GÜNDEM - 08 Temmuz 2024 Pazartesi 16:01

Gaziantep Büyükşehir yaz kurslarında hedef 100 bin

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir yaz kurslarında hedef 100 bin

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı spor tesisleri, kültür-sanat merkezleri ve GASMEK’ler de ilk etapta 34 bin 159 genç ve çocuk dolu dolu bir yaz tatili geçiriyor. Yaz tatili boyunca Gaziantep Büyükşehir, kurslarıyla 100 bin gence ulaşmayı hedefliyor.


Okulların yaz tatili dönemine girmesiyle beraber öğrencilerin tatil süresini değerlendirmesi amacıyla kişisel gelişim, spor, eğitim, kültür ve sanat alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kurslar yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tesislerde uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle uzun tatil süresinde çocuklar ve gençler, merak duydukları alanlarda eğitim görüyor, yeteneklerini keşfediyor.


Yaz tatilinde spor okulları doldu taşıyor


Sporun tabana yayılması için tesisleşmede büyük bir gerçekleştiği Gazi şehirde Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Yaz Spor Okulları açıldı. 29 farklı tesiste, 11 farklı branşta düzenlenen, branşa özgü sportif eğitimler uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Eğlenceli ve öğretici faaliyetlerde bir arada verildiği eğitimlere ihtisaslaşmaya gidilen basketbol, cimnastik, futbol, olimpik okçuluk, karate, tenis, masa tenisi, floor curling, taekwondo, voleybol, yüzme branşlarında 16 bin 687 genç ve çocuk katıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yüzme havuzlarında 11 bin 207, spor salonlarında 4 bin 347 ve futbol sahalarında ise bin 133 kişinin yararlandığı kurslar 1 - 27 Temmuz ile 29 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında 2 farklı dönem halinde devam edecek.


Atölyelerde binlerce genç buluşuyor


Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Sanat Merkezi, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Jale Tekinalp Yücel Kültür Sanat ve Mozaik Merkezi, Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Çocuk Kütüphaneleri’nde çocuklar, çeşitli kurslarla bilim kültür ve eğlence dolu bir yaz tatili geçiriyor. Eğitimler kapsamında el işi, bilim etkinlikleri, okuma ve drama atölyeleri başta olmak üzere kurslarda 5 bin 472 çocuk öğrenerek eğleniyor.


GASMEK yaz okulları kişisel gelişime katkı sağlıyor


Çalışmalarıyla kısa sürede şehrin göz bebeği olan GASMEK, yaz okulları kapsamında şehir merkezinde ve çevre ilçelerde toplam 36 merkezde açılan 60 farklı branşta 12 bin öğrenci için başta robotik kodlama, sanat ve yabancı dil eğitimi olmak üzere resim müzik, gastronomi, din eğitimi, el sanatları, spor, YKS-LGS hazırlık gibi birçok eğitim, uzman hocalar tarafından ücretsiz sağlıyor. Çocukların dilediği konuda kişisel eğitim alarak kendini geliştirebileceği kurslar 8 Eylül’e kadar devam edecek.



Gaziantep Büyükşehir yaz kurslarında hedef 100 bin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Çerkes soykırımının 162. yıldönümü anıldı Çerkes soykırımının 162. yıldönümü dolayısıyla Kayseri’de anma programı düzenlendi. Kayseri Kafkas Derneği tarafından Çerkes soykırımı ve sürgününün 162. yıldönümünde anma programı düzenlendi. Program çerçevesinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, ellerinde soykırımı temsil eden pankart ve görsellerle Kadir Has Kongre Merkezi’ne kadar yürüdü. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, et ve tırnak gibi iç içe geçmiş bir toplumun parçaları olduklarını ifade ederek, "Çerkes sürgününün 162. yıldönümünü idrak ediyoruz. Büyük bir trajedi neticesinde Çerkes kardeşlerimiz vatanlarından edilerek dünyanın muhtelif bölgelerine göç etmek zorunda kaldılar. O dönem tüm dünya açısından çalkantıların olduğu bir dönem, felaketlerin yaşandığı bir dönem. Biz bu güne bakmak durumundayız. Geçmişi unutmadan, asimile olmadan, kültürümüzü, dilimizi, koruyarak bugün artık ne yapabiliriz bunun telaşına düşmek lazım. Şuanda biz Çerkes, Türk, Acem, kürt diye ayırmaksızın bire toplum halinde ülkemizi, şehrimizi daha iyi müreffeh bir seviyeye getiririz, güzel hayat standartlarını nasıl oluştururuz, insanların kültürel ve sanat seviyesini nasıl yükseltiriz bunun kaygısındayız. ’Çerkes’ diye konuşmak bile ötekileştirmek. 160 yıldır neredeyse burada et ve tırnak gibi iç içe geçmiş bir toplumun parçalarıyız, hep beraber Kayseriliyiz. Onun için de biz çok mutluyuz. Hepimizin çevresinde çok sevdiğimiz yakın dostlarımız var. Dolayısıyla bu toplumun birer ferdi olarak bu ülkeyi daha güzel günlere nasıl yetiştiririz onun kaygısını güdüyoruz. Allah tekrar bu gibi günler yaşatmasın" dedi. Yürüyüşe AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.