ASAYİŞ - 26 Mayıs 2024 Pazar 11:32

Eskişehir’deki eğlence mekânlarına polis ekiplerinden geniş çaplı denetim

A
A
A
Eskişehir’deki eğlence mekânlarına polis ekiplerinden geniş çaplı denetim

Eskişehir’de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği geniş çaplı çalışmada eğlence mekânları denetlenirken, bin 962 şahsın kimlik sorgulaması yapıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, dün akşam saatlerinde geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. Hoşnudiye Mahallesi Vural Sokak’ta ve İsmet İnönü-1 Caddesi üzerinde bulunan alkollü eğlence mekânlarında toplamda 85 personel ve 1 tim çevik kuvvetin katılımıyla gerçekleştirilen asayiş uygulamasında, işletmeler ve müşterileri denetlendi. Gerçekleştirilen denetimlerde 55 işletme denetlenirken, bin 962 şahsın kimlik sorgulaması yapıldı. Denetimlerde, hırsızlık suçundan aranma kaydı bulunan 1 şahıs yakalanırken, 3 kişinin yoklama kaçağı olduğu tespit edildi. Ayrıca 1 şüphelinin üzerinde bulunan 1 adet tabanca ve 1 adet fişeğe el konuldu.


Kent genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde ise 542 araç kontrol edilirken, kural ihlali yaptığı belirlenen 35 sürücüye işlem yapıldığı öğrenildi.


“Esnaf olarak kendimizi güvende hissediyoruz”


Hoşnudiye Mahallesi Vural Sokak’ta esnaf olan Halil Katırcı, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler hakkında, “Polislerin burada olması biz insanlara güven veriyor. Suç oranı daha aza iniyor. Kavga çok çıkıyor, polisler burada olduğu zaman daha az oluyor. Onun dışında biz güvende hissediyoruz. Esnaf olarak kendimizi güvende hissediyoruz. Polisin denetimleri sayesinde işimiz de artıyor. Polisin burada olması esnafın çok işine yarıyor” dedi.


“Polisleri gören insanlar kavga etmekten çekiniyor”


Bir diğer esnaf Seyfettin İnci ise alkollü eğlence mekânlarının olduğu bölgede çok sık olay çıktığını fakat denetimlerin yapıldığı günlerde daha az sorun yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:


“Bizi olumlu etkiliyor. Çünkü suç oranları çok arttı. O yüzden bu denetimlerin yapılması iyi oluyor. İlk olarak yaşı tutmayan çocukların bu mekânda alkol tüketimi çok fazla, bu şekilde bunun önüne geçiliyor. Suçlular bu şekilde yakalanıyor ya da suçlar burada azalıyor. Polisleri gören insanlar kavga etmekten çekiniyor. O yüzden denetim yapmaları bizim için çok olumlu. Polisin bu şekilde olması bizim için çok büyük bir artı. Toplum düzeni için zaten olması gereken bir şey. O yüzden çok memnunuz bu konuda. Şu an polis denetimleri olmasa bu yoğunluğu göremeyiz. Çünkü gün geliyor bir olay oluyor ertesi gün bir bakıyoruz sokak bomboş. Yani o yüzden polisin olması ve denetimler bizim için, toplum için çok önemli.”



Eskişehir’deki eğlence mekânlarına polis ekiplerinden geniş çaplı denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Kardiyoloji uzmanından uyarı: "Kurban Bayramı’nda yeni kesilen eti bekletmeden tüketmeyin" Yeni kesilen kurban etinin sert bir yapıya sahip olduğu için pişirme ve sindirimde sorunlar oluşturabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Bu nedenle özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunanların eti hemen tüketmemesi önerilir. Buzdolabında birkaç gün boyunca saklanan kurban eti, daha sonra ızgara ya da haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri ile tüketilmesi önerilir” dedi. Liv Hospital Samsun Kardiyoloji Uzm. Dr. Mustafa Yaşan, Kurban Bayramı’nda yeni kesilen etin bekletmeden tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Uzm. Dr. Yaşan, “Kurban Bayramı’nda kurulan sofralardaki yemeklerin çoğunun et ve şerbetli tatlılardan oluşması özellikle hipertansiyon, yüksek kolesterol, kalp ve şeker hastalıklarının tetikleyicisi olabilir. Bu yüzden bu hastalıklara sahip kişilerin bayramda önerilere daha dikkatli uyması gerekiyor. Kolesterol insanlar için vazgeçilmez bir moleküldür. Çünkü hücre zarında akışkanlığın sağlanması, kararlılık, bütünlük ve geçirgenlik gibi yapısal fonksiyonları düzenlemektedir” diye konuştu. “Kan kolesterol düzeyi belli bir limitte tutulmalı” Kolesterolün bağışıklık sisteminin düzenlenmesine de katkı sağladığına değinen Uzm. Dr. Yaşan, “İhtiyacımız olan kolesterolün yüzde 60’ı vücutta sentezlenirken (yaklaşık 700 mg/gün) geri kalanı vücuda diyetle birlikte alınır. Kan kolesterol düzeylerinin yüksek oluşu ateroskleroz ve kalp hastalıkları başta olmak üzere çağımız insanının önemli sağlık problemlerinden biri haline gelmektedir. Bu yüzden kan kolesterol düzeyini belirli bir limitte tutmak veya dengelemek, birçok hastalığın ortaya çıkmasının önüne geçmektedir” şeklinde konuştu. “Kolesterol problemi olanlar haftada 350-500 gram et tüketebilir” Diyetten alınan kolesterolün en önemli kaynağının kırmızı et olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Yaşan, “Kırmızı et ve sağlık etkileri üzerine birçok çalışma yapılmıştır. Detaylı araştırmalar porsiyon kontrolüne dikkat edildiği takdirde kırmızı et tüketiminin şeker hastalığı ile kalp ve damar hastalıkları üzerinde bilinen bir etkisi olmadığını gösteriyor. Kırmızı etin asıl zararı içerdiği kolesterolden değil, trimetilamin N-oksit gibi diğer maddeler nedeniyle oluşur. Yağsız dana eti, görünen yağları temizlenip, pişirme şekline dikkat edilmek koşuluyla kolesterol problemi ve kalp hastalığı olanlarda da haftada 350-500 gram arası tüketilebilir. Etleri yağda kızartmak yerine ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemleri seçilmelidir” açıklamasında bulundu. “Yeni kesilen kurban etini hemen tüketmeyin” Yeni kesilen kurban etinin sert bir yapıya sahip olduğu için pişirme ve sindirimde sorunlar oluşturabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Yaşan, “Bu nedenle özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunanların kurban etini hemen tüketmemesi önerilir. Buzdolabında birkaç gün boyunca saklanan kurban eti, daha sonra ızgara ya da haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri ile tüketilmesi önerilir” ifadelerini kullandı.