EĞİTİM - 20 Mayıs 2021 Perşembe 17:06

ESOGÜ’nün ilk amfisi yenilendi

A
A
A
ESOGÜ’nün ilk amfisi yenilendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nde yenileme çalışmaları tamamlanan ve üniversitenin ilk amfisi olma özelliğini taşıyan Prof.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nde yenileme çalışmaları tamamlanan ve üniversitenin ilk amfisi olma özelliğini taşıyan Prof. Dr. Tülay Sarıçam Amfisi’nin açılışı yapıldı.


Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş ve Prof. Dr. Rifat Edizkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Alataş, ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç, öğretim üyeleri ve öğrenci temsilcilerinin katılımlarıyla yapılan açılışta konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Alataş, Tıp Fakültesi olarak bir yandan ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Eskişehir ve bölge halkına sağlık hizmeti sunarken, diğer yandan da tıp ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin en iyi şekilde uygulamalı eğitim almalarına ortam sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.


ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Tülay Sarıçam Amfisi’nin 50 yıllık bir üniversite olan ESOGÜ’nün ilk amfilerinden olduğunu ve bugüne kadar verilen 5 binin üzerinde mezunun burada anıları bulunduğunu, bu nedenle de amfinin hem fakülte hem de üniversite için özel bir yer olduğunu söyledi.


ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, üniversite olarak en büyük eksiklerinden birinin amfi sayısının az olması olduğunu belirtti ve bu nedenle üniversiteye merkezi bir amfi yapmak istediklerini kaydetti. En büyük hayallerinin öğrencilere bilgi aktarımını daha modern eğitim olanakları içerisinde gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şenocak, Tıp Fakültesi için diğer bir büyük hayallerinin de sanal gerçeklik laboratuvarları kurmak olduğunu ve bunun için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, öğrencilerin iyi yetişmesi ve gelişmesinin Türkiye’nin gelişmesi anlamına geleceğini ifade etti. Prof. Dr. Şenocak, ESOGÜ’de yapılan bilimsel araştırmaların ve yayımlanan kitapların çoğunun Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin olduğunu da dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Tıp Fakültesi ve diğer fakültelerin amfi ve sınıflarını böyle modern hale getirmek için yaptıkları çalışmaları sürdüreceklerini belirten Prof. Dr. Kemal Şenocak, Prof. Dr. Tülay Sarıçam Amfisi’nin yenilenmesine emeği geçenlere teşekkür etti ve amfinin hayırlı olmasını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hidayet Türkoğlu, FIBA Hall of Fame 2026 listesinde onurlandırıldı FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu, Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. FIBA Hall of Fame; basketbola uzun yıllar boyunca sahada, özellikle milli takım düzeyinde sunduğu katkılarla iz bırakan, sporcu kimliğiyle uluslararası basketbol kültürüne değer katan isimleri onurlandıran prestijli bir yapı olarak kabul ediliyor. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. Türkoğlu, bu onura ilk kez bir Türk sporcunun, sporculuk kariyeri ve milli takım kimliği temel alınarak layık görülmesiyle Türk basketbol tarihinde önemli bir ilke imza attı. Türkiye’yi uluslararası basketbol sahnesine taşıyan öncü yöneticilerden Turgut Atakol, Türk basketbol tarihinde FIBA Hall of Fame onuruna, yöneticilik ve basketbolun kurumsal gelişimine sunduğu katkılarla 2007 yılında layık görülmüştü. Hidayet Türkoğlu’nun basketbolculuk kariyeriyle bu listeye dahil edilmesi ise, Ay-Yıldızlı formayla sergilediği istikrarlı performansın, liderliğinin ve Türk basketboluna kazandırdığı mirasın FIBA tarafından tescillenmesi anlamına geliyor. Listenin duyurulmasının ardından Hidayet Türkoğlu, "Dünya basketboluna iz bırakmış, farklı ülkelerden ve jenerasyonlardan değerli isimlerle birlikte FIBA Hall of Fame listesinde yer almak, benim için büyük bir gurur ve onurdur. Ay-Yıldızlı formayla çıktığım her maçta, bu ülkeyi en iyi şekilde temsil etme sorumluluğuyla sahadaydım. Bu yolculuk; sahada birlikte ter döktüğüm takım arkadaşlarımın, beni her zaman ayakta tutan ailemin ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milletinin ortak emeğinin bir sonucudur. Basketbolu evrensel bir değer olarak büyüten, bu mirası gelecek nesillere taşıyan FIBA’ya, dünya basketboluna verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum. Ay-Yıldızlı bayrağımızı böylesine seçkin bir platformda temsil etmek, tarif edilemez bir gururdur" değerlendirmesinde bulundu. Milli Takım formasıyla 1994-2014 yılları arasında 309 kez sahaya çıkan ve 3 bin 475 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu, uzun yıllar A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kaptanlığını üstlenerek Türk basketbolunun en önemli lider figürlerinden biri oldu. Türkoğlu; 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan tarihi kadroların da parçası olarak önemli başarılara imza attı. NBA’de ilk 5’de maça çıkan ilk, 10 bin sayı barajını geçen tek Türk oyuncu olan Türkoğlu, 997 maçla "NBA’de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu" ünvanını da elinde tutuyor. NBA’de Orlando Magic formasıyla 2008’de en iyi gelişme gösteren oyuncu (MIP) seçilen, 2009 NBA finali oynayan Türkoğlu, Magic’te yakaladığı istatistiklerle de kulüp tarihinde unutulmaz bir miras bıraktı. Hidayet Türkoğlu, 21 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek resmi organizasyonla beraber Hall of Fame üyesi olarak Berlin’de onurlandırılacak.