GÜNDEM - 26 Şubat 2025 Çarşamba 10:01

‘Sevgililer ve Aşıklar Parkı’ için çözüm bekliyor

A
A
A
‘Sevgililer ve Aşıklar Parkı’ için çözüm bekliyor

Eskişehir’de emekli esnaf Memduh Çetin’in hasta eşi için oluşturduğu ‘Sevgililer ve Aşıklar Parkı’ndaki malzemelere geçtiğimiz haftalarda el konuldu. Kendi çabaları ile parkı tekrar oluşturmaya başlayan Çetin, yaşadıkları sorunun çözümü için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye seslendi.


Eskişehir’de emekli esnaf Memduh Çetin, 18 yıl önce beyin kanaması sonucu felç geçiren 58 yıllık hayat arkadaşı Mücella Çetin için Tepebaşı ilçesine bağlı Mamure Mahallesi Dural Sokak’taki evlerinin önünü çiçekler ve ağaçlarla donattı. ‘Sevgililer ve Aşıklar Parkı’ adı ile bilinen alandaki ağaçların ve çiçeklerin kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle bazı vatandaşlar tarafından imza toplatıldı. Durumun bildirilmesi üzerine yetkililer evin önündeki malzemelere el koydu. Yaptığı müracaatlara rağmen bir türlü sonuç alamayan Çetin, kendi çabaları ile parkı tekrar oluşturmaya başladı. Yaşanan durum nedeniyle hasta eşinin de büyük üzüntü yaşadığını belirten emekli esnaf, konuyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den yardım istedi.



"Her yıl olduğu gibi bu yıl da çiçek yollanmasını rica ediyorum"


Başından geçen olayı anlatan Memduh Çetin, "Ağaçların ve çiçeklerimin kaldırımı işgal ettiği gerekçesi ile imza toplatılarak kaldırıldı. Hâlbuki işgal yok, geçecek yer var. Çiçeklerimin hepsini aldılar, bir tanesi bile kalmadı. Sadece Atatürk büstünü almadılar. Yeniden yapmaya başladım. Şu an evin içinde 10 tane zakkum ağacı var. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bana 5 tane zakkum ağacı yollamıştı. 4 senedir yolluyorlar, vinç ile getiriyorlar. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce ‘ye ulaşmaya çalıştım, bana geri dönüş yapmadılar. Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum, her yıl olduğu gibi bu yıl da çiçek yollanmasını rica ediyorum. Hasta eşim bu çiçekler ile birlikte yaşıyor" dedi.



‘Sevgililer ve Aşıklar Parkı’ için çözüm bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri "Bir Türkü, Bin Duygu" temalı konserin ilki Kayseri’de yapıldı Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) ve Kayseri Kent Konseyi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen "Bir Türkü, Bin Duygu" temalı Türk Halk Müziği konserinin ilki Kayseri’de düzenlendi. "Bir Türkü, Bin Duygu" temalı Türk Halk Müziği konserinin ilki Kadir Has Kültür Merkezi’nde düzenlendi. KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu’nun şeflik yaptığı konsere çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran vatandaşlar, türkülere alkışlarla eşlik etti. Konser öncesi açıklamalarda bulunan KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, "Konserlerimizin her biri özel ama bu kez daha özel bir konser yapıyoruz. 6 Şubat depreminden sonra biz dernek olarak deprem bölgelerinden elimizi hiç çekmedik. Özellikle Antakya, Defne ve Adıyaman’da çok var olmaya çalıştık. Buralara Kayserililerin de faydası çok oldu. Biz 3 yıl sonra Antakya’ya gittiğimizde böyle bir kültürel etkinliğe ihtiyaçları olduğunu gördük. Aslında bu konseri de Antakya için hazırladık. Ancak Kayserililerin de desteklerini unutmayıp, ‘biz bu konsere hazırlandık’ dedik. Kayserililerin desteği de hep yanımızdaydı. O yüzden konserimizin ilk ayağı Kayseri olsun diye düşündük. 6 Mayıs’ta Aksaray’da, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Defne Belediyesi’nin davetiyle konserimizi yapacağız. Repertuvarımız bölge insanının sevdiği hep birlikte söyleyebileceğimiz türkülerden oluşuyor. Yine çok güzel ve keyifli bir konser olacak. Kültürümüze sahip çıkmazsak, ‘biz bizi unuturuz’ şiarıyla gidiyoruz. Biz çok keyif aldık. Dinleyicilerimizde keyif alır umarım" ifadelerini kullandı. ’Bir Türkü, Bin Duygu’ temalı konserlerin ikinci ayağı 6 Mayıs’ta Aksaray’da, üçüncü ayağı da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Hatay’ın Defne ilçesinde düzenlenecek.
Sakarya TBB’de kriz oluşturan ‘mektup’ gerginliği sonrası Alemdar’dan sert eleştiri Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde yaşanan ve arbedeye dönüşen ’mektup’ gerginliğinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kamusal bir statüsü olmayan ismin mesajını divanda okunması açık bir usul hatasıdır" dedi. TBB Meclisi; Başkan, Meclis Başkanlık Divanı, İhtisas Komisyonu Üyeleri ile Encümen Üyeleri seçimi yapılması için Ankara’da bir araya geldi. TBB Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açılış konuşmasının ardından Divan’da konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İBB davası kapsamında tutuklu bulunan ve İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun mektubunu okumak istemesi üzerine, salonda tepkiler oluştu. Çavuşoğlu’nun mektubu okumaya başlamasıyla birlikte AK Partili belediye başkanlarıyla CHP’li belediye başkanları arasında tartışma yaşandı. Belediye başkanlarının tartışmaları kısa sürede fiziksel arbedeye dönüştü. Tepkilerin ardından salonda bulunan bir grup kürsüye yöneldi ve bunun üzerine fiziksel arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından Olağan Meclis Toplantısı’na bir süre ara verildi. "Kamusal bir statüsü olmayan ismin mesajını divanda okunması açık bir usul hatasıdır" Kamuoyunun gündemine oturan olaylı oturumun ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, konuya ilişkin sosyal medyasından açıklamada bulundu. Alemdar, "Türkiye Belediyeler Birliği, kamu yararına çalışan, her görüşten belediye başkanının üye olduğu bir çatı kuruluşudur. Bu yapının tarafsızlığı ve kurumsal itibarı hepimiz için esastır. Kamusal bir statüsü olmayan ismin mesajını divanda okunması açık bir usul hatasıdır. Kurumların teamüllerine ve ciddiyetine gölge düşüren bu tür uygulamalar kabul edilemez. Her zemini siyasi ikbal için istismar etmeye kalkmak, en başta kurumlara zarar verir. TBB bir partinin arka bahçesi değildir, olmaz. Bu tavır, yerel yönetimlerin birlik ruhunu yaralar. Tekrar soruyoruz, ‘Bu yapılan doğru bir şey mi?" dedi.