YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:38

BBP ESKİŞEHİR İL BAŞKANI AHMET NAMIK AKDOĞAN:

A
A
A
BBP ESKİŞEHİR İL BAŞKANI AHMET NAMIK AKDOĞAN:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, 28Şubat darbesinin hem devlete, hemde millete yapılmış bir ihanet olduğunu söyledi.
Akdoğan yaptığı yazılı açıklamada, her dönemde olduğu gibi demokrasi dışı uygulamaların ve müdahelelerin karşısında en dik duran Büyük Birlik Partisi ve Alperenler’in olduğunu, 28 Şubat dönemini gündemlerine alanların bir çoğunun kendileri gündeme gelmek için 28 Şubat’tan bahsetmeye başladıklarını, o dönemlerde sesleri çıkmayanların ve meydanlarda olmayanların şimdi gündeme gelmeye calısmakta olduklarını belirtti.
Akdoğan açıklamasında şunları söyledi; "Büyük Bilrik Partisi dışında hangi siyasi parti ve kimler 28 Şubat’a karşı en etkili söylemlerde bulundu ve tavır koydu. Aklınıza gelen sadeece BBP liderinin söylemleri olacaktır. Büyük Bilrik Partililerin ve Alperenlerin duruşunu hatırlayacaksınız. Siyasilerin köşe bucak kaçtığı dönemde biz Cumhurbaşkanlığı önünde, Türkiye İran olmaz diyenlere, Türkiye İran olmaz ama, Türkiye’nin Suriye olmasına da bizlerce asla müsade edilmeyecektir diyen BBP’dir. Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmayız diyen BBP’dir. Milli iradenin seçtiği meclisten oluşacak hükümete güvenoyu verme diyenlere, şimdi daha şiddetle evet diyeceğiz diyen BBP’dir. Birileri dönemin başbakanına bırak derken, boyun eğme, korkma, dik durusan millet seninledir diyen BBP’dir. Miletin iradesine ipotek konulmasını asla kabul etmeyiz diyen BBP’dir. Bugün görüyoruz ki, o gün ki çoğu korkaklar şimdiler de kahraman olmak istiyor. O gün Büyük Birlik Partisi liderinin ve Alperenlerin tavrı gibi, duruşu gibi, demokrasiye inancı gibi tüm siyasi partiler ve mensupları da dik dursaydı 28 Şubat asla yaşanmazdı"
Milletin iradesinin üzerinde hiç bir güç tanımıyoruz diyen Akdoğan, "Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanları, darbecileri, cuntacıları, demokrasi dışı müdahelecileri ve yandaşlarını ülkemizin geleceği ile oynadıkları, ülkemizi demokrasi ve ekonomik anlamda geriye attıkları için millete ve devlete ihanet edenler olarak ilan ediyoruz. 28 Şubat post modern darbesi, 27 mayıs ’e’ muhtırası, 1980 ihtilali ve 1960 ihtilallerini yapanlarını, demokrasiye sekte vuranları, milletin evladlarının zindanlarda geleceklerini karartanları, başbakanları, bakanları, sağ - sol demeden milletin evladlarını hiç uğruna idam edenleri, ailelerini perişan edenleri, geleceklerini karartanları, işlerinden ve eşlerinden edenleri, çoluk cocuklarını yetim bırakanları, fişleyenleri, şiddetle kınıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kestel Belediyesi’nden kırsala yeni hizmet Kestel Belediyesi, Serme Mahallesi’nde hayata geçirilen çalışma ile mahalle kültürünün önemli bir parçası olan köy kahvesinde oturma alanları düzenlenirken, mekân daha ferah ve kullanışlı bir yapıya kavuşturuldu. Kestel Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Serme Mahallesi’nde köy kahvesi, modern ve kullanışlı bir yapıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Yapılan düzenlemelerle birlikte köy kahvesi, mahalle sakinlerinin daha konforlu bir ortamda bir araya gelmesine imkân sağladı. Serme Mahallesi’ne kazandırılan bu hizmetle birlikte köy kahvesi, vatandaşların gün içerisinde sıklıkla vakit geçirdiği, bir araya gelerek sohbet ettiği ve sosyal hayatın canlı tutulduğu önemli bir buluşma noktası haline geldi. Mahalle sakinleri, Kestel Belediyesi tarafından daha düzenli ve konforlu hale getirilen köy kahvesinde vakit geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, yapılan hizmetin mahalle yaşamına olumlu katkı sağladığını ifade etti. Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, kırsal mahallelere yönelik hizmetlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, "Kestel Belediyesi olarak ilçemizin her noktasında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Serme Mahallemizde köy kahvemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın bir araya geldiği bu tür sosyal alanları önemsiyor, mahalle kültürünü yaşatan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Aydın Minik öğrenciler polis abileri unutmadı Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Şehit Polis Demet Sezen Anaokulu öğrencileri hazırladıkları gösteriler ile polis abilerini unutmayarak, günlerini kutladı. Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıldönümü dolayısıyla il genelinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilirken, Efeler ilçesinde bulunan Şehit Polis Demet Sezen Anaokulu öğrencileri de polis abilerini unutmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte şehitler için dua edildi. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit; "Kahraman ve gazi polis teşkilatımızın 181. kuruluş yıldönümünü gönülden tebrik ediyorum. Milli Eğitim camiası olarak bugünün sevincine, gururuna, onuruna ortak olmak adına il genelindeki bütün okullarımız, yanlarındaki polis merkezlerimize bir dizi ziyaretler düzenleyerek hem dualarımızı hem de sevgimizi onlarla paylaşmak istedik. Çocuğun olduğu yerde güzellik ve gelecek vardır. Bu güzelliğin devam etmesi, korunması ve geleceğe daha güçlü bir şekilde inşa edilmesi adına bu hazırlamış olduğumuz programa katılmış olmanız bizleri onurlandırdı" dedi. Etkinlikte söz alan Aydın İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ise "Bugün teşkilatımızın kuruluşunun 181. yıldönümünü kutlamaktayız. Bu bize ayrı bir onur ve mutluluk vermektedir. Ancak bilirsiniz ki, mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Sizlerin bize olan bu desteği, ilgisi ve sevgisi bizim mutluluğumuzu, gücümüzü katbekat artırmaktadır. Şehitlerimizden Demet Sezen’in adının verildiği bu anaokulunda düzenlenen bu etkinlik bizim için ayrı bir anlam ve önem arz etmektedir. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ana sınıfı öğrencileri ‘vatan’ şiirini okudu. Ardından minikler, polis abileri için hazırladıkları gösteriyi sahneledi. Miniklerin dans gösterisi beğeni toplarken, protokol üyeleri ve veliler tarafından ayakta alkışlandı. Aşure ikramı ile etkinlik sona erdi.
Samsun Çarşamba pidesi, coğrafi işaret denetiminden geçti Karadeniz mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biri olan Çarşamba pidesi, coğrafi işaret güvencesiyle korunmaya devam ediyor. 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 2018 yılında Çarşamba Ticaret Borsası tarafından tescillenen bu özel ürün için 2026 yılı denetim süreci de tamamlandı. Denetim çalışmaları kapsamında, coğrafi işaretli üretim yapan işletmeler yerinde incelendi. Üretim süreçleri, kullanılan malzemeler ve ürünlerin şartnameye uygunluğu detaylı şekilde kontrol edildi. Denetime; Çarşamba Ticaret Borsası personelleri Oğuzhan Kılınç, Hümeyra Arı ve Elif İrem Gökmen’in yanı sıra, Çarşambalılar Lokantacılar Odası Genel Sekreteri Serpil Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Y. Elif Polat Arslan ile Ziraat Mühendisi Osman Yazıcı ve Çarşamba Belediyesi görevlisi Onur Öztürk katıldı. Bir lezzetten fazlası: Kültürel miras Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, yapılan denetimlerin her yıl düzenli olarak sürdürüldüğünü belirterek, Çarşamba pidesinin bölge için taşıdığı öneme dikkat çekti. Yılmaz, bu özel ürünün geçmişten günümüze taşınan bir kültürel değer olduğunu vurguladı. Denetimde, ilçede pide üretimi yapan işletmeler incelendi. Yapılan kontroller sonucunda, tüm işletmelerin coğrafi işaret kriterlerine uygun üretim yaptığı ve yöresel ürünleri tercih ettiği tespit edildi.