- 12 Ekim 2021 Salı 15:49

Gaziantep’te iklim ve çevre eğitimleri sürüyor

A
A
A
Gaziantep’te iklim ve çevre eğitimleri sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) iş birliğinde iklim değişikliği ve çevre kirliliğini azaltmak için 4 gün sürecek bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) iş birliğinde iklim değişikliği ve çevre kirliliğini azaltmak için 4 gün sürecek bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi yapılıyor. Eğitimde İZODER Su Yalıtım Komisyon Üyesi Jozef Bonfil, su yalıtımının kent genelindeki faydalarından ve ekonomik avantajlarından bahsederek binalarda su yalıtımının önemi ve uygulama tekniklerini katılımcılara anlattı.


“Ekolojik Kent” projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarıyla öne çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) ortaklığında iklim değişikliğini ve çevre kirliliğini en aza indirmek için Ekolojik Bina’da 4 gün sürecek eğitim programına başladı. Programda küresel ısınma nedeniyle yaşanan mevsimsel değişimin çevreye getirdiği olumsuz etkilerini azaltacak yöntemler ve çözümler mimar ve mühendislerle paylaşıldı. Bu kapsamda İZODER Su Yalıtım Komisyon Üyesi Jozef Bonfil, binalarda su yalıtımı uygulamaları çerçevesinde, “Bölümlü Örtü”, “Polimer Bitümlü Örtü”, “Örtü Uygulama Alanları”, “Su Yalıtımında Yalıtım Malzemeleri”, “Yüzey Hazırlığı”, “Uygulama Esasları ve Binalarda Su Yapımı Yönetmeliği” gibi konularda eğitim sunumu yaptı.


Gaziantep Ekolojik Bina hakkında


Gaziantep Ekolojik Bina 2014 yılından bu yana birçok etkinlik ve faaliyetlerle halkın bilinçlendirilmesini sağladı. Sürdürülebilir yaşam, sürdürülebilir yapılar ve kentleşme çerçevesinde etkinlikler hayata geçirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekolojik Bina’da düzenlenen eğitimler, konferanslar ve programlarda sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak etkinliklerle kentin birçok noktasına ulaşıldı. Ağırlıklı olarak yetişkinlere dönük gerçekleştirilen programlarda kentin altyapısında görev alan kişilere, hane halkına ve öğrencilere doğayı koruyan çalışma prensipleri hakkında bilgilendirme yapıldı ve bugüne kadar Ekolojik Bina’da yapılan etkinliklerle 150 bin kişiye ulaşıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.