EĞİTİM - 19 Şubat 2026 Perşembe 10:42

’Köklerden Geleceğe Havacılık’ buluşması düzenlendi

A
A
A
’Köklerden Geleceğe Havacılık’ buluşması düzenlendi

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ’Köklerden Geleceğe Havacılık’ buluşmasında havacılık sektörünün dünü, bugünü ve yarını ele alındı.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, eğitim-sanayi iş birliğinin önemi vurgulanırken; öğrencilerin bilim, teknoloji ve havacılık alanlarına yönlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekildi. TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın Mahmut F. Akşit’in konuşmacı olarak katıldığı buluşmada, Türkiye’nin havacılık alanındaki gelişimi, millî teknoloji hamlesi kapsamında yürütülen çalışmalar ve geleceğe yönelik hedefler paylaşıldı. Katılımcıların yerli ve millî savunma sanayii projeleri ile motor teknolojilerindeki ilerlemeler hakkında kapsamlı bilgi edindiği belirtildi.


Programa İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, yanı sıra il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü yöneticileri ile okul müdürleri katıldı.



’Köklerden Geleceğe Havacılık’ buluşması düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da binlerce kişi iftarda buluşuyor Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Ramazan ayı, paylaşma ve dayanışma ruhuyla yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Topçu Meydanı’nda kurduğu iftar çadırlarında binlerce vatandaş aynı sofrada buluşarak oruçlarını açacak. Ayrıca bin 100 engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ulaştırılacak, dezavantajlı gruplar ve yetim aileler için özel iftar sofraları kurulacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferini şehir yaşamına yansıtmak, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak ve toplumsal birlik ile beraberlik ruhunu güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir sosyal destek programı hayata geçiriyor. Topçu Meydanı’nda her gün 2 bin 500 kişilik iftar Büyükşehir Belediyesinin iştiraki HARBEL, Ramazan ayı boyunca Rabia Meydanı’nda (Topçu Meydanı) kurulan iftar çadırlarında her gün 2 bin 500 kişiye sıcak iftar yemeği ikram edilecek. Her akşam yüzlerce vatandaş aynı sofrada bir araya gelerek oruçlarını birlikte açacak, Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik ruhunu paylaşacak. Bin 100 aileye her gün sıcak yemek Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bin 100 engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileye her gün iftar öncesinde sıcak yemek ulaştıracak. Evlerinden çıkamayan vatandaşlara kapı kapı sunulan bu hizmet sayesinde Ramazan’ın dayanışma ve paylaşma ruhu hanelere taşınacak. Dezavantajlı gruplara özel iftar programları Ramazan ayı içerisinde farklı noktalarda, tek ebeveynli aileler, hafızlar ve dezavantajlı aileler için toplu iftar programları düzenlenecek. Ayrıca yetim ailelerin evlerinde de iftar organizasyonları gerçekleştirilerek gönül sofraları kurulacak. Ayni yardımlar kesintisiz devam ediyor İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik bereket kart, gıda, giyim, odun, soba ve benzeri ayni yardımlar Ramazan boyunca aralıksız sürdürülüyor. Bunun yanı sıra ayın belirli günlerinde idarece belirlenen noktalarda tatlı dağıtımları da yapılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu çalışmalarla, Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik ikliminin daha da güçlendirilmesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bu mübarek ayda yalnız olmadıklarını hissetmeleri hedefleniyor.
Denizli Merkezefendi Belediyesi Halk Ekmek büfeleri Ramazan ayında da hizmette Merkezefendi Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarına kolay ve uygun fiyatlarla ulaşabilmesi amacıyla Halk Ekmek Büfeleri hizmetine devam ediyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Ramazan Ayı boyunca Halk Ekmek Büfeleri ile dayanışmayı büyüterek hemşehrilerin sofralarına katkı sunacağız" dedi. Merkezefendi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Ramazan Ayı süresince Pazar günleri hariç haftanın altı günü, her gün saat 12.00’de hizmet vermeye başlayacak. İlçe genelinde farklı noktalarda bulunan büfeler, Ramazan ayı boyunca vatandaşların ekmek ve pide ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürecek. Halk Ekmek Büfeleri’nde ekmek 10 TL, Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi ise 20 TL’den satışa sunulacak. Halk Ekmek büfeleri uygun fiyatıyla hem aile bütçesine katkı sağlamaya hem de kaliteli ve sağlıklı ürünleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. "Halk Ekmek büfelerimizle hemşehrilerimizin yanındayız" Sosyal belediyecilik anlayışını Ramazan Ayı’nda da sürdüklerini belirten Başkan Doğan, "Ramazan Ayı; paylaşmanın, dayanışmanın ve bereketin ayıdır. Bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak bu mübarek ayda hemşerilerimizin sofralarına katkı sunmayı, temel gıda ürünlerine daha kolay ve uygun fiyatlarla ulaşmalarını sağlamayı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle Halk Ekmek büfelerimiz Ramazan ayı boyunca Pazar günleri hariç haftanın altı günü saat 12.00’de hizmet verecek" ifadelerini kullandı.