POLİTİKA - 08 Şubat 2026 Pazar 15:33

Başkan Zeynep Güneş’i İl Başkanı Albayrak ziyaret etti

A
A
A
Başkan Zeynep Güneş’i İl Başkanı Albayrak ziyaret etti

İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz’ın Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e kılık kıyafeti üzerinden hakaret etmesi ve ardından tutuklanması sonrasında AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Başkan Zeynep Güneş’i ziyaret etti.


Mehmet Emin Korkmaz’ın yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Eskişehir/Mihalgazi Belediye Başkanı’na bakın! Bu siyasal İslamcı şalvarlı kadının görevi ilçe yönetmek midir, yoksa ahırında inek sağmak mıdır? Mekanı şaşırmış olacak gariban, AKP’ye de böylesi yakışır. Ne günlere kaldık? Hakikaten katır mühürdar oldu arkadaş! Kargalara kalan dünya, belediye kimlere kalmış? Vallahi benim annem bundan İYİ yönetir. En azından kılığı kılık, tahsili var" ifadelerine yer vermiş, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca ise Korkmaz hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçundan resen soruşturma başlatmıştı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırma ve çalışma neticesinde yakalanan Mehmet Emin Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgusu akabinde "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçu kapsamında tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemece tutuklanan Korkmaz, kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.



"28 Şubat sürecinin köhnemiş zihniyeti yine hortlamış noktasında"


Yaşanan son olayların ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Albayrak, "Evet, kendini bilmez birisi gerçekten Zeynep Başkanımızın kılık kıyafeti üzerinden kendince bazı açıklamalar yapma ihtiyacı duymuş. Gerçekten onun yapmış olduğu bu küçük görme noktasında ve kıyafetine karşı yapılan aslında Zeynep Başkan’ın şahsında değil ama oradaki yapmış olduğu o güzel kıyafeti noktasındaki yapmış olduğu küçümseyici tavrından dolayı- kendisini biz kınıyoruz. Gerçekten burada, Mihalgazi ilçemizde üç dönemden beri belediye başkanlığını yürüten ve buranın kültürünü, örfünü, adetini her yere taşıyan ve yapmış olduğu güzel belediyecilik noktasında üç dönemden beri belediye başkanı olan Zeynep Başkanımızın her zaman yanında olduk. Tabii ki tek de biz yanında değildik bugün Türkiye yanında. Devamında da üç dönemden beri de her zaman Mihalgazi ilçesi kendi belediye başkanına sahip çıktı ve üç dönemden beri kendilerine hizmet etmek için onu belediye başkanı seçtiler. Ama tabii ki 28 Şubat sürecinin köhnemiş zihniyeti yine hortlamış noktasında" dedi.


Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Başkan Zeynep Güneş’i telefonla aradı.



