YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 15:39

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARA AMAN VERMEDİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARA AMAN VERMEDİ

Gaziantep’te dünden beri hayatı olumsuz etkileyen kar yağışına Büyükşehir Belediyesi tuzlama, yol açma araçları ve temizleme ekipleri ile anında müdahale etti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Şehrimizde uzun yıllardan beri görmediğimiz kar yağışı olmaktadır. Dünden bu yana süren kar şu an itibarı ile 20-25 cm miktarına ulaşmış bulunmaktadır. Dün öğlen saatlerinden beri Büyükşehir Belediyesi, Özel İdare, İlçe Belediyeleri ve Köy Hizmetleri ile koordineli bir şekilde ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmaktadır. Ekiplerimiz yollarda ve vatandaşın yürüyüşünü engelleyen kaldırımda biriken karları temizlemektedirler. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çalışmalar başarı ile sürdürülmektedir” dedi.
Ana arterlerde şu ana kadar bir sorun yaşanmadığını belirten Başkan Güzelbey, “Cumartesi öğle saatlerinde başlayan kar yağışının ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak 10 adet tuz robotu ve tuzlama ekibi, 700 ton tuz, 13 greyder, 20 kamyon, 25 büyük ve küçük ölçekli kepçe, 30 kürekli ekip, 4 adet kurtarıcı ve çekici, 25 saha formeni ve 25 makine ikmal personeli ile 24 saat esas olmak üzere toplam 72 araç ve 152 personel ile Gaziantep genelinde ara ve ana arterlerde karla mücadele çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.
"Vatandaşlarımızdan ulaşımla ilgili dikkatli olmalarını istediğimiz bazı hususlar var" diyen Güzelbey, “Özellikle vatandaşlarımız araçlarının lastiklerine dikkat etsinler. Kabak diye tabir ettiğimiz aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmasınlar, sürat yapmasınlar ve özellikle araç sollarken sürat yapmasınlar. Karda araç kullanmaya halkımız çok alışkın olmadığı için zaman zaman kazalar meydana gelmektedir. Bunu minimuma indirmek için varsa kar lastiği, mutlaka zincir bulundurmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın çalışan ekiplere yardımcı olmalarını işlerini zorlaştırmamalarını rica ediyoruz. 3-4 gün süren bu yağışla mücadele konusunda yapılan çalışmalar esnasında vatandaşlarımızın gerekli anlayışı ve hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Güney Doğu Anadolu’da güney yönlerden, hafif zaman zaman orta, yağış olan yerlerde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 18 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 19 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 24 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 11 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 17