ÇEVRE - 30 Temmuz 2021 Cuma 14:50

Tepebaşı’nda hafriyat temizliği devam ediyor

A
A
A
Tepebaşı’nda hafriyat temizliği devam ediyor

Bilecik Tepebaşı Belediyesi ekipleri, ilçedeki hafriyat atıklarının temizlenmesi için gerçekleştirdiği çalışmalara Kızılinler, Yusuflar ve Yeni Akçayır Mahallesi’nde devam etti.

Bilecik Tepebaşı Belediyesi ekipleri, ilçedeki hafriyat atıklarının temizlenmesi için gerçekleştirdiği çalışmalara Kızılinler, Yusuflar ve Yeni Akçayır Mahallesi’nde devam etti.


Belediye ekipleri bölgedeki atıkların temizlenmesi için çalışırken, son olarak Kızılinler, Yusuflar ve Yeni Akçayır Mahallesi’nde hafriyat temizliği yapıldı. Çalışmalarda ekipler, moloz atıklarını kepçeler ile kamyonlara yüklenerek hafriyat alanlarına taşıdı. Yetkililer, hafriyat atıklarının gelişigüzel şekilde değil belirlenen alanlara bırakılması gerektiğine dikkat çekti


Belediye yetkilileri, atık temizleme çalışmalarının devam edeceğini belirtirken, çevre temizliği konusunda tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Çevre temizliğinin, herkesin duyarlılığı ile sağlanabileceğini kaydeden yetkililer, tüm uyarılara rağmen hafriyat atıkları ile çevrenin kirletilmeye devam ettiğini vurguladı. Yetkililer, çevreyi kirleten kişilere karşı tüm vatandaşların hassasiyet göstererek ihbarda bulunması gerektiğinin altını çizdi.



Tadilat atıkları ücretsiz alınıyor


Öte yandan 2011 yılından bu yana 5 çuvala kadar olan tadilat atıkları, Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak alınırken, 5 çuvalı aşan atıklarda ise belirli oranda hizmet bedeli alınıyor. Ayrıca evlerinde tadilat yaptıran vatandaşların, tadilat atıklarının iş yaptırdıkları aracılarla döküm sahasına götürülmesi konusundan da takipçi olmaları istendi. Kaçak dökümlerin önlenebilmesi adına, vatandaşların anlaştıkları kişi ya da kuruluşlardan, atıkların döküm sahasına götürüldüğüne dair fiş talep etmeleri, böylelikle doğanın korunmasına katkıda bulunmaları istendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası’nı Konyaaltı Belediyespor kazandı HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’de bugün oynanan final maçında A.P. Yalıkavak’ı 30-21 yenen Konyaaltı Belediyesi şampiyon oldu. Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan Mehtap Şimşek ve Pınar Ünlü Hatipoğlu hakem ikilisinin yönettiği maçta ilk yarıyı da Konyaaltı Belediyesi 13-11’lik skorla önde kapattı. Karşılaşmayı da 30-21’lik skorla kazanan Konyaaltı Belediyesi, HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Karşılaşma ve sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Konyaaltı Belediyesi’ne kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan verdi. Kupa ikincisi Yalıkavak’a ise kupa ve madalyalarını THF Asbaşkanları Ediz Erkovan ve Serpil Çapar takdim etti. Dörtlü Final’in en iyi oyuncusu seçilen Sevilay İmamoğlu Öcal’a da ödülünü HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan ile THF Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan verdi. Hakemler: Mehtap Şimşek, Pınar Ünlü Hatipoğlu A.P. Yalıkavak: Rombescu, Buket Seven 1, Yasemin Özgür 6, Perihan Topaloğlu Acar 4, Yeliz Özel 1, Zehra Oğuz, Sude Karademir, Barbosa 1, Fatma Akgün, Tuana Akman, Ece Sözmen 4, Chebbah, Kübra Sarıkaya, Ümmügülsüm Bedel 3, İlke Yıldız, Edanur Burhan 1 Konyaaltı Belediyespor: Sevilay İmamoğlu Öcal 2, Mben Bediang, Vieira, Gakidova 4, Ceylan Aydemir 5, Diğdem Hoşgör 9, Baranik 2, İkhneva 4, Edanur Çetin 2, Oleksandra, Gjorgjijevska 2