ASAYİŞ - 27 Ekim 2025 Pazartesi 11:02

Patlama sonrası alevler içinde kalan 2 kişinin koşuşturması güvenlik kamerasında

A
A
A
Patlama sonrası alevler içinde kalan 2 kişinin koşuşturması güvenlik kamerasında

Eskişehir’de bir sanayi işletmesinde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında 2 kişi ağır yaralandı. Güvenlik kamerasına anbean yansıyan olayda, yangının ortasında kalan 2 kişinin alevler içinde dışarıda koşturduğu görülüyor.


Olay, dün gece geç saatlerde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre H.S. ile M.A. isimli kadınlar, ticari taksiyle Odunpazarı ilçesi Gündoğdu Mahallesi Muratcan Sokak’taki dükkana geldi. 2 kadın dükkâna girdikten sonra bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası dükkândan alevler yükseldi.



Patlama anı ve yanan iki kişinin koşuşturması kameraya yansıdı


Bir işletmenin güvenlik kamerasına yansıyan patlama ve yangın anı sonrasından 2 şahsın dükkandan alevler içinde çıktıkları görünüyor. Görüntülerde çaresizce etrafa koşturan iki kişiye olay yerine geldikleri taksi şoförü müdahale ediyor. İhbar üzerine ola yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye sevk edildi. Patlama sonrası çıkan yangında ağır yaralanan H.S. ile M.A., 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 şahsın durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Alevler ise itfaiyenin müdahalesi sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Dükkan kullanılmaz hale gelirken polis olayla ilgili inceleme başlattı.



"Yanarak çıkıyorlar dükkandan"


Yangın hakkında konuşan dükkanın komşusu Mert İşcan, "Kamera kaydından baktık abi bir anda patlıyor. Kapılar falan dökülüyor. Sonra zaten yanarak çıkıyorlar dükkandan. İtfaiye, ambulans, polis geliyor. Bir tane kadın yanarak çıkıyor. Bir de arkasından bir adam çıkıyor. Dükkanın önünde de bir tane ticari taksi vardı sanırım. Büyük ihtimalle ticaretiyle gelmişler. Dükkan sahibi değil abi, kiracılar Yanımdaki büyük ihtimalle kardeşi. Babaları cezaevinde zaten dolandırıcılıktan dolayı. Asıl işleten babasıydı, babası cezaevine gittikten sonra buraya hani kadınla oğlan geliyor ama hiçbir iş yapmıyorlar" dedi.



Patlama sonrası alevler içinde kalan 2 kişinin koşuşturması güvenlik kamerasında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te elektrik kesintisi Ramazan sofralarını kararttı: Köylüler mum ışığında iftar yaptı Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yaşanan elektrik kesintisi, köylüleri Ramazan ayında iftarlarını mum ışığında açmak zorunda bıraktı. Pazaryeri ilçesine bağlı Dereköy, Bozcaarmut, Esemen, Sarnıç, Arpadere ve Gümüşdere köyleri başta olmak üzere ilçeye bağlı birçok köyde öğle saatlerinden itibaren elektrikler kesildi. Kesintinin arıza kaynaklı olduğu ve giderilemediği öğrenildi. "2026 yılında böyle bir durum yaşanması kabul edilemez" Vatandaşlar, iftar hazırlıklarını elektriksiz ortamda yapmak zorunda kaldı. Özellikle yaşlılar ve çocukların bulunduğu evlerde büyük sıkıntı yaşandı. İftardan sonra ise köylüler, telefonlarının ışığından ve mum ışığından yararlanmak zorunda kaldıklarını belirterek, "2026 yılında böyle bir durum yaşanması kabul edilemez" dedi. Son günlerde bölgede sık sık elektrik kesintileri yaşandığını belirten köylüler, duruma tepki gösterdi. Yetkililer, Pazaryeri ilçesinde 3, 5, 7, 11, 12 ve 14 Mart tarihlerinde planlı kesintiler yapıldığını hatırlattı. Ancak arıza kaynaklı yeni kesintinin iftar saatine denk gelmesi köylülerin sabrını taşırdı. "Ramazan ayında iftarımızı mum ışığında açmak zorunda kaldık" "Ramazan ayında iftarımızı mum ışığında açmak zorunda kaldık" diyen köylüler, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması için kalıcı çözüm üretilmesini talep ediyor.