ÇEVRE - 04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:15

Palandöken Geçidi baharda da geçit vermedi, sürücülerin imdadına ekipler yetişti

A
A
A

Erzurum’da bahar mevsimi yaşanırken, kentin yüksek kesimlerinde kış şartları sürüyor. Tekman ilçesini şehir merkezine bağlayan 2 bin 885 rakımlı Palandöken Geçidi’nde aniden bastıran kar ve tipi, ulaşımı felç etti. Yolda mahsur kalan bazı sürücülerin imdadına Karayolları ekipleri yetişti.

Erzurum’un Tekman ilçesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlayan en kısa güzergah olan Palandöken yolu, mayıs ayında kış sahnelerini aratmayan görüntülere sahne oldu. Bölgede aniden etkisini gösteren şiddetli rüzgar, kar yağışıyla birleşince 2 bin 885 rakımlı geçidi adeta aşılmaz bir duvara dönüştürdü.

Palandöken Geçidi baharda da geçit vermedi, sürücülerin imdadına ekipler yetişti

Sürücüler zor anlar yaşadı, ekipler seferber oldu

Hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü, tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği yolda hareket kabiliyetini kaybederek mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ekipleri, iş makineleriyle yoğun bir çalışma başlatarak yolda kalan araçları kurtardı. Ekipler, yolun ulaşıma açık tutulması için fırtınaya karşı amansız bir mücadele verdi. Yolu bazı kısımlarında tipinin etkisiyle kar yüksekliği 7-8 metreye ulaşıyor.

Palandöken Geçidi baharda da geçit vermedi, sürücülerin imdadına ekipler yetişti

En kısa yol çile yoluna dönüştü

Kış ve bahar mevsimlerinde sık sık ulaşıma kapanan bu stratejik yol, bölge halkı için hem bir alternatif hem de büyük bir risk kaynağı olmaya devam ediyor. Normal şartlarda ulaşım süresini ciddi oranda kısaltan Palandöken Geçidi, sert iklim şartları nedeniyle mayıs ayında dahi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yetkililer, bölgede hava şartlarının değişkenlik gösterdiğini belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardı.

Ahmet Uğur Budak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı Uşak’ta tarım arazisinde ölü bulunan 63 yaşındaki Gürsel Arı’nın cinayet şüphelisi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 11 Mayıs’ta Uşak merkeze bağlı Kemalöz Mahallesi yakınlarında bulunan bir tarım arazisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede hareketsiz halde yatan bir şahsı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, boğazında bıçak kesiği bulunan şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan kimlik tespitinde hayatını kaybeden kişinin Gürsel Arı (63) olduğu öğrenildi. Arı’nın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü Gürsel Arı ile birlikte bölgede bulunan kişinin N.K. (42) isimli kadın olduğu tespit edildi. N.K.’nin olayın ardından şehir merkezinde bir özel hastaneye başvurduğu ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan N.K., Gürsel Arı ile arkadaş olduklarını ve olay günü birlikte tarım arazisine gittiklerini belirtti. N.K., burada bir süre sonra tanımadıkları bir şahsın yanlarına geldiğini, bu kişinin Gürsel Arı’yı bıçakladığını, ardından kendisini ağaçlık alana götürerek bıçakladığını ve daha sonra da kaçtığını iddia etti. N.K., olayın ardından otobüsle şehir merkezine gittiğini, burada vatandaşların ve şoförün durumundan şüphelenerek kendisine yardım etmek istediğini ancak yardım teklifini kabul etmediğini, daha sonra bir arkadaşına durumu anlattığını ve birlikte hastaneye başvurduklarını ifade etti. 300 saatlik kamera incelemesiyle şüpheli tespit edildi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, çevrede bulunan yaklaşık 60 güvenlik kamerasına ait 300 saatlik görüntüler titizlikle incelendi. Yapılan incelemelerde olay yerinin yakınlarında şüpheli tavırlar sergileyen ve ormanlık alandan koşarak uzaklaştığı değerlendirilen bir şahıs tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin R.K. (20) olduğu belirlendi. Şüpheli, ekiplerce Aybey Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.