GÜNDEM - 28 Ağustos 2025 Perşembe 11:08

(ÖZEL) Otomobilin kaputunda mahsur kalan kediyi kurtarmak için mahalleli seferber oldu

A
A
A
(ÖZEL) Otomobilin kaputunda mahsur kalan kediyi kurtarmak için mahalleli seferber oldu

Eskişehir’de bir otomobilin kaput kısmında mahsur kalan kedi, mahallelinin 1 saate yakın uğraşının sonuç vermemesinin ardından bulunduğu yerden sağlıklı bir şekilde kendisi çıktı.


Vişnelik mahallesi Ercan sokakta bir yavru kedi, 06 DGL 879 plakalı otomobilin içinde mahsur kaldı. Dakikalarca bağıran kediyi fark eden vatandaşlar otomobilin camına, "Aracın kaputunu açın, kedi sesi geliyordu, kedi var!" şeklinde notlar bıraktı. Çevredeki apartmanda oturan bir grup mahalle sakini ise kediyi kurtarmak harekete geçti. Telefondan ışık tutarak, kedi sesi açarak ve yaş mama koyarak sevimli hayvanın mahsur kaldığı yerden çıkması için uğraşan vatandaşlar, çabalarının sonuç vermemesi nedeniyle 112 Acil Servis’i arayarak araç sahibine ulaşılmasını istedi. Ancak araç sahibi bölgeye gelmedi. Kısa süre bulunduğu yerden kendisi çıkan yavru kedi, bu defa da başka bir aracın altına girdi. Yine aynı olayın yaşanmasından endişelenen vatandaşlar, kediyi aracın altından uzaklaştırdı. Bir apartman bahçesine giren sevimli kedinin gayet sağlıklı olduğu görüldü.



"Tenezzül edip kedinin çıkarılmasına yardımcı olmadı"


Araç sahibinin kendilerine yardımcı olmadıklarını belirterek tepki gösteren Arzu Ay, "Kedi sesi duyduk, geldik. Kendi çabalarımızla çıkarmaya uğraştık ama çıkaramadık. İki defa polisi aradık, araç sahibini arattırdık, ancak gelmedi. Yaklaşık 45 dakikadır buradayız" dedi.



"Kediyi en son kendi çabalarımızla mama serperek çıkardık"


Deniz Ay ise, "Saat 19.15 civarında aracımı yan sokağa park ettim. Evime doğru yürüyordum, o esnada annem ve ablam burada kediyi kurtarmak için mücadele ediyordu. Geldim, kediyi çıkarmaya çalıştım. Arabanın altına girdim ama olmadı. En son kaputun üstüne çıktı. Emniyeti aradık, araç sahibine ulaşmalarını istedik. Yaklaşık yarım saattir 06 DGL 879 plakalı aracın sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Araç sahibine ulaşıldığı halde sorumsuzluk yaparak gelmedi. Kedi zaten yavru, belki 1 aylık bile yok. Kediyi en son kendi çabalarımızla mama serperek çıkardık. Şu anda sağlıklı bir şekilde kendi yoluna gitti" şeklinde konuştu.