Başkan Zeynep Güneş’i İl Başkanı Albayrak ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nuri Şahin: "Beşiktaş maçı, nerede olduğumuzu görebileceğimiz bir maç olacak" RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, gelecek hafta Beşiktaş ile oynayacakları maçla ilgili, "Bizim için kendimizi en yüksek seviyede test edebileceğimiz, nerede olduğumuzu görebileceğimiz bir maç olacak" dedi. Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. İyi oynadık, iyi başladık. İlk yarıda ikinci golü bulamasak da Rize maçından ders çıkardığımızı düşünüyorum. Oyuncular durmadan atak yapmaya ve 3. bölgede oynamaya çalıştı. Hem ceza sahasında topla buluşma, hem de şut atma konusunda gayet iyi bir takım olduk. 2. yarıda 2-0’ı bulduk. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Sadece son dakika yediğimiz gol biraz üzdü" ifadelerini kullandı. İstediğimiz seviyeye yaklaştığımızı düşünüyorum" Ligde yakalanan 8 maçlık namağlup seriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Gayet iyi oynuyoruz. Benim gözümde bu bir sürecin getirdiği bir şey oldu. İlk haftalarda alamadığımız galibiyetler biraz fazla oldu ama oyunun oturması için devam ettik. İyi oynuyoruz. Kesinlikle daha iyi oynayabiliriz. İstediğimiz seviyeye yaklaştığımızı düşünüyorum. Bunlar çok hak ederek aldığımız puanlar" diye konuştu. "Beşiktaş maçı, nerede olduğumuzu görebileceğimiz bir maç olacak" Gelecek hafta iç sahada Beşiktaş ile oynayacakları maça da değinen Şahin, "Haftaya da çok değerli ve büyük bir takıma karşı oynayacağız. Şu anda 6 puan önümüzdeler. Umarım güzel maç olur. Bizim için kendimizi en yüksek seviyede test edebileceğimiz, nerede olduğumuzu görebileceğimiz bir maç olacak. Kendi sahamızda oynuyoruz. Umarım güzel bir maç olur. Biz 3 puanı alırız" şeklinde konuştu.
Samsun Samsun’da 600 yıllık belleme geleneği ve Tahtaköprü kilimi dokumacılığı yaşatılıyor Samsun’un Vezirköprü ilçesinde kadınlar, Osmanlı dönemine uzanan yaklaşık 600 yıllık belleme geleneği ile dokumacılık kültürünü yaşatıyor. Vezirköprü ilçesi Sarıdibek Mahallesi’nde kırmızı, mavi, sarı, pembe ve yeşil renklerde çiçekli desenlere sahip geleneksel kıyafetlerini giyen kadınlar, belleme geleneği ile birlikte aynı zamanda ’cicim’ adı verilen dokuma tekniğiyle coğrafi işaretli Tahtaköprü kilimi başta olmak üzere çeşitli yöresel dokuma ürünleri üretiyor. Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi tarafından Tahtaköprü ve Sarıdibek mahallelerinde açılan dokuma kursları bölge halkından yoğun ilgi görüyor. Kurslar hem dokumacılık sanatının yaşatılmasına katkı sağlıyor, hem de özellikle genç kızlar için önemli bir gelir kapısı oluşturuyor. Tarihi köklere dayanan belleme geleneği ile Vezirköprü’nün dokumacılık kültürünün en önemli örneklerinden biri olan Tahtaköprü kiliminin bugüne taşınmasında emek veren Sarıdibekli kadınlar, Halk Eğitim Merkezi öğreticileri ve kursiyerler takdir topluyor. Kadınlar, Samsun Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda düzenlenen Samsun Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisine katılarak belleme geleneği ve Tahtaköprü kilimi dokumacılığı hakkında Vali Orhan Tavlı ile ziyaretçilere bilgi verdi. Öte yandan, Kalkınma Ajansları tarafından Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen "Anadoludakiler Projesi" kapsamında 2026 yılı çalışma teması ‘Yerel Ürünleri Ticarileştirme’ olarak belirlendi. Bu doğrultuda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın, dokumacılık da dahil olmak üzere bölgedeki yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda ticarileştirilmesine yönelik nitelikli ve sürdürülebilir faaliyetler yürütmesi hedefleniyor. Samsun Valiliği koordinasyonunda, kentteki coğrafi işaretli ürün sayısının 17’den 55’e çıkarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
İstanbul Galatasaray’da 2 değişiklik Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligde son oynadıkları Kayserispor maçının 11’ine göre Çaykur Rizespor karşısında 2 değişiklikle sahaya çıktı. Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geliyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligde son oynadıkları Kayserispor maçının 11’ine göre Rize ekibi karşısında 2 değişiklik yaptı. Buruk; Eren Elmalı ve Mario Lemina’nın yerine Ismail Jakobs ve Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Okan Buruk, hafta içinde Trendyol 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor ile yaptıkları Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde ise rotasyona giderek, birçok oyuncusunu dinlendirmişti. Sarı-kırmızılılarda Mario Lemina sarı kart cezasından, Leroy Sane ve Arda Ünyay da sakatlıklarından dolayı kadroda yer almadı. Yeni transferler ilk kez kadroda Galatasaray’ın yeni transferleri Sacha Boey, Renato Nhaga ve Can Armando Güner, Rizespor karşılaşmasında yedek kulübesinde bekledi. Üç futbolcu da böylece ilk kez kadroda yer aldı. Galatasaray’ın 11’i Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Noa Lang ve Victor Osimhen 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Günay Güvenç, Mauro Icardi, Eren Elmalı, İlkay Gündoğan, Yaser Asprilla, Kaan Ayhan, Can Armando Güner, Renato Nhaga, Wilfried Singo ve Sacha Boey bekledi.