ASAYİŞ - 29 Mayıs 2025 Perşembe 09:54

Otomobille refüje dalan sürücü kaza sonrası aracı ve yaralıları bırakıp kaçtı

A
A
A
Otomobille refüje dalan sürücü kaza sonrası aracı ve yaralıları bırakıp kaçtı

Eskişehir’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil refüje dalarak aydınlatma direğine ve ağaca çarptı. Araçta yolcu olarak bulunan 2 kadın yaralanırken, sürücü kaza mahallinden yaya olarak firar etti.


Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Batıkent Mahallesi Orgeneral Kıvrıkoğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; yüksek hızla seyir halinde olan 26 BM 991 plakalı otomobil, sürücüsü B.A., isimli erkek şahsın ıslak zeminde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda refüjde bulunan aydınlatma direğine ve ağaca çarptı. Yaşanan çarpışma sonucunda aydınlatma direği yamulurken, ağaç devrildi. Kaza sırasında otomobilde yolcu olarak bulunan P.Ö. ve C.G. isimli 2 kadın şahıs yaralandı. Sürücü, kazanın ardından yaralıları ve otomobili bırakıp yaya olarak olay yerinden firar etti. Büyük çapta maddi hasarın oluştuğu otomobil kullanılamaz hale geldi.



Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı


Kazayı gören ve yaralıların yardımına koşan mahalle sakinleri durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ambulansta ilk müdahalesi yapılan P.Ö. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, C.G. ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.



"Otomobil sürücüsü koşarak kaçtı"


Kaza anına şahit olan çevre sakini Yavuz Kıran, "Belediye yolu ıslattı. Çocuk süratli geliyordu. Virajı alamadı, birden buraya girdi. Ondan sonra, ben balkondan bir bağrışma duydum. Aşağıya inip baktım, o çocuk da kaçtı. Beyaz tişörtlüydü. Koşarak kaçtı" dedi.


Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.



Otomobille refüje dalan sürücü kaza sonrası aracı ve yaralıları bırakıp kaçtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.