GÜNDEM - 17 Ocak 2026 Cumartesi 09:26

Palandöken’de sömestir tatili yoğunluğu

A
A
A
Palandöken’de sömestir tatili yoğunluğu

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandöken, sömestir tatilinde yoğunluk yaşıyor.


Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve otellerdeki rezervasyonların yüzde yüzler seviyesine ulaştığı Palandöken ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye’nin kış turizmindeki cazibe merkezi olan Palandöken; kaliteli pistleri, doğa harikası muhteşem manzarası, modern dinlenme alanları, kafe ve restoranlarının yanı sıra buz duvarı, yamaç paraşütü, gece kayağı, fun park, hedikli kar yürüyüşü rotaları, snowdown hill, çadır ve karavan kamp alanları, bin 400 metre uzunluğunda snow park gibi birçok sosyal faaliyetlerle kayakseverlere hizmet veriyor.


Öğrenciler kızaklarıyla heyecan yaşıyor


Son yıllarda revaçta olan Palandöken Kayak Merkezi’nde her türlü kayak ve benzeri etkinlik yapmak isteyenlere uygun pistler ve faaliyetler bulunuyor. Dünyanın en profesyonel kayakçılarının yanında kızaklarla kaymak isteyenler de Palandöken’de fırsat bulabiliyor. Aynı zamanda "acemi pisti" olarak adlandırılan alanda kızakla düşe kalka kayanlar ise zaman zaman yürekleri ağza getiriyor. Öğrenciler de okulların tatile girmesiyle birlikte Palandöken’e akın ederken, düzenlenen kayak kursları ilgi görüyor.


Rahat ve keyifli bir kış sporları deneyimi


Bölgede dördü 4 yıldızlı ve altısı 5 yıldızlı olmak üzere on turistik tesis bulunurken, kayak evleri, günübirlik tesisler ve lokantalar da mevcut. Kayak merkezinde konaklama kapasitesi yaklaşık olarak 6 bin kişiyi kapsıyor. Bu imkanlar, ziyaretçilere rahat ve keyifli bir kış sporları deneyimi sunuyor. Palandöken Kayak Merkezi, toplamda 56 adet pist içeriyor. Bu pistler farklı zorluk seviyelerine sahip ve 30 kolay pist, 12 orta pist, 9 profesyonel (zor) pist ve 5 doğal pist olarak sıralanıyor. Palandöken 2 olarak bilinen Konaklı Kayak Merkezi, bu toplam pist sayısına ek olarak 24.8 km’lik pistlere sahip. Bu iki kayak merkezinin toplam pist uzunluğu ise 87 km’yi buluyor. En uzun kayak parkuru 12.5 km uzunluğunda ve bu parkur boyunca kesintisiz olarak kayak yapılabiliyor. Ayrıca, başlangıç ve bitiş kotları arasındaki irtifa farkı bin 100 metre.



Palandöken’de sömestir tatili yoğunluğu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Kar yağışı Erzurum’u felç etti, okullar tatil, kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti, bin 167 köy yolu ulaşıma kapalı Erzurum’da dün geceden bu yana etkili olan kuvvetli kar yağışı şehri felç etti. Kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor, okullar tatil edildi. Kentte vatandaşlar güne 50 santimetreyi geçen karla uyandı. Valiliğin okulları tatil etmesi trafiği rahatlatırken, vatandaşlar araçlarını park ettikleri yerlerden çıkarmakta zorluk yaşadı. Bin 167 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve ekiplerin karla mücadelelerinin sürdüğü açıklandı. Çığ, buzlanma ve don uyarısı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların sabah saatlerinde yer kuvvetli olacağı, buzlanma ve don olayı görüleceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Uzmanlar çığ, buzlanma ve don olayı uyarısında bulunarak, "Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. "Dikkatli ve tedbirli olun" Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. Kuvvetli yağış uyarısı da yapan uzmanlar, bölge genelinde kar yağışının sabah saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde yağması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don ile tipi şeklinde kar yağışı gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.
Manisa Ramazan ayında manevi eğitime yoğun ilgi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Kur’an-ı Kerim Kursu büyük ilgi gördü. 21 kursiyer kadın hem Kur’an alfabesini hem de tecvitli okuma eğitimi alıyor. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Ramazan ayının manevi atmosferi eğitimle buluştu. Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi tarafından mahalle sakinlerinin talebi üzerine açılan Kur’an-ı Kerim kursuna 21 kursiyer katıldı. Ramazan boyunca devam edecek kursta hem Kur’an alfabesi hem de tecvitli okuma eğitimi veriliyor. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği kurs, Ramazan ayı süresince düzenli olarak devam edecek. Kursiyerler, Kur’an alfabesini öğrenmenin yanı sıra tecvit kurallarına uygun şekilde Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Eğitimler, Kur’an-ı Kerim Tecvit Dersi Usta Öğreticisi Ayşe Bafalı tarafından veriliyor. Kurs süresince mukabele yapılarak hatim indirilmesi hedefleniyor. Kursiyerler, böyle bir imkanın sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kur’an alfabesini öğrendik, şimdi Kur’an-ı Kerim okumaya başladık. Ramazan ayı boyunca okuyarak hatim yapacağız. Kursa gelmekten çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. Usta Öğretici Ayşe Bafalı, Ramazan ayının manevi iklimini birlikte değerlendirdiklerini belirterek, "Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz. Ramazan ayı boyunca öğrencilerimizle birlikte mukabele yaparak hatm-i şerif gerçekleştireceğiz. Bu imkânı sağlayan başta müdürümüz olmak üzere tüm personele teşekkür ediyoruz" dedi. Mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda kursu açtıklarını belirten Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Aktaş ise Ramazan ayı boyunca mukabele derslerinin devam edeceğini, 21 kursiyerin eğitim aldığını ifade etti. Kursiyerlerin hem alfabeyi öğrenmesinin hem de Kur’an-ı Kerim okumaya başlamasının sevindirici olduğunu belirten Aktaş, ilerleyen süreçte de benzer kursların sürdürüleceğini kaydetti. (SC-