YEREL HABERLER - 28 Mayıs 2017 Pazar 11:33

82 yaşındaki hastanın açık kalp ameliyatı ile üç ana damarı değiştirildi

A
A
A
82 yaşındaki hastanın açık kalp ameliyatı ile üç ana damarı değiştirildi

Şehri Mumcu isimli 82 yaşındaki hastaya Özel Ümit Hastanesinde açık kalp ameliyatı yapılarak üç ana damarı değiştirildi.

Şehri Mumcu isimli 82 yaşındaki hastaya Özel Ümit Hastanesinde açık kalp ameliyatı yapılarak üç ana damarı değiştirildi.


Afyonkarahisar’dan gelen 82 yaşındaki Şehri Mumcu adlı hasta, Özel Ümit Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Selami Doğan tarafından gerçekleştirilen başarılı açık kalp ameliyatı ile üç ana damarı kalbi durdurulmadan değiştirildi. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Selami Doğan, “Şehri Hanım ameliyattan sonra aynı gün ayağa kalktı. Şu an ağrısı sızısı yok. Şehri Hanım’ın sağlığı çok iyi, çok hareketli bir bayan. Şu an Şehri Mumcu kendini çok iyi hissediyor, yürüyebiliyor” dedi. Doğan, sağlıklı bir yaşam için hareketin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.


3 yıldır şikayetlerinin olduğunu belirten Mumcu, “Omzumdan sol göğsüme doğru kalp ağrısı oluşuyordu. Bayılma şikayetim vardı ve yürüyemiyordum. Afyonkarahisar’da gittiğim üç doktor yaşımdan dolayı ameliyat yapmak istemedi. Risk almak istemediklerini söylediler. Bir tanıdık aracılığıyla Selami Doğan hocanın ismini duydum” dedi.


Şehri Mumcu şimdiye kadar tüm oruçlarını tuttuğunu belirterek, Selami Doğan’dan “Oruç tutabilir miyim?” diye izin istedi. Doğan ise, “Şehri teyzenin oruç tutmasına izin veriyorum. Ameliyat olduğu için artık daha sağlıklı” yanıtını verdi. 82 yaşındaki Şehri Mumcu, kendisini sağlığına kavuşturan Doğan’a, “Elleri cennete varsın” diye dualar ederek teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Dereler dron ile ilaçlandı Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaşların sağlıklı bir yaz dönemi geçirmesi amacıyla dere yataklarında vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları dronlarla gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından vektörlerle mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi tarafından belirli periyotlarda dere yataklarında vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Son olarak Mert Irmağı ve Kürtün Deresi’nde ekipler tarafından dron ile ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Biyolojik ilaçların kullanıldığı mücadele çalışmalarının yaz sonuna kadar yoğun bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. “Vektörlerle mücadele çalışmalarımız yıl boyunca yapılıyor” Kentte vatandaşların hayat kalitesini artırmak için her alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin sağlıklı bir çevreye sahip olması için sürekli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vektörlerle mücadele çalışmalarımız yıl boyunca yapılıyor. Yaz dönemi öncesinde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve yaşam konforunu artırmak için çalışmalarımızı her alanda aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.