KÜLTÜR SANAT - 08 Nisan 2025 Salı 15:22

"Üreten Kütüphaneler" temasıyla buluştular

A
A
A
"Üreten Kütüphaneler" temasıyla buluştular

Erzurum’da Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir dizi program düzenleniyor.


Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi’nde "Kütüphane Haftası" dolayısıyla düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik ve diğer davetliler katıldı.


Bu yıl "Üreten Kütüphaneler" temasıyla kutlanan etkinlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından, Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dündar Alikılıç tarafından "Kitaplara Adanmış Bir Ömür: İsmail Saib Sencer" başlıklı bir sunum yapıldı.


Törende, kütüphaneden en çok kitap ödünç alan okurlar ödüllendirildi. Programın sonunda ise kitap ve gazete sergisi açılışı yapıldı ve akabinde bir kütüphanecilik paneli düzenlendi.



"Üreten Kütüphaneler" temasıyla buluştular

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Belediyesi’ne ‘İskân’ soruşturmasında 9 şüpheli tutuklandı Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskân ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet suçu işlendiği iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen aralarında Başkan Yardımcısı Filiz Deveci’nin de bulunduğu 9 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Üsküdar Belediyesi’ne, ‘yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde rüşvet ve usulsüzlük’ iddialarıyla geçtiğimiz Salı günü operasyon başlatılmış, İstanbul ve Yalova’da 30 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, aralarında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci gibi üst düzey belediye yöneticileri ile müteahhitlerin de olduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılık işlemleri de tamamlanan 20 şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Başkan yardımcısı ile 8 kişi tutuklandı Başkan Yardımcısı Filiz Deveci, Nazım Akkoyunlu, Hakan Yavuz, Özgür Ceylan, Barkın Ege Tekkökoğlu, Erdem Alkan, Kadir Karadağ, Yılmaz Kozan ve Ceyhan Han Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10 şüpheli adli kontrol ile serbest bırakıldı 10 şüpheli, Ahmet İşman, Veysel Köse, Burçin Çevik, Yasin Karabaş, Engin Araz, Özkan Sinan Binali, Eyüp Meriç, Murat Armağan, Mehmet Atilla Güneri ve Hakan Mansız Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı.