YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 15:14

HAS PARTİ`DEN AK PARTİ`YE ZİYARET

A
A
A
HAS PARTİ`DEN AK PARTİ`YE ZİYARET

Eskişehir Has Parti İl Başkanı Mustafa Özkan ve beraberinde bir grup partili AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’ı ziyaret ettiler.
Has Parti İl Başkanı Mustafa Özkan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’a yaptığı ziyarette Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Gençlerin, genç nesillerin geleceği için, Türkiye’nin geleceği için yeni anayasa yapılmak zorundadır. Bunun içinde Has Parti Teşkilatlarının Mecliste grubu bulunan partileri ziyaret ederek yeni anayasa çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini" söyledi.
AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’da yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek anayasaların sivil inisiyatif tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, ’’Yeni anayasanın hazırlanışında bu defa mutlaka milletimizin katılımı olacak. Halkın anayasasını yapmak için çalışacağız" dedi.
Ziyaret Sonrası Has Parti İl Başkanı Mustafa Özkan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’a partileri tarafından hazırlanan anayasa taslağı kitapçığını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nazan Akıncı’nın yolculuğu girişimcilere ilham oldu Osmangazi Belediyesi, ‘Girişimci Kafası’ söyleşisi ile gençlerin yenilikçi fikirlerine ışık tutan bir programa daha imza attı. Bu haftanın konuğu olan AKKA Kalıp Enjeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Akıncı, gençleri girişimcilik dünyasında motive eden keyifli ve öğretici bir yolculuğa çıkarttı. Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenen ‘Girişimci Kafası’ söyleşisinde iş dünyasındaki deneyimlerini paylaşan AKKA Kalıp Enjeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Akıncı, katılımcılara girişimciliğin temel dinamiklerini ve kendi başarı hikayesini anlattı. Moderatörlüğünü Mürvet Özçelik’in üstlendiği programda Akıncı, üretim sektöründeki dönüşüm, kadın girişimcilerin yükselen rolü ve yenilikçi iş modelleri üzerine de değerli bilgiler paylaştı. Yaklaşık 23 yıldır makine mühendisi olduğunu ve iş hayatının içinde yer aldığını söyleyen Akıncı, sözlerinde şu ifadeleri kullandı: "Bursa’da doğdum, büyüdüm. Kırsal kesimde yetişmiş bir genç olarak üniversite hayatım başladı. Ardından 2003 yılında Bursa’da profesyonel iş hayatına adım attım. 23 yıldır otomotiv sektörünün içindeyim. 15 yıldır da kendi işletmemin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyorum. AKKA’da neler yapıyoruz diye soracak olursanız; otomotiv ağır ticari araçlara yönelik hava süspansiyon sistemlerinin plastik aksamlarını üretiyoruz. Ben 8 yıl profesyonel olarak çalıştım, işi mutfağında öğrendim. O dönemdeki patronum, şu an müşterim. Bu benim için çok kıymetli. Çünkü işi doğru yaptığınızda, ilişkiler de doğru şekilde devam ediyor." "Benim hikayem, sektörümdeki eksikleri fark etmemle başladı" Girişimciliğin sadece üretmek değil; değer katmak ve doğruyu yapmak olduğunun altını çizen Nazan Akıncı, "Girişimcilik sadece ekonomik sürdürülebilirlik değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği de gerektiriyor. Bunun yanında insanlara nasıl dokunabildiğiniz, bilgi birikiminizi onlarla nasıl paylaşabildiğiniz büyük bir değer. Bu noktada benim girişimcilik hikayem de profesyonel olarak çalıştığım ve uzmanı olduğum sektördeki eksikleri fark etmemle başladı. Ürettiğim ürün ithal bir üründü ve ben bunu yerlileştirdim. Bu süreçte birçok destekten faydalandım. Bu yolculuğa KOSGEB desteğiyle başladım. 3 yıl sonra ise yılın başarılı kadını seçilmem doğru yolda olduğumu gösterdi. Girişimciliğin insanı hem güçlendiren hem de huzur veren bir tarafı olduğuna inanıyorum. Hayallerinizin peşinden gidin" açıklamalarında bulundu. Bunun yanı sıra katılımcıların merak ettikleri soruları yanıtlayan AKKA Kalıp Enjeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Akıncı, program sonunda ise kendisine böylesine önemli bir imkan sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.
Bursa Ata tohumundan ilaç kullanılmadan üretiliyor, Kent Lokantası’ndaki yemeklerde kullanılıyor Osmangazi Belediyesi iştiraki Gazi Tarım A.Ş. tarafından ata tohumundan kimyevi gübre ve tarım ilacı kullanılmadan üretilen sebzelerden yapılan yemekler Kent Lokantası’nda uygun fiyatla vatandaşlara sunuluyor. Osmangazi Belediyesinin tarımsal kalkınmanın desteklenmesi ve kentin üretim potansiyelinin arttırılması hedefiyle kurduğu Gazi Tarım A.Ş, mayısta yapılan protokol çerçevesinde Osmanlı döneminden bu yana tarım sektörüne önemli katkılar sunan Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 dönümlük bir alanda deneme üretimlerine başladı. Burada yerel tohum çeşitlerinin üretilip vatandaşlara sunulması, geliştirilmesi ve korunması amacıyla çalışmalar yürüten Gazi Tarım, ürettiği doğal sebzelerin de Kent Lokantası mutfağına gönderiyor. Kent lokantasına yaz aylarında domates ve patlıcan gönderen Gazi Tarım, kış mevsiminde pırasa ve ıspanak tedarik ediyor. Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay, liseyle işbirliği içinde iyi tarım uygulamalarıyla sebze ürettiklerini belirterek, öğrencilerin de pratik eğitimine destek olduklarını anlattı. Yanmış hayvan gübresi kullandılar tarım ilacın damlasını sokmadılar Atay, 10 dönümlük bir arazide üretim yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "10 dönümde domates, biber, karpuz, kavun, mısır, patlıcan, kabak, bezelye, ıspanak gibi 110 çeşit bitkinin deneme üretimlerini yapıyoruz. Toprak çok güzel ve verimli. Buradaki üretimimizin en önemli kısmı, herhangi bir kimsayal kullanılmıyor olması. Kimyevi gübre ve tarım ilacı kullanmadık. Yanmış hayvan gübresi kullanıyoruz. Böcekler için ilaç hiç kullanmadık, herhangi bir mücadele yapmadık. Çünkü bir ekosistem var ve bu ekosistem içinde bilindiği üzere böcekler varsa onları tüketen diğer böcekler de var. Tarım ilacı kullanırsanız hepsini öldürüyorsunuz. Bırakırsanız onlar birbiriyle mücadele ediyor, doğa dengesini buluyor." Üretimi yerel tohumlarla yaptıklarına dikkati çeken Atay, "Bunların standart üretimi vardır ama lezzetli ürün verir. Hibrit kadar verimli değildir ancak 30 yıl önceki domates gibi kokar, 30 yıl önceki salatalık ya da biber gibi lezzetli olur. Bizim Kent Lokantası’na gönderdiğimiz ürünlerle yapılan yemeğin lezzeti o yüzden farklı oluyor. Doğal üretiliyor evet ama yemeğinde o yıllar öncesinin tadını bulabiliyor insanlar" dedi. Kış sebzelerine ıspanak ile başladıklarını ve şimdi pırasa göndereceklerini anlatan Atay, "Salı günü pırasa yemeği çıkacak. Sonra yine ıspanak devam edecek. Eski lezzette ev yemeğini özleyenleri bekleriz. Bakla ve bezelyelerimiz yetişiyor, baharda ata tohumundan ürettiğimiz bu ürünlerimiz Kent Lokantası’nda olacak" ifadesini kullandı. Günlük bine yakın kişi yemek yiyor Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise menüsünde zeytinyağlılar, et yemekleri, çorbalar ve tatlılar gibi farklı seçenekler bulunan Kent Lokantası’nda günlük bine yakın kişinin yemek yediğini belirterek, yöresel malzemelerle hazırlanan yemeklerin lezzetli ve uygun fiyatlı olduğunu aktardı. Aydın, Bursa’nın kalbinde, tam ortasında kalan Osmanlı mirası verimli topraklarda yetiştirilen sebzelerin ata tohumundan üretildiğini kaydederek, "Sağlıklı üretim yapıyoruz. Kimsayal kullanılmayan doğal sebzeler. İnsanlar da lezzetini özlediği tatları uygun fiyata tüketsin istiyoruz. Ev yemeği tadında, ata tohumunun sunduğu eskiye özlemi gideriyoruz. " diye konuştu.
