (38), polis ekipleriyle tartıştı. Oğlunun kelepçelerinin çıkarılmasını talep eden anneye polis ekipleri müdahalede bulundu. Genç polis memurlarına uzun süre güçlük çıkarırken, hastanede herkese bağıran anne polis memuruna herkesin içinde tokat attı. Yediği tokatla neye uğradığını şaşıran polis memuru, bekçilerle birlikte kadını ters kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen kadın da oğluyla birlikte gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen anne ve oğlu, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ameliyata alınan Gökhan I.’nın ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Tokat yiyen polis memurunun da kadından şikayetçi olacağı öğrenildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.