YEREL HABERLER - 22 Ekim 2016 Cumartesi 13:21

Gaziantep Konakları ev sahipleri ile buluştu

A
A
A
Gaziantep Konakları ev sahipleri ile buluştu

Severoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Gaziantep Konaklarında yaşam başlıyor. Gaziantep’e özgü mimarinin günümüz modern tasarım ile harmanlandığı bu proje, site sakinlerinden ve davetlilerinden tam not aldı.
Dünyanın insan eliyle yetiştirilen en büyük ormanlarından biri olan Dülük Ormanlarının Erikçe Bölgesinde yer alan Gaziantep Konakları’nda düzenlenen etkinliğe belediye başkanları, siyasiler, sanayici ve işadamlarının yanı sıra çeşitli meslek grubu temsilcileri eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı.
Severoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, Gaziantep Konakları’nı görmek için gelen davetlilere, projeyi bizzat gezdirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Durdu Yetkinşekerci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ve çok sayıda seçkin davetli projeyi gezerek, Severoğlu’ndan detaylı bilgi aldı. Etkinliğe katılan isimler arasında Gaski Genel Müdür Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, GAZDAŞ Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Gürcan Ülgey, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen, GAGİAD Başkanı ve Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel, Slovenya Fahri Konsolosu Mizyal Nacaroğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da yer aldı.
‘‘Ayrıcalıklı bir konuma sahip’’
Sıtkı Severoğlu, “Bu projede, kullanıcılara bir yaşam alanı sunuyoruz. Gaziantep Konakları, şehrin yoğun trafiğinden uzak, ancak şehir merkezine kolay ulaşım sağlanacak bir mevkide konumlanıyor. Bölgenin hakim rüzgar yönü sayesinde, dünyanın oksijen oranı açısından en zengin bölgelerinden biri olan Sof Dağı’nın havası Gaziantep Konaklarının temiz, sağlıklı ve nitelikli bir konut alanına dönüşmesine katkı sağlıyor’’ dedi.
Sıtkı Severoğlu, Erikçe de yer alan ve doğayla baş başa bir yaşam sunan Gaziantep Konakları’nın özgün mimarisi ve üstün özellikleriyle sunduğu yaşamın detaylarını misafirlere anlattı.
Severoğlu, projede her ayrıntının özenle düşünüldüğünü belirterek, ’’Her detayı düşünülmüş akıllı bina sistemleri ve güvenlik yanında, site alanında binlerce metrekareye yayılan kafe-restoran, Türk hamamı-sauna, fitness-squash, masa tenisi-bilardo, oyun salonu-market, yürüyüş ve açık spor alanları, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca her konut 2 kapalı özel araç park alanına ve misafir otoparkına sahip. Kameralı kontrol sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, egzoz gazları için havalandırma sistemi gibi tüm detaylar araçlarınızın güvenliği için en ince ayrıntısına kadar hayata geçirildi. 24 saat özel güvenlik hizmeti de sunuluyor’’ diye konuştu.
Yaşamın başladığı Gaziantep Konakları’nda ev sahipleri, taşınma hazırlıklarına başlarken, projeyi merak eden yakınlarına da site alanındaki nitelikli çözümler aktarıldı.
Yaşadığı kentin değerlerine saygı gösteren bir firma olarak, Severoğlu İnşaat’ın ikram edilen ürünlerin tamamını da Gaziantep’e özgü yöresel yiyeceklerden oluşturması, davetlilerin ayrıca beğenisini topladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de uygulamadan kaçan otomobil sürücüsü, park halindeki araçlara çarptı: 2 yaralı Sarıyer’de uygulama yapan polislerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan şüpheli sürücü, ara sokakta park halindeki araçlara çarparak durabildi. Kazada, otomobilde bulunan 2 kadın yaralanırken otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu. Şüpheli sürücü, kelepçelenerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay, saat 01.30 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeköy Yolu’nda uygulama yapan polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan 34 GVP 053 plakalı otomobil sürücüsü, ’Dur’ ihtarına uymayarak uygulamadan kaçtı. Polis ekipleri kaçan şüphelinin peşine düşerken şüpheli sürücü, ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. İnönü Caddesi’ne aşırı hızlı girdiği iddia edilen şüpheli bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybedince park halindeki araçlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki bir araç bina girişindeki doğalgaz kutusuna çarparken, yaşanan kazada 5 araç hasar gördü. Uygulamadan kaçan otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu Polis uygulamasından kaçan ve ara sokakta araçlara çarparak duran otomobilde bulunan 2 kadın hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İsmi öğrenilemeyen araç sürücüsü ise aracı kullanmadığını iddia ederken, polis ekipleri çelişkili ifade veren sürücüyü kelepçeleyerek ifadesi alınmak gözaltına aldı. Öte yandan araçta yapılan incelemelerde, bir adet silah ve bıçak bulundu. Yaralılar ise ilk müdahalenin ardından tedbir amacıyla hastaneye götürüldü. Yaşanan kazada, park halindeki 4 otomobil, şüphelinin kullandığı otomobil ve doğalgaz kutusu hasar gördü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.