GÜNDEM - 11 Kasım 2025 Salı 13:35

Beylikova’da 5 bin fidan toprakla buluştu

A
A
A
Beylikova’da 5 bin fidan toprakla buluştu

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde şehit Eyüp Dereli’nin adının verildiği ağaçlandırma sahasına 5 bin fidan dikildi.


Çevre bilincini güçlendirmek, doğal yaşamı korumak ve gelecek nesillere daha yeşil bir ilçe bırakmak amacıyla önemli Beylikova’da ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildi. İlçe merkezi Ata mahallesi TOKİ konutları bölgesinde, 80 dönümlük ağaçlandırma sahasında toplam 5 bin fidan toprakla buluşturuldu. Sahaya, Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ederken şehit olan 10 görevliden birisi olan Eyüp Dereli’nin adı verildi. Öğrencilerin de aktif katılım sağladığı etkinlikte, fidan dikimi öncesi çevrenin önemi, ormanların ekosisteme katkısı ve sürdürülebilir yaşam üzerine bilgilendirmeler yapıldı.



"Her bir fidan, yarın ilçemize nefes olacaktır"


Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Beylikova’mızın geleceğini düşünerek attığımız her adımda doğaya karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bugün dikilen her bir fidan, yarın ilçemize nefes, çocuklarımıza umut, tüm canlılara yaşam olacaktır. Şehidimizin adının yaşadığı bu alanda, birlik ve dayanışma içinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın anlamı bizim için çok kıymetlidir. Bu güzel çalışmada emeği geçen başta Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olmak üzere, öğrencilerimize, ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.



Ağaçlandırma alanı yıllar içinde ilçenin oksijen kaynağı olacak


Mihalıççık Orman Müdürlüğü ekipleri, dikilen fidanların düzenli bakım ve kontrol süreçlerinin sürdürüleceğini, ağaçlandırma alanının yıllar içinde Beylikova’nın yeni oksijen ve yaşam alanlarından biri haline geleceğini ifade etti. Beylikova Belediyesi ve ilgili kurumların iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlik, toplumsal dayanışma ve çevreye duyarlı bir yaşam kültürünün güçlenmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.


Düzenlenen programa Beylikova Kaymakamı Ali Kantılav, Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak, kurum amirleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar, öğrenciler ile Mihalıççık Orman Müdürlüğü ekipleri katıldı.



Beylikova’da 5 bin fidan toprakla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.