Muş Muş’ta kuşaklar satrançta buluştu Muş Kırköy Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen satranç turnuvasında 70 sporcu mücadele etti. Kırköy Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde satranç turnuvası gerçekleştirildi. Gençlik merkezinde düzenlenen turnuvaya Muş ve çevre illerden toplam 70 sporcu katıldı. Üç kategoride yapılan organizasyonda Kırköy beldesi sporcularının yanı sıra gençler, yaşlılar ve engelli sporcular da mücadele etti. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Organizasyon, satranca olan ilgiyi artırmayı ve farklı yaş gruplarından sporcuları bir araya getirmeyi amaçladı. Turnuvada açıklamalarda bulunan Kırköy Belediye Başkanı Rahmetullah Yaktı, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kırköy Belediyesinin destekleriyle bir satranç turnuvası düzenlediklerini belirterek, "Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, Kırköy Belediyemizin destekleriyle bir satranç turnuvası düzenledik. Turnuvaya katılan sporcularımızı bir araya getirerek bu organizasyonu gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerle gençlerimizi bir araya getirerek, Kırköy’deki gençlerimizle Muş merkezden ve çevre bölgelerden gelen gençlerimizi kaynaştırmayı hedefliyoruz. Satranç, bir spor dalı olarak gençlerimizin hem zihinsel gelişimine katkı sağlamakta hem de boş zamanlarını daha verimli değerlendirmelerine imkan tanımaktadır. Bizler de imkanlarımız dahilinde bu tür fırsatları gençlerimize sunmaya devam edeceğiz. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi. Oyunculardan Meryem Öner ise Kırköy Belediyesi tarafından düzenlenen satranç turnuvasına katıldıklarını belirterek, "Çok iyi bir satranç turnuvasıydı, bizim için oldukça yararlı oldu. Bu turnuvayı düzenleyen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Oyunculardan 70 yaşındaki Hüseyin Dinçer de Kırköy beldesinden satranç turnuvasına katıldığını dile getirerek, "Turnuvada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Beni belediye başkanımız turnuvaya yazdırdı. Turnuvaya çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar katılım sağladı. Hepsi çok iyi oynuyor, oldukça başarılılar" şeklinde konuştu.
Bursa Şapın etkisi kırmızı ete yansıdı fiyatlar artıyor Şap hastalığı salgını nedeniyle dana ve sığırların yaz aylarında kesime gitmesi yüzünden hayvan varlığı azalınca kırmızı et fiyatlarında ciddi bir yükseliş başladı. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneğine (TÜSEDAD) göre, ülkenin dört bir tarafında görülen şap hastalığı hayvancılık sektöründe büyük hasar bıraktı. Önümüzdeki birkaç yılı bile etkileyecek ölçüde kayıplara yol açan şap hastalığı yüzünden beside yüzde 30, süt sığırlarında ise yüzde 20 kayıp tahmin ediliyor. Bu kesimler yüzünden ülkede ciddi boyutta dana sıkıntısı başlarken, kırmızı et fiyatlarında geçen ay başlayan yükseliş durmuyor. Dana karkas kesim ücretleri eylül ayına göre 125 liraya varan miktarlarda artış göstererek 600 liraya dayanırken, kasaplarda da kıyma ve kuşbaşı cep yakmaya başladı. Dana kesimi ücreti 575 liraya yükseldi Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 13 Aralık kesim ücretlerini yayınladı. Yaklaşık bir ay öncesi, 14 Kasım fiyatlarına göre 400 kilogram ve üzerindeki holstein cinsi danaların karkas kesim ücretleri 80 lira artarak 460 liradan 540 liraya yükseldi. Bütün holstein cinsi danalarda kesim ücretleri 80 lira artarak, 250 ve altı kilogramda olanlar için 440 liraya, 251-350 kilogram arasındakilerde 500 liraya ve 351-400 kilo arasındakilerde ise 520 liraya çıktı. Diğer dana ırklarında ise 85 liralık bir artış yaşandı ve kesim fiyatları 250 ve altındakilerden 400 kilogram ve üzerindekilere kadar 475 ila 575 liraya çıktı. "Kesilecek hayvan yok" Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tunca, şap hastalığı nedeniyle kesime giden büyükbaş hayvanların çokluğuna işaret ederek, "Hayvan çokluğundan fiyatlar yükseliyor. Hayvanlar şaptan kesime gidince piyasaya arz fazla oldu ve kırmızı et fiyatları bir süre stabil kaldı. Şimdi hayvan dışardan geliyor. Yeterli hayvan gelmeyince ve yerli hayvan talebi karşılayacak ölçüde olmayınca kırmızı et fiyatları yükselişe geçti." dedi.