YEREL HABERLER - 28 Eylül 2013 Cumartesi 12:13

'İNÖNÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN' ÖNERİSİ

A
A
A
'İNÖNÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN' ÖNERİSİ

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, İnönü Toplum Sağlığı Merkezi’nin hastaneye dönüştürülmesi önerisinde bulundu.
Merkezi ziyaret ederek çalışanların sorunlarını yerinde dinleyen Tekin, yaptığı açıklamada, İnönü Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binanın 5 yataklı İlçe Entegre Hastanesi olarak kullanılmasının fiziki olarak uygun olduğunu belirtti. Bunun, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli olarak kullanılmasını sağlayacağını belirten Abdulbaki Tekin, İlçe Entegre Hastanesi açılmasının çalışan personeller açısından da ekonomik olarak rahatlık sağlayacağını söyledi.
Tekin, Yetkilerinin Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binanın hastaneye dönüştürülmesi yönünde adımlar atması halinde yetkili sendika olarak bu talebi destekleyeceklerini belirti. Tekin, Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan personellerin de ilçe hastanesi açılması yönünde isteklerinin olduğunu, bu durumu yetkili mercilere ilettiklerini söyledi. Haftanın bir günü rutin olarak bütün ilçelerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek eksiklikleri tespit edip yetkililere rapor halinde sunduklarını belirten Tekin, sadece üyelerinin değil tüm çalışanların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yok olan memleketini terk etmeyen kadın, herkesin hayali olan o ülkeyi elinin tersiyle itiyor Hatay’ın Antakya ilçesinde yok olan mahallesinde konteyner yuvasında yaşamını sürdüren Ayşe Koçak, Almanya’da yaşama hakkı olmasına rağmen hatıralarının geçtiği memleketinden vazgeçemiyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Antakya ilçesi adeta yok olmuş ve binlerce insan başka şehirlere göç etmişti. Depreme Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde yakalanan 72 yaşındaki Ayşe Koçak’ın da yuvası yerle bir oldu. Koçak, şahsına ait konteyner satın alarak yıkılan evinin enkazına yerleştirdi. Konteyneri kendi emeğiyle ev haline getirmeye çalışan Koçak, hırsızların hedefi oldu. Gençlik dönem yurt dışına göç eden 72 yaşındaki Koçak, Almanya’da yaşama hakkı olmasına rağmen yaşadığı mahalleden ve hatıralarının geçtiği sokaklardan ayrılamıyor. "Depremden önce 6 dairem vardı ama hepsi yıkıldı" Depremden önce 6 dairesinin olduğu ama hepsinin yıkıldığını belirten depremzede Koçak, "Depremde evim ağır hasar aldı ve yıkıldı. Depremden önce 6 dairem vardı ama hepsi yıkıldı. Bu moloz yığınların üstünde benim evim vardı. Evim ağır hasarlıyken evime hırsızlar girip eşyalarımı, altınlarımı ve kapı pencereyi çaldılar. Şimdi konteynerim var. Konteyner da elektrik ve su bağlanmadı. Konteyner benim şahsıma ait ama yapmaya gücüm yoktu. Ne elektrik var ne su var. İçinde de yatılmıyor. Hırsızlar konteynerin kablolarını ve lambaları çaldılar" dedi. "En güzel yerim benim memleketimdir" Almanya’dan davet geldiğini ama gitmek istemediğinin ifade eden depremzede Koçak, "Ben 72 yaşındayım, hiçbir şeye gücüm yetmez oldu. Benim yerim kendi yuvamdır. Türkiye benim için daha kıymetlidir. Almanya’dan