YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 11:56

Çelik “başkasının Çocuklarının Kanı Üstünden Siyaset Yapanlar İnsan Olamazlar”

A
A
A
Çelik “başkasının Çocuklarının Kanı Üstünden Siyaset Yapanlar İnsan Olamazlar”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gaziantep’te dernek ziyaretlerinde bulundu. Çelik, “Başkasının çocuklarının kanı üstünden siyaset yapanlar insan olamazlar, onlar ancak canavar olurlar” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı yönetimiyle birlikte Van Gölü Derneği ve Eruhlular Derneği’ni ziyaret etti.
Çelik ziyarette dernek üyelerine yaptığı açıklamada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yapmış olduğu çalışmaları anlattı.
Tahmazoğlu’nun Şahinbey için çok çalıştığını belirten Çelik, “Türkiye’de memleket nereden nereye geldi sizler biliyorsunuz. Burada da gerek özürlülerimizin, gerek yaşlılarımızın, gerek hanımlarımızın, gerek hastalarımızın, işsizlerimizin, dertlilerimizin derdine deva bulmak için ve çocuklarımızın daha güzel ortamlarda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Burası 15 yıl Şahinbey CHP tarafından idare ediliyor. Önceden imar varmış tapu varmış önemli değil. Bakın şimdi Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey’i güzelleştirmek için insanları o sağlıksız evden kurtarmak için daha sağlıklı evlerde insanların yaşam sürmeleri için elinden geleni yapıyor” diye konuştu.
Son 12 yılda AK Parti sayesinde vatandaşın yüzünün güldüğünü belirten Çelik, “Türk, Kürt, Çerkez, Arap kim varsa bu memleketin vatandaşının başımızın üstünde yeri var. Hepsi bizim kardeşimizdir. Eğer bu hükümet ırkçı bir hükümet olsaydı, ben cumhuriyet tarihinde aralıksız en uzun Milli Eğitim Bakanlığı yapan bakanım. 20 milyon vatandaşın evladının eğitimi 7 yıl boyunca bana teslim edildi. AK Parti işte böyle bir partidir. AK Parti ırkçılık yapmadığı için Türkiye’nin her yerinde var hemen hemen. CHP Türkiye’nin yarısında yok. CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun birçok yerinde yok. MHP Türkiye’nin yarısında yok. Türkiye’nin her karış toprağında olan Türkiye’yi birleştiren AK Partidir. Son 12 yılda AK Parti hükümeti sayesinde halkımızın yüzü güldü. Birileri şehitlerin kanı üstünden siyaset yapıyor. Birileri Kürt çocukları üzerinden siyaset yapıyordu. Başkasının çocuklarının kanı üstünden siyaset yapanlar insan olamazlar, onlar ancak canavar olurlar” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.