ASAYİŞ - 19 Mayıs 2023 Cuma 17:50

Esnaf kefalet başkanının öldürülmesi olayında 2 tutuklama

A
A
A
Esnaf kefalet başkanının öldürülmesi olayında 2 tutuklama

Gaziantep’te Karataş Karşıyaka Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Başkanı Mehmet Yaşar Yemişken’i makamında pompalı tüfekle vurarak öldüren eski damadı ve babası tutuklandı.

Gaziantep’te Karataş Karşıyaka Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Başkanı Mehmet Yaşar Yemişken’i makamında pompalı tüfekle vurarak öldüren eski damadı ve babası tutuklandı.


Olay, Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Karataş Karşıyaka Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Başkanı Mehmet Yaşar Yemişken (59), makamında husumetli olduğu eski damadı Orhan S. (35) ile tartıştı. Tartışma sırasında Orhan S., eski kayınbabası Mehmet Yaşar Yemişken’e pompalı tüfekle ateş etti. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Yemişken hayatını kaybederken, katil zanlısı eski damat ise kaçtı.



Yakalanan katil zanlısı ile babası tutuklandı


Eski kayınbabasını öldürerek olay yerinden kaçan Orhan S. ile babası Ali S., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Yakalanan katil zanlısı damat ile babası, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından zırhlı araçla adli makamlara sevk edildi.


Orhan S. ile babası Ali S., adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük CHP’nin bayramlaşmasında "Özel-Kılıçdaroğlu" gerginliği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında, parti içindeki "Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu" tartışmaları nedeniyle gerginlik yaşandı. CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa partililer katıldı. Son günlerde CHP’de yaşanan gelişmeler ve kurultay tartışmaları da programın gündem başlıkları arasında yer aldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yaşar, partide birlik ve beraberlik açısından herhangi bir sorun olmadığını belirterek CHP örgütünün Karabük’te ortak hareket ettiğini söyledi. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, partisinin İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programında partililerle bir araya geldi. Program sırasında bazı partililerin, CHP’de yaşanan son süreçle ilgili milletvekilinden açıklama beklediklerini söyledi. Safranbolu’daki bayramlaşma programında da bazı partililerin, Akay’ın Özgür Özel’e destek verdiğine yönelik açık bir açıklamada bulunmamasına tepki gösterdiği belirtildi. Tepkiler üzerine partililer ile milletvekili arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kendisine yönelik eleştiriler üzerine konuşan Akay, her iki genel başkan döneminde de görev yaptığını belirterek kurumsal kimliğe vurgu yaptı. Akay, "Her iki genel başkanlıkla da çalıştım. Her iki genel başkanlıkla da çalışırken bütün gücümle çalıştım, kurumsal kimliğe riayet ederek çalıştım. Bu süreci istemeyen, bu olayla karşılaşmak istemeyen vekillerden biriyim ben. Bu 3 yıllık süreç içerisinde karşılaşmadığımız konu kalmadı. Partinin içerisine bir sürü müdahaleler olmaya çalıştı" dedi. Bayramlaşma programında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, Özgür Özel’in ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
İstanbul Kanye West İstanbul’da Dünyaca ünlü sanatçı Kanye West, 30 Mayıs’ta vereceği konser için İstanbul’a geldi. Dünyaca ünlü sanatçı Kanye West, 30 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda vereceği konser için İstanbul’a geldi. Sanatçı, ILS Vision Kurucusu Erdem Karahan tarafından Atatürk Havalimanı’nda karşılandı. Sanatçının İstanbul’un tarihi ve önemli noktalarını ziyaret etmesi bekleniyor. 30 Mayıs gecesi gerçekleşecek organizasyon öncesinde A Milli Takım oyuncuları, sanat, iş, spor başta olmak üzere yaklaşık 200 ünlü ismin konsere katılması bekleniyor. Konsere yaklaşık 120 bin kişinin katılması bekleniyor Kanye West konseri için Rusya, Kazakistan, Birleşik Krallık, Almanya, ABD ve Polonya başta olmak üzere birçok ülkeden binlerce ziyaretçinin konser haftası boyunca İstanbul’a gelmesi ön görülüyor. Sporcular, sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanları ve uluslararası konukların buluşacağı etkinlik kapsamında İstanbul’da bulunan otel, restoran gibi noktalarda yoğunluk yaşanması da bekleniyor. Öte yandan konsere yaklaşık 120 bin kişinin katılması bekleniyor. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak olan konser öncesinde öğle saatlerinde Before Party, DJ performansları, özel deneyim alanları, sahne sürprizleri ve farklı etkinlikler de düzenlenecek. Konser sonrası ise alanda After Party etkinliği gece boyunca devam edecek. Yüzlerce kişilik teknik ekibin katılımıyla, sahne çevresine dev LED ekran kuruldu, özel ışık ve ses tasarımı oluşturuldu. Ayrıca geniş backstage operasyonuyla prodüksiyon hazırlıkları tamamlandı.