GÜNDEM - 18 Haziran 2025 Çarşamba 14:58

’Ateş Kadınlar’ sergisi sanatseverlerle buluştu

A
A
A
’Ateş Kadınlar’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Eskişehir’de kadının evrensel gücünü ve yenilikçi potansiyelini odağına alan ’Ateş Kadınlar’ adlı heykel ve fotoğraf sergisi Kent Müzeleri Kompleksi’nde açıldı.


Sanatçılar Esen Leyla Esendal ve İrfan Ongar’ın ortak çalışması olan sergi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşen açılışta sergilenen eserler sanatseverlerden tam not aldı.


Açılışta konuşma yapan Esen Leyla Esendal ve İrfan Ongar, sergideki temayı, "Kadının içindeki potansiyel, sadece biyolojik bir gerçeklik değil, evrensel bilgelik ve yenilikçiliğin bir yansımasıdır" sözleriyle özetliyor. Bu güçlü ifade, serginin temelini oluşturuyor. ’Ateş’ ve ’Kadın’ figürlerinin buluştuğu bu çalışma, kadın kimliğini yalnızca cinsiyet temelinde değil; felsefi, siyasal, ekonomik ve hayati boyutlarıyla ele alıyor. Esendal’ın heykelleri, ’Kadın, Yaşam, Özgürlük’ sloganından esinle; kadının yaşamın temeli olduğunu, yenilikçi gücünün evrenselliğini ve toplumsal katkılarını vurguluyor. Her bir heykel, kadının özgürlük mücadelesine ve çok yönlü varoluşuna güçlü birer sanat diliyle tanıklık ediyor. Ongar’ın fotoğrafları ise yalım gibi kıvrak, güçlü ve derinlikli bir anlatımla izleyiciye ulaşıyor. Teknik başarının ötesine geçen bu kareler; düş, düşünce ve duygunun birleştiği estetik dikkat çekiyor.



Ongar’ın fotoğrafları ise yalım gibi kıvrak, güçlü ve derinlikli bir anlatımla izleyiciye ulaşıyor. Teknik başarının ötesine geçen bu kareler; düş, düşünce ve duygunun birleştiği estetik dikkat çekiyor. Ongar’ın fotoğrafları ile Esendal’ın heykelleri arasındaki sanatsal etkileşim, izleyiciye farklı bir perspektif sunuyor ve duygusal bir bağ kuruyor. Sergi, hem bireysel hem de toplumsal düzlemde kadının taşıdığı potansiyele dikkat çekerken; sanatı, toplumsal bilinç ve dönüşüm için bir araç olarak sunuyor.


Sınırlı bir süre için ziyaretçilere açık olacağı belirtilen ’Ateş Kadınlar’ sergisinin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Öğretim ve Eğitim Başkanı Prof. Dr. Yaşar Hoşcan ve yönetim kurulu üyeleri, seramik sanatçıları Sibel ve Cemalettin Sevim, Prof. Dr. Kemal Yakut, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Hale Kargın, Skl Eskişehir Yönetim Kurulu’ndan Uğur Boran, Hakkı Gök, Umut Efe ile Eski Şehrin Masalcıları gibi birçok sanatsever ve kanaat önderi katıldı.



’Ateş Kadınlar’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.