YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 17:34

MİNİKLERDEN MUHTEŞEM BİR KUTLU DOОUM ETKİNLİОİ

A
A
A
MİNİKLERDEN MUHTEŞEM BİR KUTLU DOОUM ETKİNLİОİ

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim gören anaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu temsili gösteri büyük beğeni ile izlendi. Şiirlerin okunduğu, temsili tiyatro oyunlarının oynandığı ve sema gösterilerinin yapıldığı etkinlikte minik öğrenciler izleyenlere renkli dakikalar yaşattı.
MİNİK ÖОRENCİLER BÜYÜKLERE TAŞ ÇIKARTTI
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında birçok etkinliğe imza atan Şehitkamil Belediyesi, Sosyal Tesislerdeki Aile Merkezlerinde eğitim gören 125 Anaokulu öğrencisiyle muhteşem bir gösteriye imza attılar. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu`nun da katıldığı gösteriyi Bin 200 kişi izledi.
SOSYAL TESİSLERİMİZ ARTIK BİR EОİTİM YUVASI
Sosyal Tesislerde verilen eğitimin sosyal hayata adaptasyon anlamında çok büyük katkısının olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, "Sosyal Tesislerde gerek el beceri kursları, gerek okuma yazma kursları ve birçok faaliyetin yanı sıra burada izlediğimiz gösteri okul öncesi verilen eğitimin bir ürünüdür. Dönem içerisinde çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim verebilmek adına birçok Sosyal Tesisimizi sizlere kazandırdık. Daha önceden bir sözümüz vardı. İhtiyaç duyulan mahallelerimizde Sosyal Tesis eksiğimiz
kalmayacaktı. Bunu da büyük ölçüde yerine getirdik ve yapmaya da devam ediyoruz. Sosyal Tesislerimiz taziye evi veya bir el beceri kursu yerine birer eğitim yuvası haline geldi.
Gaziantep`te mevcut olan eğitim sorununu gidermek adına eğitime okul öncesinden başlayarak bu alanda elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Bu gün burada manevi iklim içerisinde eğitim alan çocuklarımızın gösterisini izledik. Katkısı bulunan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Minik öğrenciler gösterinin ardından Başkan Fadıloğlu ile birlikte sahnede Türk Bayraklarını sallayıp şarkılar söylediler. Başkan`ın çevresini saran öğrenciler tek tek fotoğraf çektirdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Yeni yıla balkonda mahsur kalarak girdi Aydın’da yeni yıla ev temizliği yaparak giren yaşlı bir kadın, çamaşır asmak için çıktığı balkonda kapının rüzgarla kapanması üzerine mahsur kaldı. Dondurucu soğukta saatlerce mahsur kalan kadının imdat çağrısını duyan komşuların ihbarı ile adrese gelen polis ekipleri yaşlı kadını çilingir yardımı ile kurtardı. İlginç olay Aydın Efeler ilçesi Veysipaşa Mahallesi 1632 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın zemin katında yaşayan Emir Ayşe Şadan, gece yarısı çamaşır sermek için evin balkonuna çıktı. Çamaşır serdiği sırada bir anda rüzgarla balkonun kapısı çarpıp kilitlenince yaşlı kadın buz gibi havada balkonda mahsur kaldı. Kendi çabaları ile uzun süre balkon kapısını açmaya çalışan yaşlı kadın, soğukta donmaktan korkunca gece yarısı bağırıp üst kattaki komşuları uyandırarak yardım istedi. Yaşlı kadının yardım çağrılarını duyan komşuları durumu 112 Acil Servis’e ihbar etti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, evin balkonuna itfaiye aracı ile ulaşmanın mümkün olmadığını görünce bölgeye çilingir çağırdı. Gece yarısı adrese gelen çilingir, evin arkasından da sürgülü olan kilitli demir kapısını uzun uğraşlar sonucu açarak buz gibi havada saatlerdir balkonda mahsur kalan kadını kurtardı. Yeni yıla mahsur kaldığı balkonda girip saatlerce soğukta beklemek zorunda kalan Emir Ayşe Şadan, kendisini kurtarmak için seferber olan polis ekipleri ve komşularına teşekkür edip verdiği rahatsızlıktan dolayı da özür diledi.