bana davetiye geldi ama yine de gitmedim. Ben Türkiye’mi terk edemem. En güzel yerim benim memleketimdir. Ben devletimi ve milletimi seven biriyim. Onun için ben buralardan ayrılamam. Benim cep telefonumdan Almanya’dan aradılar ve gel burada yaşama hakkın var dediler. Gidemem, milletimi terk edemem. Ben devletimi çok seviyorum. Ben mahallemi ve her şeyi seviyorum. Hiçbir yer istemiyorum. Ben evimi, mahallemi ve komşumu bırakmak istemiyorum. Hiçbir yeri bırakıp gidemem. Gidecek gücüm de yoktur ama gücüm olsa da gitmem" ifadelerini kullandı.
Konya Vicdansızlığa rağmen şefkat ile hayata tutundu Konya’da poşet içerisinde çöp konteynerine bırakılan kedi, bulan kişinin o anları sosyal medyada paylaşmasının ardından sıcak yuvaya kavuştu. Konya’nın merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi’nde çöp atmaya çıkan bir kişi, ağzı bağlı su dolu bir poşet içerisinde çöp konteynerine atılmış vaziyette kedi buldu. Poşeti açan kişi, kediyi kuruladıktan sonra video çekerek o anları sosyal medya üzerinden paylaştı. Paylaşılan videoyu gören Ceylan Atilla da videoyu paylaşan kişiyle iletişim kurduktan sonra çöpte bulunan kediyi sahiplendi. Hayvan kliniğinde ilk kontrollerinde kedinin ciğerlerinin su topladığı belirlendi. Ceylan Atilla da kontrollerin ardından kediyi iş yerine getirerek, tedavisini başlattı. "Bulunma hikayesinden kaynaklı kahraman oldu" Bulduğu kediye Zeyna ismini veren ve iş yerinde kediye bakmaya başlayan bayan kuaförü Ceylan Atilla, "Sahiplendiğim kediye Zeyna ismini verdik. Kediyi bir çöp poşetinin içerisine koymuşlar, içerisinde de su vardı. Resmen ölmesi için poşetin ağzı da sıkı sıkı bağlıydı. Bu şekilde çöp konteynerine atmışlar. Bir vatandaşımız bulmuş ve sosyal medyada paylaşmışlar. Benim daha önceden de sokaktan bulduğum kedi var. Bu paylaşım üzerine onu yanına aldım. Şimdi çok hasta, tedavi görüyor. Aslında böyle şeyler anlatılmaz, gizli kalması gerekiyor ama işimiz gereği sosyal medyayı çok aktif kullanıyoruz. Günde neredeyse 50 kişi Zeyna’yı soruyor. Hem bilinçlendirme adına, hem de bilgi almak için soranlar oluyor. Zeyna bulunma hikayesinden kaynaklı kahraman oldu. Şimdi tedavisi sürüyor, inşallah yaşar. Hasta, sürekli 40 derece ateşi var. Ateşi düşmüyor, iğne yaptırmaya gideceğiz" dedi. "İnşallah yaşar, diğer kedim gibi uzun ömürlü olur" Çöpte bulunan kediye sahip çıkan Ceylan Atilla, "Zeyna artık benim. İsmi de bulunma hikayesinden. O poşet içerisinden hayata tutundu, bundan yola çıkarak savaş verdiği için Zeyna koyduk. İnşallah yaşar, diğer kedim gibi uzun ömürlü olur. Vatandaşlarımızın kedi evleri, kedi mamaları vermek için özellikle kış aylarında bu hayvanlara yardımcı olma konusunda duyarlı olmaları iyi olur. Daha uzun yaşamalarında faydamız olabilir. Hepsini evimize tabii ki alamayız ama en azından duyarlı olursak ve iş yeri ve evlerimizin önüne elimizden geldiği kadar su kabı, yemek kabı veya kedi evleri koyarsak bu hayvanlar da daha sağlıklı yaşarlar" şeklinde konuştu. Kediyi çöpe atan kişiye de seslenen Atilla, "Bu kediyi bu şekilde bırakan kişiye çok şey söylemek isterim ama zamanı değil. Sadece şunu söylemek isterim, her insan yaşattığını yaşamadan ölmez derler" diye konuştu.