YEREL HABERLER - 24 Kasım 2015 Salı 15:37

Vali Tuna'nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

A
A
A
Vali Tuna'nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Tuna yayımladığı mesajda, İslam dininde ve Türk kültüründe çok özel bir yere sahip olan kadınların, her zaman el üstünde tutulması gerektiğine dikkat çekti. Tuna, “İslam dinimizde ve kültürümüzde çok özel bir yer tutan, hayatımızın her döneminde bizlere sevgi, hoşgörü ve özveriyle destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür. Atalarımızdan aldığımız terbiye ve öğretilerle, sevgi ve hoşgörü dini İslamiyet’in de rehberliğinde kadınlarımıza hak ettikleri değeri her zaman vereceğimize ve dünya ülkelerine de örnek olacağımıza eminim. Toplumun temel yapı taşını oluşturan aile ve toplumdaki tüm fertlerin sevgi, saygı, huzur ve birlik içerisinde yaşamalarına önemli katkıları olduğuna inandığım Türk kadını, tarih boyunca toplumsal hayatta her zaman sevgi ve saygı görerek önemli bir yere sahip olmuş ve yönetim kadrolarında da önemli görevler üstlenmiştir” ifadelerini kullandı.
“KADINA UYGULANAN ŞİDDET İNSAN HAKKI İHLALİ ANLAMINA GELİR”
Yayımladığı mesajda kadınlara yönelik şiddetin önlenmesinde eğitimin büyük payı olacağını aktaran Tuna, şunları kaydetti:
“Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalarımıza düşmektedir.”
ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARA DESTEK
Vali Güngör Azim Tuna ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün şiddet gören kadınlara her türlü desteği verdiğini de anlatarak, şöyle devam etti:
“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından, şiddet mağduru, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdidi altında bulunan kadınlara çocuklarıyla birlikte Kadın Konukevleri’mizde barınma hizmeti vermenin yanında, rehabilitasyon ve her türlü destek hizmetleri sunulmakta olup 6284 sayılı yasa kapsamında alınan tedbir kararlarının takibi de ilgili diğer kurumlarla koordine edilerek yürütülmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyorum. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, kadınlarımız başta olmak üzere tüm Eskişehirlilere sevgi ve saygılar sunuyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir