YEREL HABERLER - 13 Nisan 2014 Pazar 10:06

Eskişehir’de Mehteran Tartışması

A
A
A
Eskişehir’de Mehteran Tartışması

Es Kültür-Der Başkanı İsa Canseven, Eskişehir Kültür Derneği’nin bünyesinde kurulu olan mehteran takımının 2007 senesinin mart ayından itibaren Eskişehir ili, ilçeleri ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Türk kültürüne katkı faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü hatırlattı.
Son günlerde Eskişehir’in yerel basınında çıkan asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışıldıklarını iddia eden Canseven, Eskişehir Kültür Derneği’nin hiç bir siyasi parti, kurum ya da kuruluşla bağlantısı olmadığına dikkat çekti. "Eskişehir Kültür Derneği’ne Odunpazarı Belediyesi’nden aylık 6 bin TL ve program başına para aktarıldığı söylentisi, onur kırıcı ve iftiradır" diyen Canseven, "Odunpazarı Belediyesi bünyesinde 2007 senesinde kurulan mehteran takımı ile bizim hiç bir bağlantımız yoktur. Odunpazarı Belediyesi mehteran takımı belediye başkanının değişmesinden sonra dağıtılmıştır. Odunpazarı Belediye başkanı olan Burhan Sakallı bey ve kültür müdürü elbette kendi bünyesinde kurulu olan mehter takımına aktardığı parayı belgelendirmiştir, bu konuda Burhan beyden bilgi alınması gerekmektedir. Ne yazık ki gazetecilik ilkesine uyulmayarak Odunpazarı Belediyesin’in mehteran ekibinin değil, Eskişehir Kültür Derneği mehter takımının fotoğrafları yer almaktadır ve Odunpazarı Belediyesi’nin mehteran takımının faaliyetlerini dernek çatısı altında sürdürdüğü, sponsor aradığı yazılmaktadır. Eskişehir Kültür Derneği’in sponsor aradığı yalandır. Bizim fotoğraflarımız bizden bilgi almadan ve bizimle görüşülmüş gibi beyanatlar yalandır. Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı'na para aktarıldı ise belgesini ve de aktaran kişiyi ispata davet ediyorum. İsnatsız ve belgesiz yapılan haberleri esefle kınıyorum. Eskişehir Kültür Derneği başkanı olarak her türlü yasal hakkımı kullanacağımı duyuruyorum" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Yıldırım, Ümraniye’de 11 kütüphanenin açılışını yaptı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’deki 11 okulda yapımı tamamlanan kütüphanelerin toplu açılışını Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Ümraniye’de bulunan 11 okulda yapımı tamamlanan kütüphanelerin açılışını Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından, Atatürk Ortaokulu’nda yapıldı. Açılış törenine, Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Zekai Mehmet Tuğtan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, “Sosyal sorumluluk projesinin açılışı için sizlerle birlikteyiz. Bugün çok güzel bir hizmeti sizlerin huzurunda açıyoruz. Katkılarından dolayı başta Anadolu Sigortamızın Genel Müdürü Mehmet Bey olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Nice böyle sosyal sorumluluk projelerini açmaya devam edeceğiz. Ümraniye’mize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. İlçe genelinde okullarda yapılan 11 adet kütüphanenin listesi şu şekilde, Selçuk Ecza 50.yıl Ortaokulu, Çayırönü İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu, Mebruke Salih Koçak Ortaokulu, Yasemin Tekin İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Zehra Asım Ülker Anadolu Lisesi, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu, Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Ahmet Onay Ortaokulu.
Balıkesir 1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı Balıesir’in Edremit ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen kortej yürüyüşü ve mitingle birlikte coşkuyla kutlandı. Edremit’teki kutlamalara tiyatro oyuncusu Umut Durmaz Zoro kıyafeti ile katılarak dikkatleri çekti. Edremit’te Vergi Dairesi önünden başlayan 1 Mayıs yürüyüşüne katılan sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Baraj Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı üzerinden devam ederek Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda toplandı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş da belediye personeliyle birlikte hizmet binası önünde toplanarak 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’na doğru binlerce işçi sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüdü. İşçiler ellerinde Türk bayrakları ve bağlı bulundukları STK’ların flamalarıyla İşçi Bayramı coşkusunu yaşattı. Meydandaki programda DİSK Genel-İş Baş Temsilcisi Ceyda Uzunkaya, Birleşik Kamu İş’e bağlı Eğitim İş Başkanı Zeki Tiryaki işçilerin hak ve talepleri hakkında konuşma yaptı. Daha sonra yerel sanatçılar tarafından konser düzenlendi. 1 Mayıs İşçi Bayramı programına binlerce işçi, sendika temsilcileri, STK’lar ve siyasi partiler katıldı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, işçilerin bayramını kutlayarak emekçilerin yanında olduklarının altını çizdi. Ertaş, işçinin haklarını her zaman savunduklarını bundan sonra da savunacaklarını, her yerde olduğu gibi meydanlarda da işçinin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti. Düzenlenen etkinliklere Çizgi Film ve Sinema karakteri Zoro kıyafeti ile katılan tiyatro oyuncusu Umut Durmaz 1 Mayısta tiyatro ve sinema emekçilerine dikkat çekmek için bu kıyafeti giyerek kutlamalara katıldığını ifade etti.