EĞİTİM - 19 Aralık 2025 Cuma 18:12

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

A
A
A
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi’nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin kuruluşunun 30. yılı nedeniyle Osmangazi Üniversitesi Kongre Ve Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adnan Adıgüzel, İlahiyat Fakültesi Kurucu dekanı Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu ve öğrenciler katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabindeki Çarşı Camii Müezzini Ali Osman Ersen’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.



"İlahiyat Fakültemizin 30’uncu kuruluş yıl dönümünde iyi ki sizlerle birlikte olduk"


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, "İlahiyat Fakültemizin 30’uncu kuruluş yıl dönümünde iyi ki sizlerle birlikte olduk, hepinize teşekkür ediyorum. Güzel, hayırlı bir anma programı olmasını diliyorum" dedi.



"Bütün arkadaşlarımızın kapıları, öğrencilere sonuna kadar açık"


ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adnan Adıgüzel ise, "Fakültemizin kuruluşu aşamasına kadar emek sarf eden bütün destekçilerimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, akademisyenlerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Rahmetli olan vefat eden hocalarımıza ve gönül dostlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. İlahiyat Fakültesi hocalarımız, ilahiyatı temsilen şehrin her yerinde bulunuyorlar. Cezaevinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, diyanetin her biriminde, yerel ve ulusal televizyonlarda varlar. Bütün arkadaşlarımızın kapıları, öğrencilere sonuna kadar açık. Onlarla her an randevusuz görüşürler, hiçbir şekilde çay içmeden göndermezler. Böyle bir kadromuz var, çok şükür. İyi bir kadroyla, iyi bir mirasla devam etmeye çalışıyoruz" dedi.


Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel; Prof. Dr. Mehmet Emin Maksudoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Aydın’a, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ise Prof. Dr. Hasan Gönen ile Prof. Dr. Fazıl Tekin’e plaketlerini verdi. Konuşmalar sonunda ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Mezun ve Mensupları Derneği (ESİLDER) tarafından yapılan kura çekilişinde öğrenciler arasından 2’sine umreye hediye edildi. Son olarak sahneye çıkan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nu, Sema mukabelesi gerçekleştirdi.



ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti Trabzonspor’un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti. Trabzonspor’un resmi sosyal medya hesabından Atay Aktuğ’un vefatına ilişkin yapılan paylaşımda Aktuğ’un vefat haberinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiaya başsağlığı dilendi. 11 Nisan 1945’te Trabzon’da doğan Atay Aktuğ, futbolculuk kariyerinde İdmanocağı ve Akçaabat Sebatspor’un ardından Trabzonspor forması giydi ve takım kaptanlığı yaptı. 1981-1982 sezonunda Mustafa Günaydın başkanlığındaki yönetimde Basın İlişkilerinden Sorumlu Yönetici olarak görev alan Aktuğ, 21 Aralık 2003 ile 18 Aralık 2005 tarihleri arasında Trabzonspor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Aktuğ, 1989-1994 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevinde de bulundu. Şehre ve kulübe olan bağlılığıyla tanınan Atay Aktuğ’un cenazesinin yarın (Pazar) ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nden kaldırılacağı öğrenildi. Ertuğrul Doğan’dan başsağlığı mesajı Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan da Aktuğ’un vefatıyla ilgili olarak yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kulübümüzün eski başkanlarından, eski kaptanlarımızdan ve Trabzon’a uzun yıllar hizmet etmiş değerli isim Atay Aktuğ’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret etme ve uzun uzun sohbet etme imkanı bulmuştum. Trabzonspor’a olan bağlılığını, heyecanını ve kulübümüze dair taşıdığı derin sevgiyi bir kez daha yakından görmek benim için çok kıymetliydi. Bu anlamlı buluşmanın ardından vefat haberini almak üzüntümüzü daha da derinleştirmiştir. Formamızı yıllarca başarıyla temsil eden, ardından başkanlık görevinde kulübümüze önemli katkılar sunan ve Türkiye Kupası sevinci yaşatan Atay Aktuğ, Trabzonspor tarihindeki müstesna yerini daima koruyacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet; başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.