(ÖZEL) Otomobilin kaputunda mahsur kalan kediyi kurtarmak için mahalleli seferber oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir 6 gündür kayıp olan öğretmeni bulmak için çalışmalar devam ediyor Eskişehir’de 6 gündür kayıp olan 51 yaşındaki Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’ı, bulmak için AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü koordinesindeki 40 kişilik ekip, havadan ve Porsuk Çayı’nın içinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Eskişehir’de 6 gün önce kaybolan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’ı arama çalışmaları devam ediyor. Öğretmenin son görüldüğü yer olan Porsuk Çayı’nın Gökmeydan Mahallesi kısmında Eskişehir İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 9, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nden (OBAK) 5, Dorlion Arama Kurtarma’dan (DAK) 4, MEB Arama ve Kurtarma Birimi’nden (AKUB) 5, Şişecam’ın Acil Vaka Ekibi (SAVE) 4, itfaiyeden 6,Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) 5 ve Sivil Arama Kurtarma Derneği’nden (SARTEM) 2 çalışan olmak üzere toplam 40 kişilik ekiple aramalar, öğretmenin kaybolmasının 6’ıncı gününde devam etti. Havadan dron ve su da ise hem ekiplerin girmesi hemde botlarla yapılan aramalar sabah saatlerinde başladı. Ankara’dan ve Bursa’dan getirilen özel burunlu köpeklerin işaret ettiği yerde arama çalışmaları yoğunlaştı. Ekiplerin kıyı taraması da sürüyor. Tuncay Arslan’ın yakınlarının da çalışmaları yakından takip ettiği bölgede gözlendi. AFAD Eskişehir İl Müdürü Aslan Mehmet Coşkun çalışmaları sahada koordine edip yakından takip ediyor.
Kahramanmaraş MADO’dan "Salep Manifestosu" MADO, Anadolu’nun kadim lezzetlerinden biri olan salebe yönelik yaklaşımını "Salep Manifestosu" ile kamuoyuyla paylaştı. Manifestoda salebin bir içeceğin yanı sıra, kültürel miras, doğaya saygı ve sürdürülebilir üretim vurgusu öne çıktı. MADO tarafından yapılan açıklamada, salebin Anadolu’nun bin yıllık topraklarında, Torosların eteklerinde yetişen orkide köklerinden elde edildiği hatırlatılarak, her fincanın bu coğrafyanın belleğini taşıdığı ifade edildi. Salebin geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran bir sembol olduğuna işaret edildi. Kültürel miras olduğu da vurgulandı. Manifestoda, MADO’nun salebi yalnızca bir ürün değil, kültürel bir miras olarak ele aldığı belirtildi. Bu kapsamda Türkiye’de tescilli salep yetiştiriciliği yapan ilk markalardan biri olunduğu, kendi tarlalarında üretim yapıldığı ve orkide koruma ile yaygınlaştırma projelerinin yürütüldüğü kaydedildi. Salep üreticilerine alım garantisi sunularak sürdürülebilir tarımın desteklendiği aktarıldı. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile üniversitelerle iş birlikleri gerçekleştirildiği, Salep çalıştayları ve farkındalık programlarıyla üreticiler, öğrenciler ve kamuoyunun bilgilendirildiği ifade edildi. "Katkısız ve sürdürülebilir üretim" Doğallık ve saflık başlığı altında, ürünlerde katkı maddesi ve sentetik aroma kullanılmadığı belirtilirken, salep orkidesinin doğadaki dengesini korumak amacıyla kontrollü kök kullanımı ve sürdürülebilir hasat uygulamalarının hayata geçirildiği bildirildi. Manifestoda, gerçek salebin sabır ve ustalık gerektirdiği vurgulandı. MADO üretim sürecinde geleneksel yöntemlerin çağdaş tekniklerle birleştirildiği, her aşamanın deneyimli ustalar tarafından denetlendiği belirtildi. Salep kıvamı ve aromasının nesiller boyu korunan orijinal MADO reçetesiyle sağlandığı, bu bilgi birikiminin usta-çırak eğitim programlarıyla aktarıldığı kaydedildi. MADO’nun salebi yalnızca kış mevsimiyle sınırlamadığına dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’de soğuk salep ürününü ilk kez ticarileştiren marka olduğu hatırlatıldı. Soğuk salep ve incirli, Antep fıstıklı, Türk kahveli gibi yeni çeşitlerle genç neslin damak zevkine hitap edildiği ifade edildi. "Her Mevsim Salep" vizyonu doğrultusunda global lansmanlar gerçekleştirildiği bildirildi. MADO, Salep Manifestosu kapsamında salebi çeşitlendirmeyi, geliştirmeyi ve yeniliklerle zenginleştirmeyi sürdüreceğini açıkladı. Soğuk salep çeşitleri ve farklı tat kombinasyonlarıyla salebin geleceğin içeceği haline getirilmesinin hedeflendiği belirtilirken, salebin Türk mutfak kültürünün evrensel elçisi olarak dünyaya tanıtılacağı vurgulandı. Orkide koruma ve sürdürülebilirlik konusunda da daha kapsamlı adımlar atılacağı ifade edildi.