SAĞLIK - 18 Aralık 2022 Pazar 12:22

Bere kullanımının artmasıyla saç bakımının önemi ortaya çıkıyor

A
A
A
Bere kullanımının artmasıyla saç bakımının önemi ortaya çıkıyor

Kış aylarında bere kullanımının artmasından dolayı saç bakımının daha fazla yapılması gerektiğini söyleyen Eskişehirli ünlü saç tasarımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Bere takıldığında kuru saçlar daha fazla yağlandığı için protein ve nem bakımı yapılması gerekiyor” dedi.

Kış aylarında bere kullanımının artmasından dolayı saç bakımının daha fazla yapılması gerektiğini söyleyen Eskişehirli ünlü saç tasarımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Bere takıldığında kuru saçlar daha fazla yağlandığı için protein ve nem bakımı yapılması gerekiyor” dedi.


Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü şu günlerde hemen herkes kışlık ürün kullanımına başladı. Bot, mont, bere, atkı, eldiven gibi kışlık ürünlerin kullanımıyla vücudumuzda da farklı etkiler görülebiliyor. Birçok insan için büyük önem taşıyan saçlar için bere kullanımı da dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bere kullanımına alışkın olmayan saç derisi ise sık yağlanma yapıyor. Özellikle kuru saçların yağlanmasıyla birlikte protein ve nem bakımı yapılmasının önem taşıdığını belirten Eskişehirli saç tasarımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Genellikle bere takan vatandaşlar kısa saçları tercih edebilirler” dedi.



“Bakım yapılmadığı takdirde dökülen saçın yerine ekilen saçlar iyi olmuyor”


Saçlara gereken özenin gösterilmemesiyle birlikte dökülme ve kellik ile karşı karşıya kalınabileceğini belirten Hasan Hüseyin Yılmaz, vatandaşları uyardı. Saç dökülmesinin ardından saç ekme olarak bilinen operasyonun insanlar için verimli sonuçlar oluşturmadığını belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:


“Öncelikle kış aylarında daha çok bere kullanıldığı için saçların kısa kestirilmesi gerekiyor. Bere takıldığında kuru saçlar daha fazla yağlandığı için protein ve nem bakımı yapılması gerekiyor. Ayrıca maske ve cilt bakımı da yaptırabilirler. Kış aylarında yüzdeki akneler çoğalabilir. Saçlara bakım yapılmadığı takdirde dökülen saçın yerine ekilen saçlar iyi olmuyor. Saç ekimi diye bir şey yok, yer değiştirme olarak yapılıyor. Saçın alındığı yerde tekrar saç çıkmıyor. Saçlara düzenli bakım yapılmazsa sonucu saç ektirmek olacaktır. Aslında saç ektirmek diye bir şey yoktur. Sadece yer değiştirme vardır. Saç için protein ve nem bakımı kullanılabilir. Genellikle bere takan vatandaşlar kısa saçları tercih edebilirler. Hanımefendiler de maske, cilt ve nem bakımlarını tercih edebilirler.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.