SAĞLIK - 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:01

Cumhuriyetin 100’üncü yılında Ümit’ten özel kutlama

A
A
A
Cumhuriyetin 100’üncü yılında Ümit’ten özel kutlama

Özel Ümit Hastanesi doktorları ve ortaklarının katılımı ile Cumhuriyetin yüzüncü yılı, düzenlenen özel gecede coşkuyla kutladı.


Gecenin organizasyonunu gerçekleştiren Özel Ümit Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Özler’in yaptığı açılış konuşması ile başlayan gecede hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çetin söz alarak, geceye katılan tüm misafirlere teşekkür etti. "Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve gurur içinde kutlamak ve Uluönder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını anmak için bir araya geldik. Bu önemli yıldönümünde, siz değerli misafirlerimizle birlikte olmak benim için büyük bir onur" diyerek sözlerine başlayan Kasım Çetin, Özel Ümit Hastaneleri’nin de 26 yıldır Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda çalıştığını kaydetti. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:


"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; yurdumuzun her bir ferdinin kendi alanında atamızın bize gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde tüm gücüyle çalışması gerekmektedir. Ümit grubu da sağlık sektörünün bölgedeki en önemli aktörlerinden birisi olarak 26 yıldır Atamızın gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmaktadır. Bu özel günde sağlık sektöründe gösterdiğiniz başarılar için hepinizi tebrik ediyor gelecekteki projelerinizde ve hedeflerinizde başarılar diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."


Gece Yüzüncü Yıl Marşı eşliğinde 100’üncü yıla özel hazırlanan pasta kesimi ile sona erdi.



Cumhuriyetin 100’üncü yılında Ümit’ten özel kutlama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kırklareli Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Altın Çağ Projesi muhtevasında ilçe genelinde trafik düzenini sağlamak, güvenliği artırmak ve şehir merkezini korumak amacıyla zorunlu tır parkı uygulamasını bugün itibarıyla hayata geçirdi. Kararın uygulanmaya başlamasıyla ağır tonajlı araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesinin önüne geçilecek. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla haritada belirtilen güzergahlar ile alanlar dışında tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların ilçe merkezine giriş-çıkışlarının ve şehir içinde park yapmasının 7 gün 24 saat esasına göre tamamen yasaklandığı bildirildi. Ağır tonajlı araçların park işlemlerinin yalnızca tır parkı alanında yapılacağı vurgulandı. Açıklamada, alınan kararın trafik güvenliğini artırmak, ilçe merkezindeki düzensiz park yapmayı ortadan kaldırmak, yol ve altyapı yatırımlarını korumak amacıyla uygulamaya konulduğu ifade edildi. Belediye yetkilileri, uygulamanın kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadığını ancak Pınarhisar’ın düzeni ve güvenliği için kurallara kesinlikle uyulmasının zorunlu olduğunu özellikle belirtti. Haritada belirtilen alanlar dışında ilçeye giriş-çıkış yapan ya da ilçe içinde park eden ağır tonajlı araçlar hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada açıklamada ayrıca, ilçenin yalnızca bugünüyle değil geleceğiyle de planlandığı vurgulanarak, daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Pınarhisar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceği mesajını verdi.