YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 11:35

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

A
A
A
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Bu milletin her ferdi gerektiğinde aziz vatanın birlik ve bütünlüğü ile kendisine tevdi edilen kutsal değerlerin savunmasında, gözünü kırpmadan seve seve can vermeyi onurlu bir görev sayar" dedi.
Vali Ata, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir savaşta, yedi düvele karşı aziz milletimizin bekası ve bağımsızlığımız için ölüme koşar adım giden şehitlerimizi bir kez daha anmanın gururunu en derin şekilde yaşıyoruz. Şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın ölümsüzleşen simgesidir. Onlar, tarih boyunca daima hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletinin, milli birlik ve bütünlüğüne, ulusal bağımsızlığına yönelen iç ve dış tehditlerin önlenmesi için üstlendikleri bu kutsal görevi, canları pahasına yerine getirmeye çalışırken, şahadet mertebesine ulaşmışlardır" ifadelerini kullandı.
"Aziz milletimiz dünya durdukça, adaletinden ve kadirşinas kimliğinden ödün vermeden, Şanlı Türk Bayrağını bu semalarda gururla dalgalandırmaya azimlidir" diyen Ata, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Unutmayalım ki, tarih boyunca vatanını, bayrağını, namusunu ve istiklalini korumak için mücadele ederek toprağı vatan yapan aziz şehitlerimizin temiz kanlarıdır. Şehitlerimizin emaneti olan Ay Yıldızlı bayrağımızı, en kesif orduların bile alamadığı vatan toprakları ve en büyük mirasları olan Türkiye Cumhuriyetini, şehitlerimizden aldığımız, azim, inanç ve aynı kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.