GÜNDEM - 07 Mart 2026 Cumartesi 13:19

Arabanlı müteahhit Mehmet Kaya’da 8 Mart mesajı

A
A
A
Arabanlı müteahhit Mehmet Kaya’da 8 Mart mesajı

Gaziantep’in Araban ilçesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren Müteahhit Mehmet Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.


Arabanlı Müteahhit Mehmet Kaya mesajında, "Bugün, Türk aile yapısında ve hayatımızda yüzyıllardır süregelen bir değerle sonsuz sevgisi, özverisi ve fedakarlığı ile aile kurumunun mimarı olan en kıymetli yerde tuttuğumuz kadınlarımızın günüdür. Tarihimiz boyunca her alanda ön saflarda yer alan kadınlar, büyük Türk milletinin tarihinde ailenin ve toplumun her daim merkezinde olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda, vatan savunmasında cepheden cepheye koşan, bugün de mücadeleleri ve başarılarıyla ülkemizi daha ileri ve gelişmiş seviyelere taşımak için çaba sarf eden bütün Türk kadınlarıyla gurur duyuyoruz. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğunu bizlere kılavuz kılan bir anlayışın mensupları olarak bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş, yürekleri vatan sevgisi ve merhamet dolu Arabanlı kadın hemşerilerim başta olmak üzere tüm Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de 45 bin kilogram atık bertaraf edildi Çanakkale’de 2018 yılından bu yana yürütülen "Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü ve Bertaraf Edilmesi" projesi kapsamında 500 bin adet zirai ilaç ambalajına denk gelen 45 bin kilogram atık bertaraf edildi. Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2018 yılından bu yana yürütülen "Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü ve Bertaraf Edilmesi" projesi kapsamında, İl Özel İdaresi tarafından projeye tahsis edilen 3 tonluk çöp toplama aracı ve 26 adet yeni konteyner hizmete alındı. Projeyle bugüne kadar, toplam 355 adet konteyner sisteme dahil edildi. 500 bin adet zirai ilaç ambalajına denk gelen 45 bin kilogram atık bertaraf edilerek; toprağın ve suyun korunması sağlandı. Proje, Merkez ilçe, Bayramiç, Ezine, Eceabat, Lapseki, Biga ve Çan ilçelerindeki 152 yerleşim biriminde kararlılıkla sürdürülüyor. 2026 yılı itibarıyla Ayvacık ilçesi de projeye dahil edilerek, kapsama alanı Çanakkale il genelinde 8 ilçeye çıkarıldı. Bu çalışma, 2018-2026 yılları arasında Türkiye’de bu alanda kesintisiz uygulanan tek proje olma özelliğini taşıyor. 3 tonluk çöp kamyonu ve 26 konteyner Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan’ın katılımıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edildi.