ÇEVRE - 12 Haziran 2024 Çarşamba 09:17

Karı ve soğuğuyla meşhur Erzurum’da kiraz hasadı

A
A
A
Karı ve soğuğuyla meşhur Erzurum’da kiraz hasadı

Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Balıklı Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Güngör, 12 dönüm arazi üzerine kurmuş olduğu kiraz bahçesinde yılda tonlarca kiraz üretimi gerçekleştiriyor. Karı ve soğuğuyla meşhur Erzurum’da kiraz hasadının başlamasıyla birlikte, Türkiye’nin her noktasından gelen ziyaretçiler dalından kiraz tatma ve toplama fırsatı buluyor.


Mustafa Güngör’ün bahçesinde uyguladığı self servis sistemi sayesinde, müşteriler kendi kirazlarını toplama imkanına sahip. Ziyaretçiler, dalından kiraz toplarken aynı zamanda taze kiraz yemenin keyfini çıkarıyor. Bu deneyim, kirazseverler için hem eğlenceli hem de lezzetli bir aktivite sunuyor.


Bu yıl, geçtiğimiz yıllara kıyasla hava şartlarının olumsuz etkisi nedeniyle kiraz hasadında bir miktar azalma gözlemlense de, ilgi ve talep yoğun bir şekilde devam ediyor. Ürünün az olması, kiraz sezonunun bu yıl daha erken biteceği anlamına geliyor.


Mustafa Güngör, kiraz bahçesinin kapılarını tüm ziyaretçilere açarak hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de kirazseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Self servis kiraz toplama, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.



Karı ve soğuğuyla meşhur Erzurum’da kiraz hasadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.