YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 12:10

KENT KONSEYİ MUHTARLARI AĞIRLADI

A
A
A
KENT KONSEYİ MUHTARLARI AĞIRLADI

Gaziantep Kent Konseyi muhtarlarla bir araya gelerek şehrin sorunlarını masaya yatırdı.
Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülhan Karapınar, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve çok sayıda muhtar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Şehrin sorunlarına kulak vermek ve çözümü noktasında çalışma yapmak için yola çıktık. Bu bağlamda da muhtar arkadaşlarımızla toplantı yapmak istedik. Muhtarlarımızın hepsini aynı yerde toplayamayacağımız için toplantıyı ikiye böldük. Önümüzdeki haftalarda birisini yaptık şimdi de ikincisini yapmaktayız. Bizim temel amacımız kent konseyindeki yaklaşımımız sizinde bildiği
üzere şehirde bir kentlik bilincini ve Gaziantep’in ayrıcalığını, burada yaşayan insanların mutluluğunu ve refahını sağlanması konusunda bir kamuoyu oluşturmaktır. İlgili kamu kurumları ve diğer kurumlar nezdinde konuyu kamuoyuna taşımak, projelendirmek ve ilgililerin bunları çözmesini sağlamak gibi bir görevimiz var. Kent konseyi bire bir icra organı değildir. Ancak kent konseyi yapısı itibariyle bütün kendi içersindeki üyeleriyle ve alt çalışma guruplarıyla şehre ilişkin sorunları irdelemek, sorunlar
karşısında projeler üretmek, bu konuda fikir sahibi olanların fikirlerini almak ve bunları en yetkili makamlara sunmakla görevlidir" dedi.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar sorunlarını dile getirdiler. Bölgelerinde yada mahallelerinde yaşadığı sorunları dile getiren muhtarlar, kent konseyinden sorunların çözümü noktasında yardımcı olmalarını istediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir