GÜNDEM - 29 Aralık 2025 Pazartesi 17:07

Gaziantep Büyükşehir, kar yağışı ve don riskine karşı hazırlıklarını sürdürüyor

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir, kar yağışı ve don riskine karşı hazırlıklarını sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde etkisini artırması beklenen olumsuz hava koşullarına, kar yağışı ve don riskine karşı alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla teknik koordinasyon toplantıları gerçekleştirdi.


Kent genelinde ulaşımın aksamaması ve vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte önleyici tedbirlerini artırdı. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen veriler doğrultusunda, muhtemel kar yağışı ve don olaylarına yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı. Teknik toplantılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan başkanlığında, ilgili tüm birimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.


Toplantılarda yoğun kar yağışı ihtimaline karşı alınacak önlemler, muhtemel kriz durumlarında uygulanacak müdahale planları, birimler arası görev ve yetki dağılımı ile mevcut hazırlık durumu ayrıntılı şekilde değerlendirildi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kış süresince vatandaşların güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlamak amacıyla başta ana arterler, toplu taşıma güzergâhları, hastane yolları ve yoğun kullanılan bölgeler olmak üzere tüm ulaşım akslarını açık tutmaya yönelik çalışmalarını sürdürecek. Ekipler, can ve mal güvenliğini esas alan anlayışla, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı planlı, hızlı ve etkin müdahale prensibiyle görev yapmaya devam edecek.



Gaziantep Büyükşehir, kar yağışı ve don riskine karşı hazırlıklarını sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da 30 köy yolu ulaşıma kapandı Bartın’da 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı. Hasankadı Beldesi’nde evinde kar nedeniyle mahsur kalan bir hastanın ise yardımına sağlık ekipleri yetişti. Bartın’da aralıklarla yağan kar, kırsal kesimlerde hayatı durma noktasına getirdi. Kar nedeniyle il merkezine bağlı 1 köy, Ulus ilçesine bağlı 29 köy olmak üzere toplam 30 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri ile gece gündüz yürütülen çalışmalarla yolların yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışma yürütülüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, "İlimizin yüksek kesimlerinde ciddi bir kar yağışı oldu. Halen devam eden kar yağışı öncesinde gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Sabah saatlerine kapanan yol sayısı 80’e çıktı ama yürütülen çalışmalarla bu sayıyı 30’a düşürdük. Devam eden yağışla açılan yollar yeniden kapanabiliyor. Ulaşımın sağlanabilmesi için gece gündüz karla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Evinde mahsur kalan hastanın yardımına yetiştiler Bartın’ın merkez Hasankadı Beldesi Doğancılar Mahallesi’nde nefes darlığı ve kronik akciğer rahatsızlığı bulunan 66 yaşındaki hastanın yardımına ise Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri yetişti. Evinde mahsur kalan hastayı kurtarmak için harekete geçen sağlık ekipler, yola devrilen ağaç ve tipi gibi engelleri aşarak hastaya ulaştı. Ekipler, hastayı branda sedye ile güvenli şekilde ambulansa kadar taşıyarak, oksijen desteği sağladı. İlk tıbbi müdahalenin ardından hasta, Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Zamanında hastaneye yetiştirilen hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.