EĞİTİM - 07 Mart 2024 Perşembe 11:39

KA220-HED çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen projenin açılış toplantısı ESOGÜ’de yapıldı

A
A
A
KA220-HED çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen projenin açılış toplantısı ESOGÜ’de yapıldı

Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen ’Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Dijital Oyunlarla Aktarımı İçin Etkin İşbirliği Geliştiren “Innovative Tools to Digitize The East and West Cultural Heritage: A Digital Game Design Methodology Guide” Projesi’ açılış toplantısı ESOGÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman’ın tarafından gerçekleştirildi. Dengeli bir Doğu-Batı kültür sentezini paydaşlarıyla tasarlayacak olan projenin açılış toplantısına 6 üniversite, 5 ülke ve iki gençlik derneği katılım gösterdi. Toplantının ilk günü ESOGÜ HAMER’in Türk kültürünü yabancı katılımcılara aktardığı sahne performansı ile sona erdi. Toplantının ikinci gününde tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde teknik gezi düzenlenerek Eskişehir’in kültürel bellek öğeleri katılımcılara aktarıldı. Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Dijital Oyunlarla Aktarımı İçin Etkin İşbirliği Geliştiren projenin ikinci toplantısı ise Mayıs ayında Polythecnic University of Catalonia ev sahipliğinde İspanya’da gerçekleştirileceği belirtildi.



Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşen Çelen Öztürk’ün yürütücülüğünde başlayan proje ile somut ve somut olmayan kültürel mirasın geleceğe aktarılmasında dijital oyun tasarımlarının bir araç olarak kullanılması hedefleniyor.



Doğu ve Batı kültürel mirasını dijitalleştirmeye yönelik yenilikçi bir araç olarak dijital oyun tasarımı için model bir kılavuz geliştirecek projenin paydaşları; Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Universita’ Degli Studi Di Firenze, Floransa/ İtalya, Polythecnic University of Catalonia, Barcelona/İspanya, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Bakü/Azerbaycan, Non Formal Education For Youth (NGO) Gençlik için Yaygın Eğitim Derneği/Ukrayna, Fırsat Eşitliği ve Sürdürülebilir Gelecek Derneği, Ankara/Türkiye’den oluşuyor.



KA220-HED çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen projenin açılış toplantısı ESOGÜ’de yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Büyükşehir, Karaağaç-Artur yolunu yaza hazırlıyor Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından olan Gömeç ilçesinde, Karaağaç-Artur arasındaki 4,6 kilometrelik yolda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt serim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hızlı bir şekilde devam eden çalışmalarla yol, kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacak. Mayıs ayının gelmesiyle asfalt sezonunu açan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarına sahip olan Balıkesir’de; hem hemşehrilerinin hem de turistlerin daha güvenli, konforlu ve modern yollarda seyahat etmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Gömeç ilçesi Karaağaç-Artur arasındaki 4,6 kilometrelik yolda, asfalt serim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalarla Karaağaç-Artur arasındaki yol, yaz sezonu öncesinde vatandaşların hizmetine açılacak. Kış koşulları ve yoğun yağışlar sonrasında yolun oldukça kötü hale geldiğini ifade eden Ergin Savcı "Ahmet Başkanımıza teşekkür ederim, Karaağaç bölgesindeki herkes çok mutlu olmuştur. Güzel bir ekip ve ekipmanlarla güzel bir çalışma yapılıyor." diye konuştu. Karaağaç-Artur yolunda yıllardır mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Muhammet Ali Arat "Mükemmel bir yol yapıldı şu anda bütün sorunlarımız giderildi. Ahmet Başkanımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz çok sağ olsun. Onun sayesinde oldu bu yollar. Bundan sonra artık burada rahat bir yolculuk yapacağız." şeklinde konuştu.
Antalya Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Antalya-Antalya etabını Davide Ballerini kazandı 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 152.8 kilometrelik Antalya-Antalya etabını Astana Takımı’ndan İtalyan sporcu Davide Ballerini 3 saat 19 dakika 41 saniye ile kazandı. 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 152.8 kilometrelik Antalya - Antalya etabı sona erdi. Dünkü tırmanış etabından sonra 147 sporcu imza atarak yarışa başladı. Astana Takımı’ndan İtalyan sporcu Davide Ballerini 3 saat 19 dakika 41 saniye ile kazanan isim oldu. Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Mustafa Tarakçı tekerlek farkı ile dördüncü oldu. Genel ferdi klasmanda Caja Rural’dan Sebastian Berwick yarınki etapta da Turkuaz mayoyu giyecek. Yeşil Mayo ise el değiştirdi ve 1 puanla Tom Crabbe’den, Davide Ballerini’ye geçti. Berwick aynı zamanda Kırmızı Mayo’yu da taşımaya hak kazandı. Mayolar sahiplerini buldu TGA - GoTürkiye sponsorluğundaki Beyaz Mayo, Mustafa Tarakçı’ya Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali tarafından takdim edildi. Türk Telekom sponsorluğundaki Turkuaz Mayo, Sebastian Berwick’e Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından takdim edildi. Spor Toto sponsorluğundaki Yeşil Mayo, Davide Ballerini’ye Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından takdim edildi. Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Kırmızı Mayo, Sebastian Berwick’e Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından takdim edildi. Tur yarın başkentte sona erecek 8 gün boyunca süren ve 8 etaptan oluşan 1153 kilometre uzunluğundaki 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın koşulacak 105.2 kilometrelik Ankara - Ankara kriteryumu ile sona erecek. Şampiyonlar, takım birincileri kupa ve madalyalarını düzenlenen törenle alacak.